1

Temat: Szablon E281 C

Czołem Panowie skończyłem malowanie sieczkarki i brakuje mi nalepek i napisów. Z lewej strony na środkowej blasze powinna być biała prostokątna obwódka o zaokrąglonych kątach wewnątrz w jej górnej część jest "FORTSCHRITT" a na reszcie pola E281 C z pustym wewnątrz E. próbowałem samodzielnie odtworzyć napis z fotek z internetu ale jestem w tym beznadziejny. Bardzo proszę Koledzy jeżeli możecie zróbcie mi zdjęcie tego elementu na wprost i z bliska. Chcę aby maszyna wyglądała możliwie najbliżej pierwowzoru. pzukw@o2.pl
Serdecznie pozdrawiam

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: Szablon E281 C

powiedz mi w jaki kolor ma ta twoja sieczkarnia?bo to logo co opisales to byly na niebieskich i ciemno zielonych maszynach a na jasnozielonych bylo zupelnie co innego,ja mam jasnozielona sieczkarnie napis sam robilem taki jak byl oginalnie,szkoda bo nie moge znalesc zadnego zdjecia zeby bylo to widac a teraz fortschritt stoi w garazu i wlasnie ta strona od sciany i nie ma mozliwosci dojscia.

3

moja jest z początku 88 roku malowanie ciemna zieleń oliwkowa Twoja zapewne to seledynek malowana od połowy 88roku do ostatnich wypustów. u Ciebie jest chyba takie duże F na środkowej płycie u mnie w tym miejscu powinien byś rysunek o którym pisałem wcześniej. usiłowałem go odtworzyć ale cienki jestem w te klocki. jeżlei ktoś może mi to podesłać to będe wdzięczny   pzukw@o2.pl    u mnie też nalepka idzie nie przez środek 3 bocznych blach lecz pod kabiną a nad schodkami. po bokach brakuje jeszcze 2 czerwonych logo naszej ulubionej firmy

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

4

Do Fenol, potrzebne mi by były zdjęcia tego napisu + jego wymiary szerokość i wysokość, to może bym ci trochę pomógł big_smile Zdjęcie najlepiej zrobione jak największą rozdzielczością jaką się da. Zrobione na wprost napisu, a nie pod jakimś kątem. Jak masz możliwość zrobienia takiego zdjęcia lub masz takie zdjęcie to coś wymyślimy.

5

http://www.allegro.pl/item814049830_spr … e281c.html   to powinno wyglada chyba tak tylko ze bialy kolor powinien tam byc a wymiary to pewnie bedziesz musial zrobic na oko.

6 Ostatnio edytowany przez Fenol (2009-11-20 17:10:09)

dziękuje Andrew jak tylko będę dysponował zdjęciem to dam głos, marczi chodzi właśnie o takie logo, te które jest na foto chyba nie jest prawidłowych wymiarów i kształt też jest trochę inny albo się myle.  będę szukał po znajomych zdjęcia.
Andrew a czy nalepkę FORTSCHRITT E 281 C jesteś w stanie zrobić? tą która jest przy kabinie? zastanawiałem się jak ją zrobić myślałem aby przerobić napis z 323, z 3 zrobić 8 z I zrobić jedynkę a E z napisu od kombajnu gdybym miał zdjęcia logo do obu maszyn kombajn oraz ciągnik mógłbym zrobić bardzo zbliżoną nalepkę do oryginalnej. macie takie cos? możecie zrobić zdjęcia i mi podesłać?
pzukw@o2.pl
pozdrawiam i dziękuje

to jest maszyna identyczna jak moja, z tego malowania z boku usiłowałem odtworzyć rysunek, E jest puste w środku. po prawej stronie maszyny nad schodkami jest nalepka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37b … b8097.html

7

Wiesz ja nigdy nie widziałem na żywo tej sieczkarni. A przeglądając internet to każda sieczkarnia ma inne napisy normalnie kosmos. Jedne mają napisy na pasach białych inne takie jak na zdjęciu wyżej tylko że białe. A i kwestia ze zrobieniem jest taka, ja nie posiadam plotera drukującego czy tnącego. Tak więc ja mogę ci zrobić projekt takiej naklejki ale będziesz musiał sobie znaleźć jakąś drukarnie która ci to wydrukuje na folii. Wiadomo na papierze może wydrukować każdy ale na foli i w dobrej jakości to już nie bardzo. Jeszcze większy problem przy druku stanowi wydruk białym kolorem na przezroczystej folii mało kto to robi przynajmniej jak ja szukałem, a ten napis co jest w ramce E 281 C to trzeba by było tak wydrukować, lub poszukać kogoś z ploterem tnącym, wyciąć i nakleić tak jak się robi reklamy. Zresztą w takim zakładzie bym szukał możliwości druku na folii i wycinania. Jeszcze jedno ja mogę ci pomóc w wykonaniu takich naklejek i trochę podpowiedzieć jak to się powinno zrobić, a że zajmuje się jeszcze kilkoma rzeczami w życiu to postaram się to zrobić w wolnym czasie więc nic nie obiecuje. A czy nie mają gdzieś koło ciebie do kupienia gotowych nalepek? Uwierz mi wcale taniej nie wyjdzie zrobić samemu.

8

ależ oczywiście że nie wyjdzie taniej masz zupełną rację, jak zdobędę zdjęcia to podziele się materiałem, rozmawiałem też z gościem z allegro nie ma takiego wzoru i nie bardzo kwapi się do tworzenia go od podstaw chce dostać zdjęcie i z niego zrobi nalepkę, koszt ocenił na ok50zł za komplet do 323 chce 70. więc dużo woła za pracę twórczą. Artysta wink

9

To ci powiem że u mnie za wycięcie z foli + folia chcą w sumie 50 złotych za 1m² i czy będziesz chciał naklejkę 10x10 czy 100x100 płaci się tyle samo, za 1m² druku zapłaciłem 70 + przesyłka w sumie koło 95 już dokładnie nie pamiętam. Z tym że u mnie nie było możliwości kupna tych znaczków więc musiałem się na kombinować. To powiem ci że jak tamten ci takie kwoty podał to na 100% taniej nie zrobisz. Z drukiem czy cięciem to jest cwaniactwo minimum 1m² .

10

oto szablon który wypociłem na kompie powinien otworzyć się w pełnym wymiarze. jest to obrazem ze środkowej blachy od strony pasów
http://images37.fotosik.pl/315/23ea41a7f0cfcf3bm.jpg

11

Masz napisane E 281 C a powinno być E-281 C niby drobiazg ale robi małą roznice.

12

! o kurna nie dostrzegłem tego...załamka.

13

Masz juz zrobione?