Odp: Żniwa 2010 czas zacząć
Wczoraj kosiłem pszenżyto i kiełki były ale mało.Zostało mi jeszcze 8 ha żyta i 4 ha pszenżyta ,1 ha jęczmienia . Pada a na polach błoto .
E-516 na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj kosiłem pszenżyto i kiełki były ale mało.Zostało mi jeszcze 8 ha żyta i 4 ha pszenżyta ,1 ha jęczmienia . Pada a na polach błoto .
Ja od 3 dni stoję co chwilę pada dzisiaj w nocy ulewa a w polu pszenica i pszenżyto razem ok. 23 h ale to chyba na mrozie bo jest całe zalane że ziemi nie widać jak zrobię foty to wstawię jest szok normalnie
Chłopaki my od piatu juz po zniwach skończone maszyna wyczyszczona i czeka na garazowanie. Tak że życze wszystkim jak najlepszej pogody :-)
dzis przestało w nocy padac kolega pojechał kosic bo innego wyjścia nie ma.... pszenica 20% wilgotności błoto jak jasna cholera dobrze że kombajn 4x4 to jakos sie katurla ale nie wszedzie bo tonie ....
a jaki kombajn ma 4*4??
bardzo duzo kaombajnów mają 4X4 John Deere T 550 , claas Dominator 108 maxi (ostatnio widziałem) lavwerda(fiat) oznaczenia nie powiem class lexion T600 i wiele innych starszych modeli również
Mnie zostało ze 12 hektarów do koszenia i cała słoma do zebrania, ale narazie pada normalnie szok.
Misiek Ty z nysy a to ode mnie rzut lemieszem. u nas nic jeszcze nie porosło, i nie słyszałem zeby komus w okolicy porosło więcej padało u was czy jaki pierun ?
Musisz jeszcze wsiąść pod uwagę to, że mi bardzo wcześnie zboża powaliło - coś mi antywylegacz nie zadziałał...
A nam 10 owsa 20 żyta i 20 lubinu a tak ogół to jeszcze pół mety to niema na wsi
a u mnie prawie koniec , jeszcze dwa dni słońca i skończymy
oj chyba nawet bliźniaki nie dadzę rady
tylko współczuć tym bardziej przy tej cenie ale morze uda się zebrać życzę powodzenia.
kris.123.pl współczuję ci u mnie to nie do pomyślenia
kris.123.pl współczuję ci u mnie to nie do pomyślenia sory koledzy za dubla ale coś z łącznością dziś mam
kondolencje, mam nadzieję że pogoda pozwoli i skosisz.
U mnie wczoraj z 2ha słomy zebrałem żytnia i pszenżytnia w miarę sucha,jęczmienna i mieszankowa jeszcze mokra.Dzisiaj chcę spróbować młócić jęczmień i owies na dzierżawie będzie tego z 6ha.
Mi został Lubin i bobik a i jeszcze pasek pszenicy którego nie dał się zebrać pomimo wielu prób i wtop
wsiadam za chwilę na prasę poprasuję do 13 i przesiadka na bizona, może łubin dzisiaj zacznę od wtorku deszcze.
ja nareszcie skończyłem ...
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo