41

Odp: kupno zetora 8011

Tomcio83 dzięki za propozycję ale na razie nie mam kasy chciałbym coś kupić ale dopiero na wiosnę bo jak dostanę dopłaty to myślę wziąć jakiś kredyt i w tedy kupić ciągnik i przyczepę zbierającą z nożami taką do kiszonki a jaka cena tego zetora

42

tomcio83 napisał/a:

pali mało prawie się nie psuje  zrobiłem remont ślnika bo mi panewke na wale obruciło i chodzi jak złoto a puł biegi przy nim to pięna sprawa kabina durza wygodna . Chce go sprzedać albo wymienić na forszaja a

big_smile lol Nie no fantastycznie zareklamowałeś Zetorka. Nie ma to jak sie z rana dobrze pośmiać big_smile big_smile big_smile No i jeszcze ze skrzyni olej wycieka ale to drobiazg. Jak się dwa razy do roku skrzynię rozbiera to jakie to ma znaczenie. Co rok regeneracja pompy wtryskowej i wtryskiwaczy i heja Kocioł zatankowany pod kurek i w step. Przy odrobinie szczęścia wystarczy paliwa żeby zjechać z pola. A płużek od poczciwej sześćdziesiątki 3 skibowy pociągnie, bo przy czteroskibowym to pierścienie przez tłumik wyskakują big_smile big_smile big_smile Mam sąsiada który ma taką samą pociechę jak ty i jak przejechał się moim Forszem z pługiem to za tydzień miał już swojego i od tego czasu to 8011 czasem przyczepę jakąś ciągnie ale rzadko i niechętnie. cool

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

43

MAREKPE ten zetor lub 912 ,to nadal marzenie wielu rolników, a Ty tak bez pardonu niszczysz ich marzenia i to od rana .Ludzie będą mieli cały dzień do d..y :-)

44

Właśnie chciał bym takiego kupić bo paru ludzi u mnie  w okolicy ma właśnie 912 zetory 80 i nie narzekają na nie a sąsiad który  w tym roku u mnie siał kukurydzę zetorem 12145 i agregatem uprawowo siewnym 3m + poznaniak mówił że zetor pali mu w tym agregacie 11 litrów na godzinę więc chyba ich spalanie nie jest takie duże a jak się dba o ciągnik to też się tak nie psuje smile

45

MARKUPE w moim zetorze panewka się nie obruciła z powodu złego stanu ślnika tylko że traktor długo stał nie palony u gościa od kturegom go kupiłem i nikt mi o tym nie powiedział a ja kupiłem i odrazu na drugi dzięń dostał w dupe w polu przy orce pługiem 4 i skutek był jak wyrzej pisałem a wycieków ze skrzyni nie ma rzadnych. Wspomne że mój zetor przez wcześniejszego właściciela nie był urzywany w polu tylko pracował w porcie w angli i dopero u mnie dostaje w kość . A co do spalania to naprawde pali mało i to mam potwierdzone przez nie jednego właćciciela takich zetorów owszem polskie 80 durzo palom bo mają w polsce robione pompy wtryskowe i tu jest rurznica pomiędzy polską 80 a zetrorem 8011 zetory mniej palą a jak ktoś jeszcze w pompie grzebie we wsłasnym gararzu toma efekty że ma wir w zbiorniku moja pompa ma jeszcze plomby a wtryski robiłem bo niewiem czy ktoś wcześniej robił i ciągnik troszke dymił . MAREKPE nie psuj opini o zetorach bo to co ty piszesz no są brednie wyssane z palca.

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

46

A co myślicie o Zetorze 12111  za smiesznie niską cene  10 tysięcy  ?? własnie stoi u mnie na podwórku  bo musze mu światła poprawic  a koleś chce go za tyle sprzedac ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

47

To bez napędu?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

48

Wojtas w jakim stanie jest ten zetor , silnik , opony itd no i dokumenty.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

49 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2010-09-30 21:24:14)

tomcio83 napisał/a:

. MAREKPE nie psuj opini o zetorach bo to co ty piszesz no są brednie wyssane z palca.

Z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojego Zetora, ale zanim kupiłem Forsza też napalałem się na Zetora i miała to być czwórka z turbiną i z przednim napędem ale sprzedający( mój kumpel) wybił mi to z głowy, a miał kosztować 17 000 - zarejestrowany z świeżutkim przeglądem na dwa lata i z OC Podobnego tylko w dużo dużo lepszym stanie kupił inny mój kumpel za 45 000 i chciałbym widzieć jak mówisz przy nim, że to dobre i oszczędne traktory. Znam jeszcze kilka podobnych przykładów z najbliższej okolicy tzn tyle mniej więcej ile jest tych traktorów. Ich posiadacze są zadowoleni z tych traktorów ponieważ części do nich można kupić od reki w każdym dobrze zaopatrzonym sklepie żelaznym, ale czy o to chodzi kupując traktor aby znać się z wszystkimi dostawcami części i mechanikami?
PS: Stoi u mnie za płotem U-1222 stan idealny na nowych oponach za 19000 jak by ktoś chciał to dam tel do właściciela

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

50

niestety nie posiada to coś przedniego napędu big_smile Skrzynia jak zawsze i w każdym trupie tej maści jest mokra silnik   super   to mi się tylko w tym podoba 2 aku od samochodu   hełt i pali czy zimny czy ciepły  chwile dymku i puźniej zero  ciśnienie  na zimnym 4  zagrzac go nie mam jak ....

Patrząc na ceny tego modelu to to wezme  tak czy siak   na tym się troche zarobi

http://images38.fotosik.pl/343/14dfd1db47be7bcemed.jpg

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

51

wojtas nie miał on przodka wcześniej? 10k to akceptowalna cena, 4 na zimnym to tak sobie, wymiana podstawy filtra za 300zł na filtr pp podnosi ciśnienie o 1 atm, wojtas rzuć okiem na sprzęgło i wsadź manometr w rurki od kosza wom zobaczysz w jaik stanie jest mikropompka, wlącz wom weź solidną brechę i spróbuj zatrzymać wałek. Przecieki ze skrzyni są zawsze w tym samym miejscu- ze skrzyni pośredniej na pompach. pewnie będzisz go rozjeżdżał to wymienisz te uszelki i będziesz miał na jakiś czas spokój, czssami jeszcze pojaiw się wyciek na wałku na którym są hamulec i sprzęgło. jak skręca? co jak co 10 tyś za 6 to nie dużo. sam silnik można sprzedać za 4-6 tys.
tarczka kosza wom 25zl
reg pompa paliwa 500
wtryski 40
reg pompa kierownicza 300
pompa podnisnika 400

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

52

pompa podnośnika to na wolnych obrotach zdusi silnik      czyli  ma siłe   z womem to mały problem bo  on mi nie potrzebny a do kosiarki rotacyjnej  to  C360 jest by 20 arów wykosic ...
Pozatym cały nowy kosz WOM lezy w garażu jak by co  mikro  daje cisnienie bo żółw wając działa jak należy , wycieków nie mam najmniejszych zamiarów robic bo  mi sie zwyczajnie nie chce  no chyba że bede wlewał góra a dołem wyleci  mnie interesuje ten ciągnik tylko po to by teraz uprawic  i  dalej go sprzedam   bo  nie tego szukam ...  poprostu musze znaleźc cos odpowiedniego   i nie drogiego a te pomyłki zwane zetorem czy ursusem (Ciężkiej serii) to zostawie komu innemu big_smile

53

! domyślam się komu wink
Wojtek jak żółw/zając działa to Kolego rewelacja, byłem nastawiony że już dawno zaspawany, pod obciążeniem może nie działać z tym roboty trochę jest ale jak na handel to nie ma czym się martwić, dobry zakup.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

54

moja 80 to żółwia od urodzenia nie ma ale spalanie ma nie najgorsze - 38 litrów przy sieczkarni mengele 280 przez 7 godz, jezdziłem 4 na I grupie albo 1 na II ... kosiłem u kumpla kuku na kiszonke w sobote i w niedziele .... ładnie robota szła... ale lata pracy z pługiem zrbiły swoje i należy jej sie remont, silnik, żaba, sprzęgło, i tylni most..... dałem do myślenia starszym- albo kapitalka 80 i męczymy sie dalej  albo 323 ... przyjdzie decyzja o doplatach to chyba bedziemy szukac forszaja ....mam nadzieje ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

55

Witam mam do was jeszcze pytanie a w szczególności do kogoś kto ma lub miał c385 i 300/303
a mianowicie czy wygodniej jeździ się forszajem czy ursusem c385 /zetorem 8011?
po prostu który ma większy komfort w kabinie bo niedługo chyba zacznę szukać zetorka smile

56

W jednym i drugim komfort jest zerowy.

57

nie no ale w poruwnnaniu   300 do C385 to  C385 ma wypasioną i przestronną kabinę

58

C385 powinien być wygodniejszy od ZT300, pod warunkiem, że wszystko chce w nim działać. Ursusy i Zetory przegrywają z ZT tylko jeśli chodzi o podnośnik, bo duży ciągnik ze słąbym podnośnikiem do tego jednostronnego działania to jakieś nieporozumienie.

59

no ale jak zaczepiasz ciężkie maszyny do pola to nie potrzebujesz dociążenia big_smile bo same wchodzą w ziemię i musisz je wyciągac z ziemi big_smile

60

Teoretycznie, ale podnośnik w Ursusach i Zetorach to jakiś żart.