221

Odp: 303, 300

Mam okazje nabyć forsza 303  ale mało wiem o tych ciągnikach ile palą jaka moc bo podano mi że 100km, jak z ich awaryjnością i częściami do nich. Chciałem kupić MTZ ale mnie nie stać na niego a dalszy sąsiad ma na sprzedaż tego forsza

Rolnik z powołania:-)

222

to się nie zastanawiaj tylko bierz forszaja mam już 303 5 lat jak na razie zero problemów,duża siła,małe pieniądze,15 litrów na ha w orce jak u mnie.W razie problemów to zerkaj na forum i wszystko będzie ok.pozdr

223

To mi jeszcze napisz ile taki forsz ma koni i jakimi pługami orzesz? W przyszłym tygodniu wezmę go na jazdę próbna wziąłem ugór w dzierżawę wczoraj tam zrobiłem wtopę moim 360-3p tak aż musieli mnie c385 wyciągać zaczekam kilka dni i wypróbuje tam forsza

224

jak jest podkręcony to 120 a normalnie zależy od modelu od 100 do 110 ale jak utopiłeś 360 to forszajem nie próbuj bo waży ponad 6ton czyli jakieś 3 razy tyle

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

225

Tylko nie przepłać za 303 możesz dać góra 6tyś jak teraz kupiłem z popsutym silnikiem za 2tyś ma parę wad 303 np. głośna 3 i jak źle ustawione sprzęgło to szarpie.Na głośną trójkę to niema rady ale na sprzęgło jest można szybko i łatwo zrobić mechanicznie i skręt oryginalnie jest mały ale po małych przeróbkach można zrobić 6m średnicy .Ja prawie mam dwa forszaje bo ten kupiony jeszcze nie dojechał a już myślę kupić trzeciego za te pieniądze to każdy będzie podczepiony do swojej maszyny na stałe.

226

nie szukaj nic innego ja miałem c385 , sprzedalem kupiłem fortschritta kasy mi zostało na pług to była najlepsza moja decyzja

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

227

Pajej mój ma 105 km oram pługiem 4 160 cm szerokość orki nie czuje tego pługa,nie wiem jak u ciebie ale jak na mokrym c 360 szybciej siadam niż forszajem a to dlatego,ma napęd,na próbie włącz mu blokady przodu i tyłu i będzie dobrze.pozdr

228

Wypytałem o niego bo właścicielem jest pan W z sąsiedniej miejscowości a sprzedaje go miejscowy handlarz. wypytałem o ten ciągnik kolegę pana W i dowiedziałem się że pan W włożył w niego 11 tyś zrobił mu kapitałkę. Kolego pana W pracował tym forszajem i powiedział ze super chodzi. Więc jak go osobiście wypróbuje to chyba się zdecyduje

229

tylko z tą ceną trochę przesadził,spróbuj się trochę potargować z tym handlarzem a co do forszaja to na pewno nie będziesz żałował.pozdr

230

Z handlarzem będzie trudno bo pan W sprzedał mu go za 10 000 wiem od kolegi pana W a 11 tyś to pan W włożył w ciągnik na remont. Na Podkarpaciu wszystkie ciągniki są drogie a w Polsce nie będę szukał. Napisz mi jeszcze jak się włącza blokadę przedniej i tylnej osi bo chcę to sprawdzić, a obawiam się że handlarz nie będzie wiedział. I napisz co jeszcze sprawdzić.

231 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2010-04-24 23:34:20)

Za 11 tyś to bym dwa kupił ,każdy co ma lawetę to za 2zł z km pojedzie gdzie chcesz.

232

tomek1974 napisał/a:

każdy co ma lawetę to za 2zł z km pojedzie gdzie chcesz.

Chyba do baru :beer:
Ja jednym traktorem jechałem ponad 100 km a drugim 220 km na kołach bo z debilami transportowcami nie ma o czym gadać :stu:

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

233

Jeśli ten za 11 tyś. jest w dobrym stanie, tzn. trzeba go tylko zatankować to wart swojej ceny. Gorzej jak okaże się, że trzeba w niego trochę włożyć to wtedy nie jest tego wart, ale złom podobno drożeje więc jak będzie po 2 zł/kg to się będzie opłacać.
Ja swojego kupiłem za 6,5 tyś i nie liczę ile w niego już włożyłem i nie chce myśleć ile jeszcze włożę.

234

blokadę tyłu masz po prawej stronie pod piętą ,blokada przodu znajduje się przynajmniej u mnie po lewej stronie kierownicy pod deską rozdzielczą obok znajduje się włącznik przedniego napędu są to włączniki pneumatyczne ,sprawdzi czy działa WOM po prawej stronie kierownicy tuż pod deską rozdzielczą są dwie wajchy górna jest od WOM w lewo masz obr.540 w prawo 1000,jeśli były właściciel nie kłamał z tym kapitalnym remontem to wszystko będzie ok.pozdr

235

Jeszcze jedno pytanie gdzie na północy Podkarpacia lub na południu lubelskiego można dostać części do forszaja?

236

A u mnie jest po prawej stronie: górny-on-off przedni napęd, dolny-blokada przedniego mostu, i jazda:walka:

237

Kiedyś to mnie kantowali za kursy ale wpadłem na genialny plan więc tak robie szukam 3 lub 4 lawet i dzwonie do nich i się pytam za ile pojadą ,na początku mówię 3zł no to mówię że jeszcze nie jestem zdecydowany ale inny pojedzie za 2,5zł noto gościu chwile myśli no i się zgadza na 2,5zł ,jak mam już transport za 2,5zł to dzwonie dalej i ta sama bajeczka aż wytarguje za 2zł .

238

Tanio wychodzi koleją tylko trzeba mieć w pobliżu rampę

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

239

no i jeszcze trzeba miec tory i pociag ktory nimi poleci wink

240

ehhehee w moich stronach tory ukradli :stu: nima szans...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]