Temat: In vitro
Ciekawy temat i bardzo rozwojowy.
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » In vitro
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekawy temat i bardzo rozwojowy.
zaiste że rozwojowy, muszę powiedzieć że kiedyś miałem to w doopie jednak do czasu gdy mój kuzym bezskutecznie starał się o dziecko. byli strasznie dobici. in vitro to dobra sprawa, jedyna szansa dla nieszczęśliwych ludzi.
Dokładnie i według mnie ta metoda powinna byc refundowana z NFZ bo skoro sobie natura nie radzi to czemu nauka ma jej nie pomóż.
Chyba ja jestem z in vitro.
No to moje szczere gratulacje pierwszy udany eksperyment i to z jakim potencjałem masz +.
To dużo wyjaśnia
Pajej to że jakaś komurka została zapłodniona poza organizmem to nie oznacza że w dalszym procesie jest mniej rozwinięta lub upośledzona a wręcz przeciwnie może miec taki intelekt którego Ty nigdy nie osiągniesz więc jeśli kolega Sławek faktycznie jest z zapłodnienia In vitro to jeszcze długo a może nawet wcale mu nie dorównasz pod względem intelektualnym choc przypuszczam że powiedział to specjalnie zgodnie z zasadą uderz w stół a nożyce się odezwą.
Moim zdaniem jest to szansa dla ludzi, którzy nie mogą z jakichś przyczyn mieć potomstwa. Jednak wkurza mnie to w jaki sposób rzecz traktuje kościół. Choć by dzisiejszy list odczytany na mszach. Wiem o takich sprawach nie powinno się dyskutować, ale musiałem to powiedzieć bo mnie chyba trafi. Kolesie mówią, że kto chociaż pomyśli ,że in vitro może być ok to maja grzech:uuuu::nooo:. No to tyle. Czemu nie wychowano mnie w ateizmie.
Tobie Pajej nic się nie wyjaśni. Zbyt skomplikowane. Genetyka.
O tym co kościół mówi na ten temat to słyszałem tylko że według mnie kościół to ma bardzo chore poglądy na wiele spraw bo tak głośna aborcja też mu nie pasowała najlepiej żłobki otwierac i żywic niechciane dzieci a In vitro to jest szansa dla tych którzy chcą miec swoje dzieci a nie adoptowane jak kościół karze bo jeśli dobrze zrozumiałem przekaz to w tym liście tak było więc może by i aborcję i In vitro refundowac wtedy każdy kto by chciał dzieci by je miał a kto nie mógł by nie miec tylko pewnie kościół by szlak trafił bo cała ciemnota jaką wciskali tyle lat poszła by na marne i tu znów rodzi się szansa na zerwanie tego konkordatu i już dziury budżetowej nie ma bo kler nie ciągnie kasy a znajdują sie pieniądze właśnie na refundację In vitro i wszyscy są zadowoleni. Zaraz niektórzy pomyslą że jestem jakiś fanatyk.
Wystarczy rozejrzeć się po sąsiadach. W tym wypadku np. w Niemczech sprawy te, według mnie, są uregulowane bardzo dobrze, podobnie jak sama aborcja. Po co wyważać otwarte drzwi, narzucać swoje zdanie i kłócić ludzi ze sobą?!? Te problemy już są rozwiązane, wystarczy tylko skorzystać z gotowych rozwiązań, które bardzo dobrze akceptują wszyscy ludzie w innych krajach.
Piotr nie ma sensu kłócić ludzi ze sobą masz rację , te sprawy każdy powinien rozważyć we własnym sumieniu i koniec.
Jamir12 jest dokładnie tak jak mówisz! Nie jesteś fanatykiem. Tylko,że społeczeństwo boi się mówić głośno o wielu sprawach.
Piotrze nasi rządzący potrafią tylko "wywarzać otwarte drzwi", jeszcze chyba nigdy nie wdrożyli nic co by skutecznie funkcjonowało w naszym kraju. Zawsze coś chcą ulepszyć. A w Polsce kler ma za dużo do powiedzenia i za mocno ingeruje i ustawodawstwo by można było coś zmienić na lepsze. Takie jest moje zdanie. Dziękuje,na tym kończę i już się nie denerwuję.
Jamir12 jest dokładnie tak jak mówisz! Nie jesteś fanatykiem. Tylko,że społeczeństwo boi się mówić głośno o wielu sprawach.
Piotrze nasi rządzący potrafią tylko "wywarzać otwarte drzwi", jeszcze chyba nigdy nie wdrożyli nic co by skutecznie funkcjonowało w naszym kraju. Zawsze coś chcą ulepszyć. A w Polsce kler ma za dużo do powiedzenia i za mocno ingeruje i ustawodawstwo by można było coś zmienić na lepsze. Takie jest moje zdanie. Dziękuje,na tym kończę i już się nie denerwuję.
Dzięki wielkie już myślałem że mam coś z głową ale jednak nie a z tymi drzwiami według mnie nie jest tak do końca bo w naszym kraju (świec Panie nad Jego duszą) jest błędne pojęcie między wiarą a katolikiem a kościół jak nie patrzec jest katolicki z wiarą nie ma nic wspólnego bo osoba wierząca jest w każdym wyznaniu a katolik jest tylko chorym umysłowo człowiekiem bo zdrowy i myślący nie wieży "Batmanom". JESTEM TRZE¬WY
wracając Panowie do in vitro, pomijając już ten kler na temat ktorego by trzeba było osobne forum założyć żeby wystarczyło miejsca i czasu na dyskusje, to sprawa juz od dawna jest używana w biologi- w nasiennictwie , jako sposób regeneracji roślin . zrobie skan z książki to wrzuce
Pajej to że jakaś komurka została zapłodniona poza organizmem to nie oznacza że w dalszym procesie jest mniej rozwinięta lub upośledzona a wręcz przeciwnie może miec taki intelekt którego Ty nigdy nie osiągniesz więc jeśli kolega Sławek faktycznie jest z zapłodnienia In vitro to jeszcze długo a może nawet wcale mu nie dorównasz pod względem intelektualnym choc przypuszczam że powiedział to specjalnie zgodnie z zasadą uderz w stół a nożyce się odezwą.
Mi chodziło o to, że jeśli Sławek jest z "próbówki" to świadczy o jego rodzicach, że sprzeciwili się zasadom kościoła i tym samym nie był on wychowywany w katolickiej rodzinie i od małego wpajano mu poglądy na temat Księży.
Moje zdanie znacie zarówno w sprawie In vitro jak i aborcji: ŻYCIE LUDZKIE TO NIE ZABAWKA
Zasmucę Cię Pajej. Jestem z pełnego wytrysku, nie z probówki.
Od "małego" chodziłem do kościółka co niedziela, paciorek grzecznie odmawiałem przed snem, ministrantem nawet raz byłem. Nikt mi nic nie wpajał.
Kiedy zacząłem myśleć, obserwować i wyciągać z tego wnioski - zostałem antyklerykałem. Dedukcję masz opanowaną. Oczywiście, Tobie w rodzinie głęboko katolickiej nic nie wpajano. Chciałem tak przy okazji złożyć Ci Pajej wyrazy głębokiego współczucia z powodu stanu Twojej świadomości.
Moje zdanie znacie zarówno w sprawie In vitro jak i aborcji: ŻYCIE LUDZKIE TO NIE ZABAWKA
Pajej nie wciskaj ciemnoty . Nawet bociany jak wiedzą że nie wykarmią nadmiaru potomstwa to jedno z nich wywalają z gniazda . To jest czysty i najbardziej właściwy przykład na doskonałość i mądrość natury i jej samoregulację. Kościół powinien korzystać właśnie z przykładów praw natury bo natura przez miliardy lat wytworzyła w istotach zyjących instynkt przetrwania oraz wiedzę o możnośći wychowania potomstwa czy też niemożności wychowania. Kościoła już nie będzie a natura wraz ze swoimi najdoskonalszymi rozwiązaniami nadal bedzie i nadal bociany będą wywalać z gniazda najsłabsze piskle którego nie dadzą rady wykarmić . Przemyśl to Pajej . Niech kościół nie staje przeciwko najmocniejszej sile na naszym globie! Skąd się biorą te zakonnice ze spiralami na zdjęciach rentgenowskich i na USG :hmmm: boją się ciąży? postępują wbrew woli bożej czy jak? bo nie kumam tego
Po pierwsze To wysoko się cenisz jeśli porównujesz się z bocianem i twoja inteligencję, rozum z instynktami. Po wtóre to nie słyszałeś o syndromie poaborcyjnym, to jest naturalna reakcja matki na stratę dziecka. Masz szczęście że rodzice cię kochali i nie chcieli zabić dziękuj im za to
pajej takie zasadnicze pytanie
ile ty razy sie dziennie modlisz ?? ile razy w tygodniu chodzisz do kościoła ?? ile z twoich modłów sie spełniło ?? Nie słuchasz ty czasem Rydzyka
nie mam zamiaru czynic zbiorowych mordów ale tych wszystkich ksiezy i naszych urzedników postawił bym pod jeden mur bo oni wszyscy myślą tylko i wyłącznie o własnych dupach i nic więcej
Kościół to nic innego jak wymysł ludzki równie dobrze by było gdyby tych " ubogich " kościołów nie był ile by to pieniedzy zostało w naszych kieszeniach ...
Na co te kościoły opływające w złocie i innymi ?? gdzie w Bibli jest napisane żeby wszystko w złocie było najpiekniejszymi szatami wszystko zdobione ...
To wszystko to poprostu kpina
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » In vitro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo