1 Ostatnio edytowany przez Fenol (2009-09-13 21:54:09)

Temat: ceny cieląt miesznak i mlecznych

Panowie jak w temacie, najlepiej od kogoś z lubuskiego pytam dla ojca.
Pozdrawiam Panów szlachtę!

nikt nie wie jaka jest cena za cieloka? smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: ceny cieląt miesznak i mlecznych

może ja też sie dopisze o cielętach. jestem z kuj-pom  na pewno  jest ktoś z warminsko-mazurskiego jakie cenu tam są u was za cielęta 2 tygodniowe?? chyba nie są zbyt wysokie bo u nas ja ostatnio kupywałem od chandlarza który tam kupił cielęta a u nas sprzedawał. jak by ktoś miał cielęta na sprzedarz to może dać nr.tel.

3

witam.ja sprzedawałem cielęta rasy hf po 600zł

4

hf to raczej bym nie chciał lepiej jakieś mieszańce najlepiej z simentalem,szarolezem itp.

5

mieszańców nie sprzedaje i na pewno są droższe

6

ostatnio kupiłem po 600, cena za mieszankę porażająca 1400zł.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

7

Jałoóweczki 8-9 zł/kg Byczki 10-11. Czysty HF - taniej, mieszaniec z Limousine - drożej

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia