21

Odp: rejestracja

proponuje okolice lodzi to tak na srodku bedzie big_smile

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

22

Witam,
mam na oku 303D z 81, gość woła 9 i daje dodatkowy silnik do małego remontu. Z tego co juz sie zorientowalem jest to cena dla mnie odpowiednia. Tylko obawiam sie, że moge miec problem z rejestracją. A więc: facet kupil go od bauera w lutym 06, papiery jakie ma to umowa, książka pojazdu i oczywiscie tłumaczenie. Nie dokonał żadnych opłat!!. Byłem w urzedzie komunikacji i powiedzeili że nie moga zarejestrowac bo brak dowodu. W umowie mam wpisany nr rejestracyjny a facet twierdzi że nie był on rejestrowany!! Dalej poleciałem do skarbowego kobieta powiedziała że też moze byc problem ale da sie to załatwić;D. Z tego co zrozumiałem to nałeżało by " pojechac do bauera" i napisac nową umowę. Czy miął ktoś podobne przygody? A moze jakiś namiar na 303 zarejestrowanego za kilka stówek??

23

9tys. to zadna okazja za 303 można kupić taniej z kpl. papierów albo zarejestrowany

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

24

w pełni się zgadzam ten może się okazeać jakiś kombinowany nie ryzykuj

25 Ostatnio edytowany przez pawlon (2007-11-21 21:59:08)

kombinowany raczej nie - facet sciągnął go dla siebie, w miedzy czasie sprzedał kilka ha pod żwirownie i wymienia cały park maszynowy (zaczyan gospodarzyc młody to gdzie on bedzie czołgiem jeździł:) )
jutro pójdę jeszcze raz do komunkacyjnego.
odnośnie ceny to przywieźć traktorka w moje strony to koszt ok.3tys

26

jak chcesz ale tak jak Piotrfire napisał 9tyś to nie jest jakaś okazja

27

Ja jestem nowy na forum bo nie dawno kupiłem forszaja 303 i tu taki problem: Gosciu od którego kupiłem nie zarejestrował go ale jak zapewniał nie miało być z tym problemów. Dał mi wszystkie papiery tj kartę pojazdu i zaświadczenie o tymczasowym wyrejestrowaniu (niemieckie) po wizycie w wydziale komunikacji okazało sie ze jeszcze kilka lat temu to zaświadczenie wystarczyłoby (gdyby poprzedni właściciel zarejestrował forszaja zaraz po zakupie) a teraz trzeba dowód rejestracyjny (niemiecki) po to aby odesłać do Niemiec. Co mnie najbardziej denerwuje to ten dowód włośnie leży w niemieckim wydziale komunikacji.

Co mi radzicie?

28

Bardzo ciężka sprawa hmm i chyba dość duży kłopot... Ja jeszcze załapałem się na ten stary system więc nie pomogę

29

@Boar, znajdź adres urzędu w Niemczech, jak znasz niemiecki to napisz do nich jak nie znasz to znajdź tłumacza niech ci on napisze, dowód czy jego kopię powinni ci przysłać.
Możesz też iść w sobotę pod dyskotekę, znaleźć Forszaja podobnego do swojego, wziąć rejestrację z niego założyć do swojego i jeździć wink

30

a CO MYŚLICIE O ZAREJESTROWANIU 323 NA PAPIERACH OD 300?? PRZEJDZIE ?
dIAGNOSTA TO ZNAJOMY A NA DRODZE?

31 Ostatnio edytowany przez jamir12 (2010-07-30 21:29:23)

Krzysiek napisał/a:

a CO MYŚLICIE O ZAREJESTROWANIU 323 NA PAPIERACH OD 300?? PRZEJDZIE ?
dIAGNOSTA TO ZNAJOMY A NA DRODZE?

Podejrzewam że żaden "misiek" nie zna różnicy między 300 a 323 więc pewnie przeszczep będzie udany a chocby jakiś znał te modele to i tak pewnie się nie odezwie bo i po co ważne żeby numer się zgadzał no ale to tylko przekładka prawej ramy.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

32

Do Baor: Miałem tak samo. Kupiłem Forsza którym gościu jeździł 5lat bez rejestracji w Polsce. Tylko że on mi o tym powiedział i obiecał sprawę wyprostować i wyprostował. A droga do sukcesu była taka: Facio poszedł do komunikacji i mówi że chce Forsza zarejestrować. Baba mówi że brak tego dowodu. Pyta się co ma zrobić? baba mówi że napisać do Niemców żeby przysłali takie zaświadczenie że pojazd u nich jest wyrejestrowany. To on pyta grzecznie o adres, dostaje go oraz podpowiada mu co ma w tym piśmie napisać. Dziękując grzecznie odchodzi do tłumacza który pisemko tłumaczy na szwabski (u nas max 15zł), wysyła i czeka. Po jakichś 3-4tygodniach dostaje odpowiedź: pisemko że pojazd jest wyrejestrowany i dowód leży u nich. Dane się zgadzają data sprzedarzy też więc gościu do tłumacza i do komunikacji. Wszystko pasiło więc umowa zastała sfinalizowana. Ja zrobiłem tak jakbym kupił go od niemca i wszystko pasiło. Nie martw się, pochodź, popytaj ładnie a na pewno coś wykombinujesz. Powodzonka.

33

Przeszczep z 300 na 323 może przejdzie ale ja znam kolesia który swoim 303 jezdzi na tablicach i dowodzie od swojego c380........  Nie wiem co na to policja

34

Maverick0783 napisał/a:

Przeszczep z 300 na 323 może przejdzie ale ja znam kolesia który swoim 303 jezdzi na tablicach i dowodzie od swojego c380........  Nie wiem co na to policja

Większośc policjantów nie rozróżnia traktorów a jak ja bym był policjantem to i tak miał bym to w dupie bo co komuś życie utrudniac ważne żeby miał dowód i opłaty a jaki to nie ważne traktor to traktor a rolnik i tak ma pod górkę zawsze.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

35

jamir12 napisał/a:

Większość policjantów nie rozróżnia traktorów a jak ja bym był policjantem to i tak miał bym to w dupie bo co komuś życie utrudniac ważne żeby miał dowód i opłaty a jaki to nie ważne traktor to traktor a rolnik i tak ma pod górkę zawsze.

Tak ale w razie wypadku myślicie że ubezpieczalnia by się nie połapała? Bo tu nie chodzi o samo jeżdżenie, że w razie kontroli masz papier, tylko w razie wypadku. a tak w ogóle słyszeliście o tym że policja nie ma prawa odcholować pojazdu który nie ma ubezpieczenia? Podobno miał wejść przepis w tej sprawie. Bo podobno policja jest od pilnowania ruchu na drodze, a nie od sprawdzania czy ktoś ma ubezpieczenie czy nie. Swoją drogą to jest racja. W razie wypadku to ja się martwie żeby  pokryć szkody.:)

36

tomekzalek napisał/a:

Do Baor: Miałem tak samo. Kupiłem Forsza którym gościu jeździł 5lat bez rejestracji w Polsce. Tylko że on mi o tym powiedział i obiecał sprawę wyprostować i wyprostował. A droga do sukcesu była taka: Facio poszedł do komunikacji i mówi że chce Forsza zarejestrować. Baba mówi że brak tego dowodu. Pyta się co ma zrobić? baba mówi że napisać do Niemców żeby przysłali takie zaświadczenie że pojazd u nich jest wyrejestrowany. To on pyta grzecznie o adres, dostaje go oraz podpowiada mu co ma w tym piśmie napisać. Dziękując grzecznie odchodzi do tłumacza który pisemko tłumaczy na szwabski (u nas max 15zł), wysyła i czeka. Po jakichś 3-4tygodniach dostaje odpowiedź: pisemko że pojazd jest wyrejestrowany i dowód leży u nich. Dane się zgadzają data sprzedarzy też więc gościu do tłumacza i do komunikacji. Wszystko pasiło więc umowa zastała sfinalizowana. Ja zrobiłem tak jakbym kupił go od niemca i wszystko pasiło. Nie martw się, pochodź, popytaj ładnie a na pewno coś wykombinujesz. Powodzonka.

Na czasie się przejdę i grzecznie popytam, mam nadzieje że będzie kierownik bo z te baby z którymi rozmawiałem umiały tylko powiedzieć że nie da rady zarejestrować

37 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-08-08 22:40:20)

to ja może przykręcę tablice od MF 255 do ZT 323.....
tylko muszę zmienić barwy z biało pomarańczowych na czerwono szare

38

znaczek Fergusona i wio , bo kto miał by się połapać.....

39

....no chyba nie te mendy z policji ?

40

Kumpla raz zatrzymali, a miał do przyczepy przykręcone tablice z Poloneza na Warszawskich numerach. Nie miał przy sobie nic, żadnych dokumentów, jak to w żniwa. I mówi do milicjanta: Człowieku to jest sprzęt gościa z Warszawy jak chcesz to kop się z nim, ale w razie co to mnie tutaj nie było. A milicjant mu na to: Wiesz co, Mnie też. I dla świętego spokoju się rozstali, ale to był milicjant z długim stażem pracy.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia