Odp: Skrzynia Biegów
co trzeba go wypoziomowac to moze lepiej skombinowac w zime system górski i sam się będzie poziomował
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co trzeba go wypoziomowac to moze lepiej skombinowac w zime system górski i sam się będzie poziomował
panowie jaka przyczyna moze byc ze sie blokuje reduktor czyli I II III i wsteczny w ZT300 i nie da sie nim ruszyc dopiero jak drugi traktor go szarpnie do przodu i do tylu mozna normalnie kontynuowac dalszajazde a czasem sie cos zblokuje ze az silnik zgasnie tak ma ciezko i to na najnizszym biegu
Myślę że masz totalnie rozwalony albo wyrobiony wybierak ,ściągnij pokrywę skrzyni i zobacz co tam się dzieje.
dokładnie po prostu dochodzi do sytuacji w której jeden bieg jeszcze nie wyszedł a kolejny je st łądowany i następuje palenie się sprzęgła lub zaduszenie silnika. tomek ma rację też to obstawiam.
w c360 wystarczyło odkręcić korki miedzy nogami i można było odblokować, w Forszu raz zwalałem pokrywę, zablokował mi się na pryzmie, do tej pory nie było kłopotów
Rośnie poziom oleju w skrzyni biegów co może byc przyczyną???
Domyślam się, że to ZT 300 lub ZT 303.
Jak przybywa oleju to znaczy, że ubywa hydraulicznego bo masz wyciek z siłownika podnośnika lub rurek do niego podłączonych.
Tak w ogóle to Witaj na Wspaniałym Forum o potworach
Chyba że ma wspomaganie na serwie i tak jak u mnie puszcza pompa od wspomagania.
Też może być, ale niestety nie napisał jaki ma ciągniki nie wiadomo czy napisze.
Dzień dobry Bryncol !
Mam pytanie.
Są one nadal dostępne dla was w Polska wszystkie części zamienne do skrzyni biegów na ZT303?
Tutaj w Czechach to jest bardzo zły.
Łożyska, prawie wszystko są substytucyjne dla naszych czeskich.
Duży problem jest wszystko inne. Koła zębate, wały, i wiele więcej.
Jest taki sklep, gdzie wszystko można kupić?
W Niemczech mam długą drogę.:(
Dzięki za radę.
Pszenno i Panków k/Świdnicy adresy w dziale "linki i inne wskazówki"
Witam wszystkich ! mam pytanie , czy można holować forszaja drugim ciągnikiem , czy nie rozwali skrzyni biegów ?
Dlaczego miałoby rozwalić ?
To jest normalna skrzynia bez żadnym udziwnień
Bo ktoś mi opowiadał jakieś bajki :crez: że jak jednemu stanął w orce bo coś walneło to jak go dociągnęli do domu to skrzynie załatwili a zeby go wyciągnąć to trzy ciągniki przyjechały i ledwo dały rade !! Więc wole zapytać bo w" każdym kłamstwie jest ziarnko prawdy " ! niż potem co rozwalić !!
to faktycznie ktoś ci bajek na powiadał ja słyszałem coś w tym stylu ale o vend
jeżeli skrzynia jest dobra i chodzi dobrze to jak go ciągniesz to nic mu nie zrobisz ...
jezeli zajechał skrzynie na polu i go ciągną to zawsze mogło się coś zblokowac i rozwalił ją do reszty
Hej panowie mam problem ze zblokowaną skrzynią biegów. Jadąc z góry wsadziłem trzeci bieg i tak zostało, a dźwignia przód tył zmienia się bez problemów. Nie moge teraz ustawić wszystkich wodzików w pozycji luz. Pomóżcie :-)
A co za osioł redukuje z górki i to jeszcze na niższy bieg. Ciesz się że to taka zemsta tylko i nie musiałeś zbierac tej nieszczęsnej skrzyni po drodze. Pewnie musisz zajrzec do środka bo mógł wodzik pęknąc ale są tu mądrzejsi ode mnie więc poczekaj na ich opinie.
Kolego rychu1984 najpierw to jaki to ciągnik ale i tak musisz go rozebrać bo nikt jasnowidz nie jest,jak odkręcisz górną pokrywę i nie będziesz mógł naprawić to napisz co dokładnie jest nie tak .Co do twojego problemu to najpierw sprawdź wybierak.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo