Temat: Najlepsze, najciekawsze teksty spotkane na forum.

Cytat:  " dane jest mi przypadkowo życie, unikalne zjawisko we wszechświecie "  i  ciąg  dalszy  wypowiedzi   " Drugi raz nie będzie dane "

Mocne  słowa,  dały  mi  sporo  do  myślenia. Zostały   wypowiedziane  przez  Sławka 42

2

Odp: Najlepsze, najciekawsze teksty spotkane na forum.

a wogule gdzie Sławek sie podziewa ?? nie widac go ostatnio

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

Tyra przy ogórach

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

4 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-08-15 10:09:12)

jak tylko przeczytałem tytuł natychmiast pomyślałem o Sławku

mi cały czas w goowie siedzi ten tekst

sławek 42 napisał/a:

Na forszaju, jak Piłsudski na kasztance! Budę tylko trzeba zwalić z 303, żeby było przejrzyście.

sławek 42 napisał/a:

Ciekawa agitacja
"Idź 4 lipca na wybory i zrób wszystko co możesz, aby w niedalekiej przyszłości, w czasie spotkań dyplomatycznych, Pierwsza Dama nie szczała do kuwety"

ciepło wspominam poity Daria
np

Dario napisał/a:

Nie martw się kupimy pewnie od Chińczyków lub braci amerykanów wink

Dario napisał/a:

Deszcz pada od kilku dni to i temat bagienny się pojawił big_smile
Wybór jest między tyfusem a cholerą i kilkoma mniej lub bardziej egzotycznymi chorobami.
Dobrze by było jakby zlikwidowano stanowisko prezia, bo potrzebny on jest jak świni dzwonek, a kosztuje niemało. Z każdym dniem mam mniejszą ochotę iść na wybory, z drugiej strony w demokracji jak nie pójdziesz to możesz obudzić się w 4 rp, a ten koszmar lepiej już niech nie powraca.

lub

Dario napisał/a:

Polska nie tyle jest krajem katolickim co okupowanym przez kościół katolicki wink

Twoje dragonie

draqon22 napisał/a:

Stary  ubek  na  urzędzie  wujta  to  chyba  norma  w  tym  kraju big_smile

i oczywiście to czego szukałem

draqon22 napisał/a:

Brzydzę  się  wszelkim  uciśnieniem  jednych  przez  drugich donosicielstwem , manipulowaniem, wyzyskiem ,wojnami  i  wszelkim  syfem  który  ciągle  panuje  na  ziemi  ,  dlatego  też  nie  przepadam  za  politykami   ani  za  wszelkiej  maści  urzedasami .Wolność  to  podstawa!

dodać też trzeba PiotraK za konsekwentne wbijanie klinów w katolicki mur smile
i
Pajeja za konsekwentne łatanie muru smile

co do Sławka kiedyś napisał

sławek 42 napisał/a:

Przepraszam poniosło mnie.
...
Od jakiegoś czasu myślę nad pożegnaniem się z forum. Nie przez zaskoczenie, z partyzanta, pod wpływem impulsu. Co miałem do powiedzenia - chyba powiedziałem. Im dalej od czasu remontu mojego 323, tym mniej pamiętam szczegółów. Przestaję być przydatny. Więcej mieszam niż pomagam. Pewnie czas odejść.

...

sławek 42 napisał/a:

Nie dam rady tak od razu odejść. Jestem uzależniony. Stopniowo postaram się wyjąć dziecku smoczek z buzi, cobym szoku nie doznał. Dzięki za miłe słowa.
Przypominam, że to nadal jest wątek o wyborach prezydenckich.

mam nadzieję że tego nie realizuje...
a co z tatą czy ktoś się z tatą zna? co jest grane że taty nie ma i to od dawna...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5

Sławek  to  jest  chyba  mistrzem  w  kwestii  ciekawych  wypowiedzi ale  jest  też  wielu  innych  forumowiczów  którzy  bardzo   ciekawie  piszą .    Wszystkie  ciekawe  wypowiedzi poważne  a  także  i  te  śmieszne  możemy  wklejać  tutaj .  Myślę  że  jakby  taki  wątek  był  założony  na  początku  istnienia  forum  to  na  pewno  byłby  bardzo  długi bo  świetnych  tekstów  na  forum  nie  brakuje

6 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2010-08-15 12:37:05)

Fenol szukałem tego cytatu Sławka o odejściu ale byleś szybszy smile
Chwała wam, to forum starych i pordzewiałych klamotów ale daje do myślenia i to bardzo,
kiedyś kiedy bylem jeszcze Gościem na forum, zwykłym szarym człowiekiem który od 8 lat kula się Forszmakiem , ubawialem sie wtedy przy postach Taty czy Karlosa ktorych tez na naszym forum trochę brakuje

tatamarty.323a napisał/a:

Moc silnika według obserwacji i odczuć zza kierownicy:
brbrbrbrbrbrbrbr - wolne obroty, postój, wrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! - pług w ziemi, cała na przód, poszedł, drzwi kabiny zamknęły sie z hukiem- ***, krótkie spojrzenie na komin- ooo, brak dymu, no to pedał w podłoge, radyjko głośniej, wzrok na pług - oooo, ziemia wali metr w bok, no to noge z gazu troszeczke, wrrrrrrrrrrrrrrr, nic sie nie dzieje, mysz w bruździe nie zdążyła ucieć, już po niej, dojeżdżam do końca pola...trrrrrrrrachhhhhhhh- dwa korpusy dwa metry za pługiem zostały- noga na sprzęgło, gaz do min, złom zapakować na resztke ramy, do domu spawać, kur......piiiiiiiipiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiiiiipiiiiiiiiiiii mać, pedał gazu w podłoge 3 szosowa włączona, noga ze sprzęgła precz wwwwwrrrrrr, ale zamielił czterema kółkami, o kurde fajki spadły z dechy na podłoge.....

Prawa autorskie zastrzeżone.

karlos napisał/a:

plan smarowania dla 323

miejsce smarowania                      ilosc  srodek smarniczy            smarowac co godz

1 walek wysprzeglania sprzeglas       2                A                               350-370

2sprzeglo przyczepy                         1               A                                350-370

3lozysko sprzegla                            2                A                               350-370
4przeguby kulowe i gwinty
zawieszenia trojpunktowego                               B                                350-370

5ciegla przestawiania ilosci obrotow                    B                                350-370

6ciegla regulacji glebokosci pracy                       B                                350-370
7ciegla uruchamiania
sprzegla i hamulca                                             B                                350-370
8przycisk recznego
hamulca i pedalu przepustnicy                            B                                 700-750

9zawiasy drzwi kabiny kierowcy                          B                                 700-750

10podnosnik                                   2                 A                                 700-750

11lozysko oporowe sprzegla             1                 A                                1400-1500
12drazek podluzny i
poprzeczny kierownicy                     4                A                                  350-370

13lozyska przedniej osi                    2                A                                  350-370

14walek z dwoma przegubami          2                 A                                  350-370

15walek przegubowy                       3                 A                                  350-370

16gardlo kierowcy po pracy              1                 P                                  24

17głowa kierowcy (boląca)                x                 Z                                 wg potrzeb

Srodki do smarowania
A smar do lozysk tocznych SWA532
B olej maszynowy
P piwo marka jaka kto lubi
Z amol

jesli potrzeba to dopisze zt 320

aż zal gardło ściska odchodzić od kompa

7

to tez jest dobre smile

karlos napisał/a:

lezie baba za kombajnem i liczy ile ziarek ze słomą wyleciało jak jest szarpacz to dwie są przesrana robota wink

8

Jestem jestem. Teraz walczę z ogórkami. Brak czasu nawet na sen, nie mówiąc o reszcie.

9

Sławku  jesteś  tylko  producentem  ogórka  czy  może  coś  działasz  w  temacie  przetwórstwa?  Kilku  kolesi  koło  mnie  próbowało  bawić  się  w  takie  rzeczy: kapusta , cebula, por, seler,ogórek, marchew.  Plantacje  wyglądały  ładnie , zbiór  chyba  też  był  nie  zły.  Nie  wiem  jak  to  wyglądało  od  strony  finansowej  ale  już  na  drugi  rok  nikt  z  nich nie miał  zasianej  żadnej  z  tych  roślinek .  Jak  znajdziesz  chwilkę  czasu  to  opowiedz  trochę  o  tym,  może  sam  się   zdecyduję  na  zasianie  jakiegoś  warzywka. Uprawa  warzyw  to  chyba  dość  ciekawa  sprawa.

10

Też z chęcią poczytam o warzywach....

11

Sławek gdzie sprzedajesz ogórki? Ja mam zakontraktowane do Urbanka.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

12

Gdzie się da.

13

pawelg napisał/a:

do Urbanka.

pierwsze wrażenie było dziwne, sprzedawać ogórki do Korbanka smile
trzeba czytać....

14

ogórki do Korbanka ? lol lol big_smile

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

15

sławek 42 napisał/a:

Jak właściciel forszaja ma rower z błotnikami na sznurku od prasy, z zaspawanymi korbami. Psów siedem a budy ani jednej. Żona tuż po "dzień dobry" mówi - Panie a ten mój skur....n, ostatnie pięć złotych  dziecku zap.......ł itd. Wycofuj się ! Jakby chciał Ci dać swojego forszaja darmo - grzecznie odmów. Jakby nalegał - uciekaj ! Jakby Cię gonił i łapał - krzycz i dzwoń na 997 !

16

sławek 42 napisał(a):

. Pewnie czas odejść.

Sławek  nigdy  się  nie  myli.  Zegnam  Panowie.

17

Długo wytrzymałeś, tu jest nudnawo, to nie agrofoto smile

18

:pa:

19

eee a ja już się do twojej osoby przyzwyczaiłem, nie szkoda ci nas zostawiać tongue

20

:nie_wiem: wtf?
draqon22 to przez te minusy? :angel:
big_smile no nie bądź taki :kiss:

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]