Temat: Jakie pługi do forszaja zt 303 ?
Wczoraj kupiłem forszaja i stąd to pytanie: Jakie pługi kupić do forszaja zt 303 ?:hmmm:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Jakie pługi do forszaja zt 303 ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj kupiłem forszaja i stąd to pytanie: Jakie pługi kupić do forszaja zt 303 ?:hmmm:
jezeli masz jedno hektarowe pola z paroma slupami i bagienkiem na srodku to z np b201 bys mial troche zabawy, wszystko musisz dostosowac do siebie
Pola mam takie jak pisałeś, ale napisz coś więcej o tych pługach bo numer nie wiele mi mówi. Ja myślałem o 5x40 firma to to możne unia, ale to tylko moje luźne przemyślenia
ja ciągam 3x45 overum obrotowy, trzy skiby ze względu na gliny i góry
B-200/B-201 itp to plugi Fortschrittoskie polzawieszane z czego b 201 jeden jest zabezpieczany a b200 nie
u nas z b200 na glinie Forsz nie dawal rady ale w zeszlym roku 4 skib uzywalismy zamiast glebosza, zawsze stawala tam woda wiec przeoralismy miejsce na 40-50 cm i Forsz dal rade, wszystko zalezy od ziemi
scorpion masz racje wszystko zależy od ziemi na jakiej się orze ja mam overum SR 5 skib i 323 daje ostro ale ziemia nienajlepsza a jak ma ktoś małe kawałki do orki to lepiej niech kupi zawieszany pług ja mam na kółku ale orze nawet i 1200 metrów
wszystko ma swoje dobre strony zagonowy jest najprostszy, dosyc lekki, latwo sie nim "operuje", obrotowka nie zostawia bruzd etc etc ale jest najciezsza i tak mozna by jeszcze dlugo
takze sam musisz dobrac odpowiedni plug, porada jak trza
scoda19@ na wasze ziemie to u nas mówią "laski piaski i karaski" ,nawet nie wiedziałem że na forum jest ziomal z powiatu ps .będziesz na pokazach w kanigowie?
Ja mam Phx 5 skibowy, ma on dobrą opinię wśród użytkowników. a tutaj możesz zobaczyć jak się sprawuje http://www.youtube.com/watch?v=pmQhSU956LA (nie jest to mój film)
W mojej okolicy są ziemie średnie, MTZ 82 orałem pługiem 5x30 i dawał rade Więc do forszaja 5x40 powinno być. Na orce próbnej orałem 4x40 bo większych nie dało rady załatwić, ale darłem na 30 - 40 cm głębokości i orałem odłóg. Forszaj dawał rade. Ja mam coś ponad 25 ha w 30 kilku działkach więc pole ponad 1 ha to już dużo. dodam, że ok 5 kat temu w mojej miejscowości była komasacja. Takie działeczki powyznaczali że płakać się chce
ty koseś a ty to skąd jesteś tak naprawdę jak z NIDZICY to tu wszystkie ziemię są do D... ale zależy jak się je uprawia a co do pługa to niech każdy dopasuję do swoich pul i portfela
Nie podaję swoich danych w sieci tak dla zasady wiec niestety, ale i tym razem będę się tego trzymał. Dla pocieszenia napisze że jestem z Podkarpacia i to Ci powinno wystarczyć
sory ale pytanie nie było do ciebie Pajej tylko do ziomala koseś
pajej scoda pisze do mnie, zalesie gmina kozłowo że tak powiem sąsiedzi jesteśmy
ano sąsiedzi a ty masz też fortschritta
ano sąsiedzi a ty masz też fortschritta
Tak trzymać ! Żadnych danych, nawet co do nazwy miejscowości. Zasady są najważniejsze. Ja też mam jedną - żadnych zasad. Dlatego Pajej nie bądź zdziwiony, kiedy zadasz pytanie i będzie cisza. Widocznie koledzy mają zasadę, nie udzielania porad nieznajomym.
Pejaj jak chcesz to moge ci sprzedac LAnsberg-a 3 skibowy obrotowy za 2.500zł do dogadania
Wstaw jakieś foto i napisz skąd jesteś. Dla 303 to chyba trochę mało, ale wujek może do MTZ weżnie
ja ciagam go forszajem za nim na upartego nawet uprawiac by nie trzeba było tylko ze forszaja mam bez przedniego napędu foty na wieczór wystawie
a gdzie mieszkam że tak powiem istnieje Mapa forszajowców
) tam wszystko jest
Podpowiem że dolnyśląsk
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Jakie pługi do forszaja zt 303 ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo