Odp: kupno zetora 8011
ja prasę mam z230 i prasuje c360 ale ma ciężko a kosiarkę to mam czeską rotacyjną siewnik to mam składany z 2 konnych 34 lejki ale mam w planach skrzynię powiększyć no i w c360 by mi przód podniosło
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » kupno zetora 8011
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja prasę mam z230 i prasuje c360 ale ma ciężko a kosiarkę to mam czeską rotacyjną siewnik to mam składany z 2 konnych 34 lejki ale mam w planach skrzynię powiększyć no i w c360 by mi przód podniosło
a ja mam zetora 7711 chce go sprzedac i kupic 9540 lub 10540 .mam pytanie czy ktos ma cos takiego interesuja mnie wasze opinie za i przeciw spalanie amorze coś innego jestem otwarty na rozmowe
a ja chcę kupić zetora 8011 i wszyscy mi go odradzają dodam tylko że mój sąsiad ma 12145
robi nim już jakieś 5 lat i mu się nie psuje
10540 ma więcej przełożeń, nie znam tych ciągników wcale ale wyglądają godnie. krzychu zapomnij o 385 no chyba że trafisz coś z przodkiem i całkowicie sprawne a i tak za parę lat okaże się że to był błąd
no właśnie 12145 to jest to co do tego ciągnika pasuje czyli silnik 120km i 4x4:)
Mój kolega ma zetora bodajże 8045 napęd na 4 robi nim w lesie chwali sobie go tak ogólnie to fajny ciągnik
http://moto.allegro.pl/zetor-8011-i1228408693.html mnie by taki interesował
Widziałem już kilka takich tylko czemu je na czarno malują a nie na siwo - bo wycieków nie widać . Nowa farba, nowy dach, nowe bieżnikowane opony, nowe chińskie lampy, do silnika motodoktor i czekamy na frajera co się napali. A jak skrzynię się otworzy to wodziki pospawane, podobnie jak zwalniacz. Znam dobrze takie remonty.
Dlatego ja osobiście jestem zwolennikiem kupowania złomu za cene złomu i robienia samemu. 2 razy kupiłem maszyny "igła" i dwa razy było to gówno pod ładną farbą
http://moto.allegro.pl/zetor-8011-i1228965377.html a na przykład taki sprowadzony nie malowany
Krzychu bierz mojego zetora 12145,przynajmniej będziesz czuł że jedziesz,80 bez napędu odradzam.
dzięki ale 12145 ma 120 kucy a o podobnej mocy to mam forszaja i do niego chcę napęd założyć a 8011 chcę kupić bo jest słabszy od fortschritta a mocniejszy od c360 i zastąpił by 60 w pracach w których ma za ciężko a c360 została by mi do nawozów oprysków zgrabiarki do siana itp.
widzę że nie dasz się przekonać idziesz w kierunku od którego ja uciekam, mam 385 pewnie w bardzo dobrym stanie ale co z tego prace jakie chciałbym nim wykonywać są męczarnią, wszystko robię forszem. Za jakiś czas moje 385 pójdzie do odstrzału.
to masz już kupca (Krzychu) napalony na ten traktor jak szczerbaty na suchary wystawiaj fotke dobra cene i ty masz po kłopocie dołozysz troszke i kupisz coś idnego
planuję kupić zetora 8011 z komfortową kabiną a nie c385 ale jak wszystko dobrze pójdzie to dopiero na wiosnę
No i chłop się uparł na Zetora
Żona się znudziła i woli ciągle naprawiać ciągnik niż z nią siedzieć i oglądać telenowele
No i trudno:)
Dobrego 8011 to koło 20 tys. trzeba dać a jakby do prasy i siewnika zaczepić forsza to różnice w paliwie będziesz wypalał 20 lat
Ja na twoim miejscu bym kupił 320 bez przodka ,zwrotny i szybki za 8 tyś kupisz.
nie wiem skąd panowie takie zdanie o poczciwych 80-kach. wiadomo nie jest to cut (cudem tez nie jest) techniki ale służy w wielu gospodarstwach, m.in takich jak moje i jest żywicielem rodziny ale wszystko ma swój czas i miejsce i przymierzamy sie do ściągnięcia forszaja .... także 80 tez bedzie do odstrzału....
Witam jestem tu nowy i czytam co wy piszecie o tych zetorach 8011 a to wcale nie są złe ciągniki mam takiego od 4 lat i nie narzekam pali mało prawie się nie psuje zrobiłem remont ślnika bo mi panewke na wale obruciło i chodzi jak złoto a puł biegi przy nim to pięna sprawa kabina durza wygodna . Chce go sprzedać albo wymienić na forszaja ale tyloko dalatego że potrzebuje ciągnik z napędem na przud bo mam mokre pola i zetorek bez przodu wymięka inaczej bym go nie sprzedawał . Krzychu jak chcesz zetora sprawnego i sprawdzonego to dzwoń TEL 721-359-493
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » kupno zetora 8011
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo