Odp: Smoleńsk
Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę ze te materiały od ruskich mogą być zafałszowane
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Smoleńsk
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pokazywali tą dokładną mapkę na TVN24 parę razy wczoraj. Nie mogę jej wygogolować to znalazłem mniej dokładną ale też mniej więcej opisuje problem "dołka" przed lotniskiem którego nie byli w stanie zauważyć piloci w kompletnej mgle a system laserowego pomiaru wysokości taką wartość podawał....
Oto ta mapka zarysowa... jak znajdę tą co na TVN24 podawali to wstawię....
Pajej czy Ty na prawdę jesteś taki głupi przecież Rosjanom wbrew pozorom bardzo zależy na wyjaśnieniu tej sytuacji a jak coś zostanie zatajone to zrobi to nasz rząd żeby zachowac trochę szacunku do Kaczora i go nie oczernic pośmiertnie.
Pokazywali tą dokładną mapkę na TVN24 parę razy wczoraj. Nie mogę jej wygogolować to znalazłem mniej dokładną ale też mniej więcej opisuje problem "dołka" przed lotniskiem którego nie byli w stanie zauważyć piloci w kompletnej mgle a system laserowego pomiaru wysokości taką wartość podawał....
Oto ta mapka zarysowa... jak znajdę tą co na TVN24 podawali to wstawię....
Dzięki nie widziałem tego a prawdę mówiąc nawet nie szukałem ale to wiele wyjaśnia i jestem ciekaw dlaczego żaden z załogi nie spojrzał na wysokościomierz baryczny bo on na pewno pokazywał dobrą wysokośc i prawdziwą widocznie tą maszynę pilotowali zwykli laicy a nie piloci wojskowi.
o tym dołku piloci wiedzieli ,podchodzili do lądowania na wiarę wsłuchując się w to co mówi wieża i dlatego byli tak nisko bo myśleli,że są już nad płytą lotniska a do lotniska był ponad 1km,moim zdaniem winą można obarczyć wyłącznie obsługę lotniska
Wy dalej o tym ?
Piloci złamali wszelkie reguły, w końcu to polskie kowboje, którym się wydaje, że potrafią latać nawet na wrotach od stodoły. Po raz 2 w ostatnim czasie udowodnili, że nawet samolotem latać za bardzo nie potrafią i w sumie tyle.
Nie pierwszy i nie ostatni samolot, który posadzą w kawałkach na ziemi.
e:. @jan..., kontroler na lotnisku nie pilotuje samolotu, on może tylko pomagać na ile pozwala mu sprzęt, a to jest lotnisko wojskowe bardzo surowo wyposażone, tam wróg ma się rozbić a nie wylądować.
To jak mamy takich znawców lotnictwa na forum to maże nowa komisja by powstała?
to kogo na przewodniczącego komisji proponujecie he he he
Odświeżam temat . Od ostatniego wpisu trochę czasu minęło . Co nowego słychać w kwestii Smoleńska ?
my z ruskimi też w końcu dwa razy zrobiliśmy to co hitlerowi i napoleonowi nie udało się zrobić,
a Wiaźmę braliśmy 3 razy w tym raz od wschodu
a wrak tupolewa leży u ruskich pod chmurką i zanim skończą śledztwo to zgnije
jarek będzie błagał u amerykanów o pomoc w śledztwie, pięknie widać że dba o dobrą reputację Polski. Amerykanie popatrzą, pogłaszczą niedorozwinięte dziecko po główce uśmiechną się a następnie odłożą do kołyski.
Moje zdanie w sprawie katastrofy jest jedno: powtórka z historii, a mianowicie ze śmierci gen Sikorskiego
Ja bym w tych osądach był ostrożny. Bieganie do amerykańców w ogóle jest bez sensu. Oni już nie raz pokazali ile im na nas zależy. Ruskich na pewno to rozjuży. I tu pojawia się pytanie Po co ich denerwować? Żeby im coś udowodnić za cenę gazu jaką nam potem dorzucą, za zerwanie stosunków handlowych? Już to przerabialiśmy. Z resztą co tu dużo pisać. Jesteśmy w unii a biegamy do amerykańców.Ameryce powiewamy u pasa ruskich wkur...my a unia kiedyś nas kopnie za robienie takiego burdelu wprowadzającego niestabilność. Powiem więcej. Niedługo zagraniczni inwestorzy oleją nas już całkiem bo w naszej kochanej Polsce zaczyna być jak na jeziorze skutym lodem w czasie roztopów.
Dzisiaj jest rocznica... Rosjanom jak zwykle się nudziło ( kurde mistrzowie debilnych intryg ) i zmienili tablicę i po co??? Co im to dało???
o czym Ty mówisz?
Tablicę zmienili, bo to jest terytorium Federacji Rosyjskiej, a nie prywatny ogródek pani Kurtyki
Ale mogli zmienic tablice jakies 2 tygodnie wcześniej albo po rocznicy a nie w nocy przed przylotem rodzin. To jest nie smaczne
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Smoleńsk
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo