81

Odp: Smoleńsk

Pewnie i tak winnego zrobią pilota, przecież mógł być w tym feralnym momencie te parę metrów wyżej... Może jeszcze aparaturze pomiarowo sterującej się dostanie i pewnie coś jeszcze zwalą na to nieszczęsne oświetlenie lotniska. Ciekawe jak rząd zrekompensuje sobie te wszystkie gigantyczne koszty związane z tą katastrofą, no i nowy samolot? Coś mi mówi, że wszystkie akcyzy w tym roku sporo podskoczą, bo przecież watykańczykom nic się nie obetnie....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

82

Informacje jakie na ten temat posiadamy, to kupa śmiechu z przewagą kupy.
Rządzący dają tyle informacji motłochowi (czyli nam), żeby jeden z drugim miał o czym pogadać. Tylko tyle i ani deka więcej. Nigdy nie dowiemy się jak faktycznie było.
Nie urodziłem się wczoraj, mniej więcej kumam o co w tym biznesie chodzi. Informacja to jest cenny towar i podlega reglamentacji. Kilka lat temu zapłaciłem pierwszy raz za informację - gotówką. Wtedy to był dla mnie szok - dziś przywykłem. Dziwię się, że "czarne skrzynki"w ogóle się znalazły. 11 września w WTC wcale ich nie było i Świat od tego się nie zawalił.

83

Skrzynki znaleźć się musiały, obojętnie z czego nawet po butelkach, byleby były. Rosjanie chcą mieć z tym jak najmniej  wspólnego co normalne.

84

Jak  doszło  do  katastrofy  to  pewnie  nigdy  się  nie  dowiemy  bo  wydaje  mi  się  że  i  strona  Polska  i  Rosyjska  ma  coś  na  sumieniu  i  obie  strony  będą  chciały  coś  ukryć  i  pewnie  im  się  to  uda .  Osobiście  uważam  że  "przyczyną katastrofy "  jest  grube  wyolbrzymienie  mordu  w  Katyniu  i  cały  szereg pamiątek  i  hołdów  poświęcanych  właśnie  Im  oraz  próba  uprawiania  polityki  na  grobach ,  buta  i  pycha  naszych  rządzących  i  szeroko  pojęta  rusofobia.  Czasami  mam  wrażenie  że  pomordowani  w  Katyniu  są  jedynymi  ofiarami  drugiej  wojny  światowej  (  aż  do  takiego  poziomu  ostatnio  media  podniosły  temat  Katynia  i  jego   70  rocznicę )  a  katastrofa  w  Smoleńsku  pozwala  domniemywać  że  już  o  innych  ofiarach  drugiej  wojny  światowej  nikt  nie  będzie  wspominał . Pomordowani  w  Katyniu  to  dla  jednych  kwiat  narodu  a  inni  zupełnie  inaczej  ich  nazywali ,    jak  można  nazwać  kogoś  kto  zrobił  sobie  z  Polski  folwark,  gdzie  pracowało  się  za  łyżkę  strawy  a  żeby  można  było  pracować  to  trzeba było  właścicielowi  podesłać  córkę  na  noc a  klecha  podczas  spowiedzi  wielkanocnej  koncentrował  się  na  tym  żeby  wyłapać  parobków  którzy  ukradli  panu  trochę  zboża  żeby  dzieciakom  suchara  upiec .  Zresztą  co  tu  się  będę  rozpisywał.  Wszyscy  chyba  znamy  odrobinę  historii ,  histerii  nie  tej  pisanej  w  podręcznikach  ani  tej  ktorą  kler  głosi  z  ambony  ale  tej  którą  przekazali  Nam  Nasi  dziadkowie  i  babcie .  Oni  doskonale  znali  tamte  realia  i  wiedzą  jak  wyglądała  ówczesna  Polska.

Pozdrawiam

85

Dragon z katastrofą masz pewnie racje, za krótcy jesteśmy aby wiedzieć...ale trudno wyolbrzymiać Katyń, tam ludzi jak psy mordowano. Ludzi wielkich i wspaniałych, Tych który stworzyli IIRP, którzy ją wydźwignęli z kajdanów. Dragonie, jakie dobra dostaliśmy od rusków, co dali Polsce? u nas nie ma rusofobii, zwyczajnie wiemy czego po nich można się spodziewać, oni nawet swoich ludzi katowali przecież też w Katyniu! słyszałeś aby przyznali się do winy?  Willy Brandt klęczał przed pomnikiem ofiar II wojny światowej widziałeś aby któryś rusek z góry tak zrobił? jeden gest, nawet na przepraszam ich nie stać, co za naród, żyją w ostatnim zakłamaniu. Rusy weszli pod pozorem ochrony terenów Ukrainy i Białorusi znam za wiele relacji z pierwszej ręki z tej ochrony. Moi przodkowie to prości ludzie, część pochodzi z Galicji, część z Wlkp i wszyscy wypowiadali i wypowiadają się o IIRP z pietyzmen, o panach szlachcicach równie dobrze, odczuwam iż sprowadzasz ich do kołchoźników. Moi dziadkowie i babcie doskonale znali tamte realia i bardzo chętni by tam wrócili bo wiedzą jak wyglądała ówczesna Polska, a nawiasem mówiąc takie słowa to ostatnia rzecz jakiej spodziewałbym się po Tobie. Nawet znam ówczesną Polskę i bardzo chętnie bym się tam przeniósł. Dla mnie to nasz raj utracony.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

86

@Fenol, nie masz racji, ten "kwat II RP" co zginął w Katyniu to w 90% dezerterzy, którzy miast bronić swojej ojczyzny wiali z niej za "wspaniałym" polskim rządem, który trochę wcześniej wziął kasę i uciekał przez Rumunię do Anglii. To było szubrawe towarzystwo, które w II RP tak broiło, że uciekało nie tylko przed Niemcami ale także przed zwyczajnymi Polakami, którzy mając okazję chętnie by ich o głowę skrócili zanim Niemcy by ich dopadli.
To jest temat, który powinien być albo uczciwie zapisany w książkach do historii, albo głęboko zakopany po wsze czasy. To że narodowi socjaliści czyli zwyczajni faszyści z PIS-u chcą na tym ugrać politycznie to normalne, w końcu tam zginęli ludzie o takich samych poglądach.

87

no kurna nie łam mnie Dario... nie dotarły do mnie żadne informacje o tym co piszesz, wręcz podejrzewam że przeczytałeś coś co jest fałszem, ale ok ja też mogłem coś takiego przeczytać. Nie łączyłbym bezpośrednio żołnierzy tak bezpośrednio z rządem już nie ważne jakim, to że spieprzył to hańba masz rację. Zamordowani w Katyniu to była wg mnie siła zdolna do odbudowania kraju powiedzmy chociaż w kwestii organizacji wojska, to takie gdybania. ale dla mnie II RP i Jej ludzie to z paroma wyjątkami kryształy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

88

W Katyniu zginęli żołnierze i policja z Warszawki, co oni tam robili ?
W tamtym czasie Rosjanie nie byli w Warszawie ani w jej okolicy, jakim cudem dali się złapać tak daleko od swojej stolicy, którą powinni bronić do ostatka, a później grzecznie się poddać. Rząd Polski też powinien być w Warszawie i podpisać akt kapitulacji, tak powinno być, bo tego wymagał honor, ale ich nie było.
Super KRYSZTAŁY, zdrajcy i skur...syny w jednym, z mojej strony koniec tematu, było minęło i oby nigdy nie powróciło.

:beer:

89

rozumiem twój punkt widzenia, nie ma problemu jeżeli tak to widzisz to masz rację :beer:

90

Boże  jak  istniejesz  to  chroń  nas  przed  tymi  kryształami  Fenola  big_smile

91 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-04-27 22:12:24)

kryształami, dobrze że nie widziałeś klejnotów /żart
siedzą mi w głowie słowa Darka, nic nie usprawiedliwia morderstwa. Katyń przypomina mi akcje AB.
tak czy inaczej ruskim przez gardło przepraszam nie przechodzi.

92

Draqon 22 ma rację co do ludzi zamordowanych w Katyniu. Dario też. Nie chciałem być aż tak szczery jak Oni. Ta informacja może boleć.
Oprócz "warszawki" zginęli ludzie wykształceni, "na stanowiskach" jakimi były niewątpliwie służby mundurowe przed II Wojną Światową. Synów chłopskich nie było tam zbyt wielu.
Fenol, zamordowani w Katyniu byli wielcy i wspaniali, bo byli ludźmi - tylko tyle, albo aż tyle.

93

Fenol zgadzam się z tobą całkowicie a koledzy raczej nie wiedzą co piszą lub nie chcą wiedzieć jestem przerażony opinią Dario tak o wymordowanch w Katyniu może wyrażać się osoba,której przodkowie brali udział w tym mordzie,może przesadzam ale nie wolno opluwać śmierci 22tyŚ POLAKÓW bo samemu będzie się oplutym.

94

o kur...  kolega dragon wrócił   dawno cie nie było big_smile pozdro:P

Sprzedam U-4514

95 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-05-02 15:24:47)

średnio tu pasuje ale....
http://www.youtube.com/watch?v=-UvOfs8OcH8

96

fajni debile

97

To kosmici !
Samolot prawie nowy, bo po kapitalce u producenta. Piloci najlepsi z najlepszych. Pasażerowie jakby nie było, obeznani z prawem i obyczajami. Według objawów powinni bezpiecznie wylądować na wrotach od stodoły - cytując klasyka. A jednak pier.....ł. Jako sprawcę typuję kosmitów.

98

no tak piloci byli wojskowi na codzien latali moze F 16 , wiec czy jezeli ktos przesiadzie sie z Ferrari do malucha to byc moze ten kto kieruje maluchem na codzien wie co w nim buczy wiec moze i powinni byc to piloci cywilni....?

99 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2010-05-02 21:53:30)

A gdzie tam. F 16 stoją w hangarach przykryte prześcieradłami. Latać na nich to zbyt duże ryzyko. Przed F 16 mieliśmy półtora samolotu zdolnego do latania w ramach struktur NATO. Pod warunkiem, że pilot miał własną komórkę do komunikowania się z ziemią, bo na częstotliwości przeznaczonej dla lotnictwa wojskowego nadaje Rydzyk. Biorąc to wszystko pod uwagę, nie dziwi mnie dążenie do ogłoszenia Chrystusa królem Polski. Tylko On może nas uchronić przed zagrożeniami z zewnątrz.

I ma szansę spocząć na Wawelu, tuż obok Dziwisza.

100

Niemcy mieli o to pretensje iż słyszą w czołgach Radio... była to głośna sprawa.