Temat: Jeżdżenie po drodze z chederem

To mój pierwszy wątek wiec proszę o wyrozumiałość ... co myślicie o jeżdżeniu z chederem po drogach , nie mowie tu o autostradzie tylko o drogach wiejskich . bo podobno mają łapać i wlepiać mandaty nam biednym rolnikom przecież my wykonujemy swoją prace . po co mam ładować cheder na wózek żeby przejechać drogom na drugie pole . przecież założyć cheder to prawie godzina jeszcze samemu na polu jak niema nikogo do pomocy . niedługo będą nas łapać za to że jezdimy po polu . w ogóle jak ktoś mógł wjechać w kombajnu nasze 514 są oświetlone jak Chinki,6 chalogenuw + kogut jak można tego nie widzieć ?

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

2

Odp: Jeżdżenie po drodze z chederem

Z zakładaniem hedera to przesadziłeś:wow: . W dwie osoby podpinamy go i odpinamy poniżej dziesięciu minut. W pojedynke max. to piętnaście. Wiem , bo musimy niestety wozić heder za kombajnem

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

3

5 lub 10 minut wystarczy na podpięcie po drogach ja bym nie ryzykował bo to okres wakacji i sporo obcych ludzi na drogach mieć kogoś na sumieniu nie warto dla tych minut

4

Ja jestem z tej samej okolicy i raczej nikt hedera nie odpina czemu się dziwię bo forsz zajmuje prawie całą wiejską drogę a co dopiero taka bestia a zwłaszcza u mnie jak jadę to cała droga moja a żeby się z kimś minąc to muszę za rów wjeżdżac prawą stroną więc te mandaty są jak najbardziej słuszne poza tym jak trzeba w poprzek drogi przejechac bo przecież wiadomo że nikt pod auto nie wjedzie.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

5

wczoraj złapali sąsiada z chederem    jak masz OC  i prawko przy sobie a cheder z przodu   możesz wkręcac że jedziesz na to 2 pole dalej i dostajesz tylko pouczenie i 50zł ........ no chyba że wkręcanie ci nie wyjdzie........

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

6

ja  odczepiam cheder ponieważ miejscami mamy drogę  o szerokości 3 metrów i od razu rosną drzewa wiec nie zmieścił bym się ....

no racja z tym podpinaniem hedera godzina przesadziłem 20min

Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi

8

Sąsiad miał wypadek z warszawiakiem zlicytowali go przywalił mu w heder

9

o! 0812 policjant to pestka 100zł 200zł... trudno tracimy parę złotych zyskamy kilka minut suma summarum wychodzimy na zero. Ale jak coś się stanie ktoś straci życie to my mozemy stracić kilkaset tysięcy złoty na odszkodowania...
Proponuję zamknąć dyskusję....

10

no tak ale jak można nie widzieć kombajnu ? 514 są oświetlone jak Chinki,6 chalogenuw + kogut jak można tego nie widzieć ?

11

Jak ci wyskoczy w dzień zza zakrętu rozpęczone auto to ani kogut ani halogeny ci nie pomogą ...

12

Są ludzie co specjalnie w ciebie przyłożą żeby oskubać ciebie do zera.

13

My staramy się nie jeździć po drodze a jak już jedziemy to z przodu i z tylu  jedzie samochód z napisem pilot ludzie jak widzą to zjeżdżają unas to najgorsi to  z rejestracja PO i tym podobni im się wiecznie spieszy

14

Ja mam rejstracje PO..... wink
Na ciągniku .....

15

POznańoki

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

16

ja nie mam gdzie wozić hedera bo nie mam wózka smile

17

Fenol napisał/a:

POznańoki

zDolnoŚlązaki smile
Ciągnik w leasingu

18

W takim kombajnie jak ja mam tj Claas mercator 60 heder ma 3m i nawet nie mam zaczepu na wózek a co dopiero wózka. Na szczęście miejscowe miski są wyrozumiałe

Rolnik z powołania:-)

19

z tego co mi sie wydaje szosa powinna miec 6 metrow?? wiec 3 metry heder jak piszesz i dwa takie sie mina, ale szosa u mnie zweża  sie i ma juz chyba ponizej 5 metrow do tego jest facet ktory ogradza pastuchem wszystko razem z rowem pod sama szose i juz powstaje problem bo forsz z hederam dajmy na to 4,20 i nie ma gdzie sie odsunac wiec zostaje nam niewiele miejsca, zalezy gdzie mieszkamy i jakie sa drogi

20

3m heder to nie zbrodnia legalnie można jechać chyba że przekracza 3m