21

Odp: Polska "Solidarność"

Dario znów zaczynasz wkręcać.pozdr.

22

Gdybyśmy pierwsi pociągli gaz z norwegii to gazociągu niemcy-rosja po dnie bałtyku by w ogóle nie było bo nie mogą się dwa gazociągi przecinać ale ten pieprzony miller razem z sld sprzedali polskę i żadnej kary nie ponieśli co tu się ku.wa dzieje w tym kraju czy nie widzicie jak nas politycy sprzedają nic się nie zmieniło od rozbiorów dokąd taka polityka prowadzi jest takie powiedzenie śmiejcie się bo płakać już za późno.

23 Ostatnio edytowany przez Dario (2010-09-01 22:22:43)

@jan070770, tylko troszeczkę :beer:

Po co nam gaz z Norwegii ?
Nam jest gaz do niczego nie potrzebny, jeśli w przyszłości ma pozostać tutaj tylko wyplatanie koszyków z wikliny, to gaz jest całkowicie zbędny, nie mówiąc że jest niebezpieczny, może wybuchnąć i w ogóle. Już jest hałas, że rząd podpisuje kontrakt z Rosjanami na zbyt dużo gazu.

24

Z tym pieprzonym Millerem i sld to absolutna racja.

25

pocieszę cię że to nie tylko u nas , tak dzieje się wszędzie bez względu na ustrój. Dlatego jestem za socjalizmem ale tym marksistowskim , gdyby tylko ludzie nie byli chciwi to ustrój idealny

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

26

Żeby działał socjalizm (choć uważam go za najgorszy po faszyzmie ustrój) to trzeba by zlikwidować pieniądze, a wtedy traci się jeden z głównych sensów życia.

27

Piotrfire napisał/a:

pocieszę cię że to nie tylko u nas , tak dzieje się wszędzie bez względu na ustrój. Dlatego jestem za socjalizmem ale tym marksistowskim , gdyby tylko ludzie nie byli chciwi to ustrój idealny

jestem przygnębiony no ale każdy ma prawo wierzyć w to co mówi.

28 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-09-01 22:35:54)

Największym  błędem solidarności jako związku   było wyhodowanie prezydenta  Wałęsy. Wałęsa jako przewodniczący związku zawodowego był ok. No ale Ktos wpadł na świetny pomysł by solidarność nie tylko miała wpływ na działania władz  państwowych, ale również sprawowała władzę. W efekcie mieliśmy- mamy solidarność w  sejmie i w "białym domu"
No i cóż, od dwudziestu lat na zmianę rządzą Polską to elektryk, to nauczyciel, kilku spawaczy, trzech rolników, fizyk, humanista, i marynarz z okrętu podwodnego http://pl.wikipedia.org/wiki/Premierzy_Polski poklikajcie na nich i poczytajcie jakie szkoły kończyli. Lechowi W. udało się wlazł na najwyższy stołek, potem  spadł z niego uderzył się mocno w głowę i zmądrzał. Niestety zmądrzał tylko on, jego koledzy od ciągnięcia kabli spawania okrętów, uczenia dzieci w szkole,..... nadal wychodzą z założenia że można powtórzyć wyczyn Wałęsy.  I kłócą się tam  rzucają błotem bo kazdy z nich ce być jak Wałęsa Ja na to patrzę i załuje że nie mam dobrego karabinu snajperskiego takiego zeby z 2km odstrzelić klientowi ucho. Choć to moze nie najlepszy pomysł , jeszcze by został męczennikiem......

Kaczyński jest najlepszy wku...wszystkich począwszy od szanownego pana Mazowieckiego
skończywszy na pani Krzywonos i chyba ponad 50% Polaków. W dupie był, gówno widział nie urósł zbyt wielki a podskakuje.... kiedy znajdzie się ktoś kto mu utrze nosa

29

to trzeba by zlikwidować pieniądze, a wtedy traci się jeden z głównych sensów życia.

A do czego ci pieniądze? Myślę że do tego aby zaspakajać swoje potrzeby. W teorii komunizmu miałbyś te potrzeby zaspokojone bez kasy.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

30

Problem, że w teorii, w praktyce to nie działa smile

31

dlatego opowiedziałem się za teoretycznym nie praktycznym. Praktyczny przeżyłem :gun:

32

Największym  błędem solidarności jako związku   było wyhodowanie prezydenta  Wałęsy. Wałęsa jako przewodniczący związku zawodowego był ok. No ale Ktos wpadł na świetny pomysł by solidarność nie tylko miała wpływ na działania władz  państwowych, ale również sprawowała władzę. W efekcie mieliśmy- mamy solidarność w  sejmie i w "białym domu"
No i cóż, od dwudziestu lat na zmianę rządzą Polską to elektryk, to nauczyciel, kilku spawaczy, trzech rolników, fizyk, humanista, i marynarz z okrętu podwodnego http://pl.wikipedia.org/wiki/Premierzy_Polski poklikajcie na nich i poczytajcie jakie szkoły kończyli. Lechowi W. udało się wlazł na najwyższy stołek, potem  spadł z niego uderzył się mocno w głowę i zmądrzał. Niestety zmądrzał tylko on, jego koledzy od ciągnięcia kabli spawania okrętów, uczenia dzieci w szkole,..... nadal wychodzą z założenia że można powtórzyć wyczyn Wałęsy.  I kłócą się tam  rzucają błotem bo kazdy z nich ce być jak Wałęsa Ja na to patrzę i załuje że nie mam dobrego karabinu snajperskiego takiego zeby z 2km odstrzelić klientowi ucho. Choć to moze nie najlepszy pomysł , jeszcze by został męczennikiem......

Kaczyński jest najlepszy wku...wszystkich począwszy od szanownego pana Mazowieckiego
skończywszy na pani Krzywonos i chyba ponad 50% Polaków. W dupie był, gówno widział nie urósł zbyt wielki a podskakuje.... kiedy znajdzie się ktoś kto mu utrze nosa

Dla tego po raz pierwszy zgadzam się z Wałęsą!!! Solidarność niech pozostanie ruchem społecznym lat osiemdziesiątych  , a zwiazek nich zmieni nazwę i nie uzurpuje sobie praw do tamtych wydarzeń. A jeśli chodzi o władzę , to kto niby miał ją przejąć jeśli nie członkowie tego ruchu , to tylko komuniści bo tylko oni w tych czasach byli wykształceni. Przemiany ustrojowe wymagają niestety czasu , muszą się wymienić pokolenia.

33

Otto von Bismarck -  "Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią".

34

uff nie będę swinią