1

Temat: wydatki przed sezonowe

Chłopaki chcę zwrócić uwagę na oczywistą lecz zapominaną sprawę, a dokładnie o tym iż, kupowałem nitraginę w grudniu za opakowanie zapłaciłem 30zł kupowałem teraz zapłaciłem prawie 50, naprawa główna sw400 teraz jest 30% tańsza w pniewach niż w sezonie, opryski na kukurydzę kupiłem w grudniu teraz opakowanie 20zł wiecej, trzeba wybulić się na sznurek i paliwo, zrobić wcześniejszy przegląd kombajnu. My w żniwa musimy kupić a grene bezlitośnie to wykorzysta. kupujmy teraz zapłacimy mniej.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: wydatki przed sezonowe

a wiesz co się zepsuje smile

3

Witam wszystkich nigdy nie wiadomo co się popsuje ale warto w " odpowiednim czasie" zrobić zapasy chociaż niektóre. Wiadomo na ile kasy wystarczy.

4

Dlatego od kilku lat saletrę kupuję w okolicach października - listopada. W tym roku oszczędność prawie 150 zł/t x 15 ton = 2250 zł w kieszeni

5

panowie to o czy mówicie to oczywista oczywistości,tylko skąd brać kasę w tym momencie gdy środki do produkcji są tanie.pozdr