Temat: Najemnicy
Się narobiło
http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,titl … omosc.html
Kapral Górka se spokojnie jechał Rosomakiem po Afganistanie, a wredni tubylcy go ***. No co za Świat ?
Ośmiu kumpli znając życie, będzie się leczyć na mój koszt (koszt państwa), do końca swoich dni. Nawet na łupież.
Art. 26 Konstytucji RP stwierdza:
"1 Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej służą ochronie niepodległości państwa i niepodzielności jego terytorium oraz zapewnieniu bezpieczeństwa i nienaruszalności jego granic."
Skoro najważniejszy dokument jest systemowo olewany, co można powiedzieć o egzekwowaniu prawa w ogóle ?
Jak Afgańczyk jest w stanie zagrozić Naszym granicom ? W jaki sposób zagraża nienaruszalności Naszych granic ? Może ma wpływ na moje bezpieczeństwo ? Co to ma być ?
Ja rozumiem, kumplostwo zobowiązuje. Tylko, że USA nie jest Naszym kumplem. Nadal trzeba stać i płacić za wizę. Nie ma komu pokazać im faka ?
Żeby to pokazać, potrzebne są jaja. Parę ekip rządzących udowodniło, że są eunuchami.
W dawnej Polsce był zwyczaj na okazję wyboru króla. Kandydat na króla siadał na krześle z dziurą w siedzisku - na goło. Bardzo stara baba, która paru mężów przeżyła, zachodziła od tylca i po worku go macała. Jak miał to co mieć powinien - zostawał Królem. Ja bym ten obowiązek wprowadził w życie począwszy od posłów w górę. Nie w górę ciała tylko hierarchii.