101

Odp: Żniwa 2010 czas zacząć

Prognozy nie są optymistyczne 2 dni słońca potem znowu deszcz czas pomysleć o suszarni bo to już drugi rok z kolei , chyba zacznie porastać to co leży , a leży dużo.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

102

u mnie leży cała pszenica hmm jako tako jęczmień się trzyma...

103

u nas miejscami pszenica wyległa i zaczyna gnić a dziś w nocy padał deszcz ;/ i znowu się odciągnie...

Sprzedam U-4514

104

u nas juz mało co jest na polu. A plon, hmmm,  żyta mam nawet więcej niz w zeszłym roku ale ziarno marne, owies to tak z połowa tego co było w zeszłym roku a pszenżyto to tylko przyorać. Ale że jest swój kombajn to jak bedzie pogoda to tatko może jutro zaatakuje to napisze co wyszło

105

u mnie masakra  dośc że wszystko lezy jak po przejechaniu wałami to od 5 dni pada że w pole wjechac , nawet wejśc nie idzie)  widac już  że na lerzakach się zieleni  bedzie bieda w tym roku i to bardzo wielka ........

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

106

to ja mam szczeście ze złapałem co sie dało i mam juz 10 ton pszenicy na magazynie .... "czarne chmury" nad Polską sie zebrały w tym roku

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

107

No to czas zagonić tych wszystkich *** do roboty i niech się modlą o dobra pogodę na żniwa.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

108

Koledzy porosło mi 20 ha żyta na pniu i co teraz? Deszcze go nie wyłożyły to z tej strony mnie zgnębiło.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

109

i znowu h.. mnie strzela bo nie macie powpisywanych pełnych danych w swoich profilach i nie wiem kto jest skąd. I nie wiem gdzie to powalone i porosnięte...

110

jedyne co dobre że pszenica po 700, dziś ponownie dolało właśnie pada...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

111

zdążyłem zmłócić 3 ha, słoma leży a deszcz znowu pada

112

u mnie już 9 przyczep słomy w stodole .... jeszcze 4 i finito, bedzie pełno .... dzisiaj po poludniu nie padało, jutro jak nie popada i w środę to młócimy wszystko co sie da :play:  ..... nawet buraki sie wymlóci jak bedzie trzeba :gun:

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

113

A mnie to już ta pogoda lotto jak nie popada to skoszę jeszcze 14ha.  zabiorę się za słomę i jadę jeszcze kosić siano ,a jeśli doleje jeszcze wody  to idę montować okna do nowo budowanej obory tak że tak czy siak w domu nie posiedzę .Ale wiecie co panowie najlepsze życie to mają nieudaczniki co nic nie potrafią a tu cholera człowiek potrafi prawie wszystko i zawsze zaharowany chodzi.

114

a ja wam powiem ze jak nie bedzie z nieba woda to bedzie pogoda smile
nic na to nie poradzimy

115

Koseś prawda

116

Krzysiek napisał/a:

i znowu h.. mnie strzela bo nie macie powpisywanych pełnych danych w swoich profilach i nie wiem kto jest skąd. I nie wiem gdzie to powalone i porosnięte...

Kolego -  jak nie ma moich danych??? Przecież wpisane.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

117

Teraz wpisałeś ale za późno, jego już ch... strzelił big_smile

118

smile hahahahahaaa

pogoda leci w kulki, to te dewotki pod pomnikiem jak odstawiały taniec deszczu i teraz leje.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

119

h... mnie strzelił ale mam 7 żyć zostało mi jeszcze ze 4.
Tak czy owak namawiam kolegów do uzupełniania profili
No a w ogóle  to jutro będzie ten dzień !!! 11 sierpnia 2010
Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że zacznę żniwa.
Nigdy tak późno nie zaczynałem.
Co niektórzy u nas koszą owies 17% pszenica 19,5
Koszą nie patrzą Generalnie ziarno nie ma żadnych parametrów!!!
Pszenicy  konsumpcyjnej w naszym elewatorze ( 80 000 m3 )
jest około 30 ton to co sąsiad złapał przed deszczami
Tak ze bułki będą z paszowej w tym roku a na święta zakalce...

120

Nie martw się kupimy pewnie od Chińczyków lub braci amerykanów wink