21

Odp: In vitro

Człowiek  jest  tak  samo  zwierzakiem  i  podlega  wszelkim  prawom  natury i  wszelkim  zachowaniom  instynktownym  wytworzonym  w  procesie  ewolucji  w  celu  przetrwania  gatunku. Co  do  syndromu  poaborcyjnego  odpowiedź  jest  prosta ,  po prostu  trzeba  ludzi  skutecznie  wyedukować  żeby wiedzieli  jak  się  zabezpieczać  żeby  nie  było  niechcianych  ciąż  i  tyle .  Kościół  w  tym  temacie  to  zły  nauczyciel  a  nauczanie  błędne.

22

Pajej napisał/a:
jamir12 napisał/a:

Pajej to że jakaś komurka została zapłodniona poza organizmem to nie oznacza że w dalszym procesie jest mniej rozwinięta lub upośledzona a wręcz przeciwnie może miec taki intelekt którego Ty nigdy nie osiągniesz więc jeśli kolega Sławek faktycznie jest z zapłodnienia In vitro to jeszcze długo a może nawet wcale mu nie dorównasz pod względem intelektualnym choc przypuszczam że powiedział to specjalnie zgodnie z zasadą uderz w stół a nożyce się odezwą.

Mi chodziło o to, że jeśli Sławek jest z "próbówki" to świadczy o jego rodzicach, że sprzeciwili się zasadom kościoła i tym samym nie był on wychowywany w katolickiej rodzinie i od małego wpajano mu poglądy na temat Księży.
Moje zdanie znacie zarówno w sprawie In vitro jak i aborcji: ŻYCIE LUDZKIE TO NIE ZABAWKA

Pajej przede wszystkim katolik to jest dla mnie upośledzony umysłowo człowiek a po drugie nie od małego tylko od kolan a to jest różnica bo jeszcze ktoś pomysli że jesteś pederastą i co wtedy?

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

23

No Dragon z tym zwierzakiem to dowaliłeś ale niestety masz rację bo porównując np. człowieka z koniem biorąc pod uwagę etap ewolucji to na pewno jest bardziej inteligentny od człowieka tak że jeśli Pajej myślisz że ktoś się poniża porównując z bocianem to jesteś w błędzie bo to świadczy o jego skromności i wiedzy no ale o czym my rozmawiamy skoro ten temat wybiegł daleko poza Twój intelekt.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

24

Modlę się raz czasem dwa razy dziennie do kościoła chodzę tylko w niedziele a rydzyka nie słucham

Rolnik z powołania:-)

25

ciekawe ciekawe a gadasz jak byś był  nawiedzony przez rydzyka  ale to takie moje odczucie

Mam niestety taka babcie co słucha rydzyka to az mna trzepie jak zacznie nawijac o kościele  i o nim neutral

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

26

Rydzyk to wrzód na d.... Kościoła

27

Pajej napisał/a:

Mi chodziło o to, że jeśli Sławek jest z "próbówki" to świadczy o jego rodzicach, że sprzeciwili się zasadom kościoła i tym samym nie był on wychowywany w katolickiej rodzinie i od małego wpajano mu poglądy na temat Księży.
Moje zdanie znacie zarówno w sprawie In vitro jak i aborcji: ŻYCIE LUDZKIE TO NIE ZABAWKA

Co to za przypuszczenia???? Mam  rozumieć że to źle świadczy o Jego rodzicach?
Papej ja rozumiem  to że czasami trzeba komuś dogryźć pół żartem pół serio. Ale nie podoba mi się iż wyjechałeś z twierdzeniem że ze Sławka rodzicami jest coś nie tak. Według mnie to był cios poniżej pasa masz minusa! Nie znam Sławka osobiście ( niestety ) ale trochę jego wypowiedzi na forum przeczytałem  i nie wydaje mi się żeby jego rodzice coś xle zrobili.
Papej nie wolno obrażać czyiś rodziców i mówić że źle wychowują swoje dzieci kiedy nie widziało się jak ktoś dorastał.
Po za tym z Twojej krótkiej wypowiedzi  wynika  iż jesteś przekonany że tylko bezbożnicy   
mają problemy z zajściem w ciążę i tu się mylisz.
Proponuję żebyś się z tego wszystkiego wyspowiadał.....

Sławka moze to nie ruszyło ale mnie tak, chyba że źle coś zrozumiałem, ale jakoś inna interpretacja tego tekstu mi nie przychodzi do głowy

28

Ja chciałem tylko napisać że jego rodzice byli nie wierzący i Sławek ma swoje poglądy dzięki nim. ale Sławek zaprzeczył temu ze jest z probówki. Ja nie zgadzam się ze Sławkiem co nie oznacza ze go nie szanuje szanuje jego jak i jego rodziców. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

Wierzący rodzice też mają problemy z poczęciem dzieci, ale nie uciekają się do nieetycznych sposobów

29 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-07-01 22:29:15)

Oceniać rodziców po poczynaniach i poglądach ich dorosłych dzieci......
Dobra nie istotne...
Invitro..... nie jestem przeciw, ale w Polsce mamy dużo sierot. I gdybym to ja miał takie problemy to pewnie bym adoptował  dziecko.  Pewien polityk nie powiem który zadał pytanie. Czy  jeśli NFZ będzie płacić za invitro  to czy za operacje powiększania biustu też powinien płacić NFZ? Trochę ciężkie porównanie ale trochę prawdy w tym jest.  Z tego co wiem, jesli się mylę to mnie poprawcie  invitro kosztuje około 10 tys zł. Jesli ktoś naprawdę chce to niech płaci z swojej kieszeni jesli stać nas na samochody za 30  tys to czemu nie zapłacić za invitro.  W NFZecie brakuje kasy na ratowanie życia..... ( pomijam fakt iż spora część kasy jest wyrzucana w błoto)  Jeżeli kogoś takie myślenie razi, to niech sobie wyobrazi dzieci leżące w szpitalach i czekające na skomplikowane operacje bo  niestety nie ma kasy na ich leczenie i trzeba powołać do zycia fundacje która zbieże kasę na operację albo  protezę.

30

pajej to powiadasz że in vitro jest nie etyczne  aborcja jest nie etyczna  normalne  zrobienie dziecka jest etyczne  ...  więc środki antykoncepcyjne tez sa nie etyczne normalnie jak w jakimś średniowieczu .........

a ja powiem tak  człowiek ma wolna wole  i powinno byuc tak  chce miec dziecko z probówki bo sami nie mogą  normalnie poczac dziecka .. ależ prosze bardzo wasz wybór   nie mój    a jak sie to komuś nie podoba to niech się nie patrzy i nie odzywa bez potrzebnie 

dziewczyna chce usunąc ciążę  bo wie że nie bedzie w stanie wychowac dziecka, bądź została zgwałcona przez imbecyla    to przeciesz nie powinien   nikt jej tego zabraniac przeciesz ma swoja świadomośc   i wolną wole

wiec ja nie widze w tym nic  złego  co chce to ma i już

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

31

Mnie kolego Pajej nie uraziłeś. Skonstruowałeś logiczny ciąg zdarzeń po mojej małej prowokacji. Dzieci katolików w większości przypadków są w dorosłym życiu katolikami, dzieci ŚJ są ŚJ, dzieci ateistów ateistami, itd. Dlatego uważam, że wychowanie dzieci w wierze rodziców, jest nadużyciem władzy rodzicielskiej. Służy tylko dobru religii - nie dobru dzieci. Rolą rodziców i szkoły powinno być zapoznanie dzieci z różnymi systemami wartości. Dopiero dorosły człowiek powinien się określić, co mu odpowiada. A przede wszystkim trzeba te dzieci mieć. Najlepiej chciane, oczekiwane, kochane. Mamy dług do spłacenia. Nas by nie było, gdyby poprzednie pokolenia nie przekazały daru życia. Tylko nasze geny po nas pozostaną. Każda metoda jest dobra o ile jest skuteczna, in vitro też.
Szanuję ludzi, którzy mają własne zdanie na dany temat - mimo że się z tym zdaniem nie zgadzam. Tym bardziej kiedy tego zdania bronią. Dyskusja wtedy ma odpowiednią temperaturę, kiedy są różnice zdań. Dlatego Pajej daję Ci medal za waleczność w postaci plusa.

32

Krzysiek logicznie mówisz z tymi pieniędzmi na in vitro

Wojtas ja Cię nie rozumiem dla Ciebie czym jest życie człowieka własnością jego rodziców, zwierzakiem którego jak nie chcę mieć to zabijam. W Polsce za zabicie psa idzie się do więzienia a zabicie dziecka ma być legalne? Zycie ludzkie to świętość i nigdy nie wiadomo kim to dziecko mogłoby być w przyszłości. Kolejnym powodem jest przysięgo Hipokratesa, którą musieliby łamać lekarze.
LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!

Sławku jesteś naprawdę porządnym człowiekiem jesteś bardziej w porządku niż niektórzy katolicy z nazwy i dlatego chylę czoła przed Tobą. Nie zmienia to faktu ze nie zgadzam się z Twoimi poglądami