Odp: koła
No prawie na pewno 30 i 34 to rozmiar felgi w calach . :beer:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No prawie na pewno 30 i 34 to rozmiar felgi w calach . :beer:
Jeśli felga ma 30 cali to po założeniu na nią opony 34cale nie będzie luzu.
Przecierz 34 calowa opona nawet nie dotknie rantów 30 calowej felgi, to przecierz 10 cm większa opona :stu: Nie założysz na tą felge tej opony.
Mam rozumieć ,że do forszajów są jeszcze 34 calowe felgi
tatamarty.323a napisał/a:Przecierz 34 calowa opona nawet nie dotknie rantów 30 calowej felgi, to przecierz 10 cm większa opona :stu: Nie założysz na tą felge tej opony.
Mam rozumieć ,że do forszajów są jeszcze 34 calowe felgi
Dokładnie, wszystkie 323 mają 34 calowe felgi :beer:
Co myślicie o bierznikowaniu przednich opon wytrzymają? Czy nie warto zawracać sobie głowy?
Podam przykład :
bieżnikowanie opony do 60 kosztuje 620 zł
Dlatego kupiłem nowe ale na przód do forszaja nowych to chyba nie kupie
Brat do MF 255 kupił bieżnikowane na tył- mają o 1 choinke na obwodzie mniej niż fabryczna.
Efekt jest taki że do podorywki nie musi zapinać pługa - tak kopią i
jakie powinno być ciśnienie w tylnich i przednich kołach w forszaju? Mowa o 323
Myślę że tylne ok 1,6 a przednie 1,8 ale mogę się mylić
przednie 150KPa
tylne 150 KPa
tak podaje instrukcja
A mój na tylnych błotnikach ma symbol 1,8 Mpa . Na radialkach mam tyle do agregatu upr-siew.
nie pamiętam co było na moim zanim zamalowałem ale tyle podaje instrukcja sam ją masz więc sprawdż chyba że mi ktoś kartki podmienił
w polu jezdze na radialnych taurusach na 0,8-0,9 sa ciagle ugiete scieraja sie rowno i tak juz pare ladnych lat zadnej awarii<tfu przez lewe ramie >po szosie przy tym cisnieniu jak jest 4 obrotka troszke nosi ale nie bede na pole dopompowywal i potem spuszczal troche wiedzy:http://www.kpodr.pl/mech_bud/mechanizacja/opony_na_miare.php
A mój na tylnych błotnikach ma symbol 1,8 Mpa . Na radialkach mam tyle do agregatu upr-siew.
1,8 mpa to chyba 18 atmosfer czyli co najmniej 10 razy za duzo w kolarzowkach kiedys pompowano 8 atmosfer ale to inne opony byly
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo