Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
u mnie 300zł za hektar i sieka a bez sieczkarni to od 250 zł
u mnie to od 350 zł w górę ;/ za 1 godzinę
Ceny leciały od 230 zł bez sieczkarni a z sieczkarnią od 20 do 30 zł więcej, kombajny typu Fortschritt. Bizony od 260 zł nawet do 320 zł za ha.
cześć wszystkim w ostatnim sezonie ja brałem 220/h bez sieczkarni bo takiej nie posiadam. no i heder mam 3,70 a Bizony około 230/h. za sieczkarnie 30 zł więcej.
edzias1979 z kat jesteś dokładnie ?
to niezłe macie stawki ja brałem po 320zł rzepak a 300zł pszenica i szło
u mnie za 300zł ha za bizona nikt by się po usługę nie zapytał
ja nie mówie o Bizonie Posiadam Dominatorka 108
A ja wam powiem tak:
w zeszłym sezonie młócił u nas w okolicy usługowo koleś kombajnem NH TS9050 i brał 200 za hektar + paliwo zleceniodawcy. No i kosił bez przerwy.
Ja 200 plus paliwo to też mógłbym kosić na okrągło . Ja mam pytanie z innej beczki lecz w temacie. Jak ktoś ma Fortschritta E 516/517 to niech napisze ile bierze za godzinę koszenia, lub jak wam się wydaje ile powinno się brać bo nie wiem. W tamtym sezonie u nas podobno za nowego NH koleś brał 230 za hektar, 200 jak zabierał słomę z pola i ludzie się na to godzili, normalnie szkoda gadać. NH TS9050 co to za model bo nigdzie nie mogę znaleźć?
Koledzy jakie stawki sie szykują za wykoszenie hektara w waszym regionie ?? bo przy przewidywanej cenie za rope to chyba nie małe (ropa na cPN jest już po 4.20 stawiam że będzie na żniwa po 4.80 spokojnie )
U mnie to co słyszę to po staremu bez sieki 250 a z sieką 280 za godz.
ja w tym roku biorę 300 a jak ktoś chce to niech kosi i po 150 nikomu nie zazdroszczę
Ja myślę że po 250 bez sieczkarni , no chyba że zboże będzie po stówie to wiadomo stawka w górę .
tak tylko u nas jest w okolicy w obrębie 10 km około 25 bizonów parę klasów i do tego byłe SKR i tam coś około 10 bizonków i mieli cenę w tamtym roku coś około 200 zł także konkurencja jest
mnie konkurencja nie obchodzi trzeba dobrze policzyć aby coś zarobić a nie na zero części i paliwo co roku droższe
u mnie za dużej konkurencji nie ma są 2 wioski w odległości 10-20km odemnie co kombajnu nie ma w zeszłym roku stawka była 300-350zł za ha i szło to mysle że w tym roku to samo będzie .........
dobre stawki masz to wyjdziesz do przodu
U mnie w okolicy jest kombajnów w opór i jakbym wywalił stawkę w kosmos to tylko u siebie bym kosił , a jak ma się zepsuć to i tak się zepsuje więc mysle że w moim terenie 250 jest ok.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo