21

Odp: 323 włącznik pompy hydraulicznej

Dario sam widzisz to jest blacha jak chcesz to podjedz do mnie to ci pokażę

22

U mnie w 323A pompa jest załączana na linkę dźwignią do góry. Linka ma regulację od strony kabiny po zdjęciu osłony gazu ręcznego/WOMu oraz drugą regulację na skrzyni tuż przy cięgnie idącym wprost do pompy. Ogólnie mówiąc regulację mam na obu końcach linki. A blokada oczywiście załączana przyciskiem i problemów puki co z nią żadnych nie mam.

23

@scoda19, jak Tusk wybuduje obiecane autostrady to chętnie Cię odwiedzę smile
Ja się nadal będę upierać, że na tym konkretnym zdjęciu jest włącznik blokady, a nie odstająca osłona.

24

To jesteś jedyny na tym forum.

25

Dzięki za podpowiedzi linka podłączona ale pompy nie wyłącza :nooo:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

26

Czyli musisz mieć sprężynę przy pompie, która będzie ją wyłączać
.

27

Sprężynka jest po to aby cofnąć linkę jak chce się włączyć pompę aby wyłączyć pompę dźwigienkę podnieść do góry i ją zablokować o płaskownik wystający z blachy (obudowy) wtedy naciągasz linkę a linka ciągnie ramię od pompy i wtedy naciąga się sprężyna i pompa jest wyłączona.

28

wiem ale mi nie rozłącza nie mam żadnej regulacji

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

29

Na lince powinno być, chyba że ktoś założył jakąś swoją linkę i wyszła mu za krótka :hmmm:

30

Dario niestety mylisz się co do tego zdjęcia to jest naprawdę osłona .Piotrze nawet jak nie działa to po co wyłączać pompę ? Ja wyłączałem pompę tylko raz jak mi pękła rurka wychodząca z pompy a do domu jakoś zjechać musiałem.

31

Wyłącza się dla oszczędności paliwa i pompy. W 303 trzeba wyjść z kabiny więc nikt nie wyłącza, a tu jest luksus wyłączenia sobie z kabiny i jak jest to powinno działać. Takie moje zdanie.
Co do osłony będę uparty jak osioł smile

32

Potrzebujesz kogoś do poruszania dźwignią w kabinie a sam pod ciągnik i zobacz jak porusza się ramie od pompy bo dziwne jak byś miał wysunięty wodzik z pompy albo wyrobiony klin na ramieniu to pompa wyłączyła by się sama i nie mógł byś jej włączyć czyli musi być zablokowane ramię albo wodzik.

33

dźwignia na wałku od pompy lata luźno nie wiam jak to ma być zblokowane w 303 w wałku i dźwigni był otwór przez któru przechodziło zabezpieczenie tu szukałem otworu i nie znalazłem.

34

Jak ścięło kołek to może go nie być widać  ale na pewno tam otwór jest i po oszlifowaniu wałka pilnikiem powinieneś go zobaczyć.

35

Bo jest klin.

36

Mam problem z włączeniem pompy podnośnika przy 323..Wątek ten dotyczy dzwigni a ja mam problem z zębatką sprzęgła załączaną przez tę dzwignię.W katalogu niemieckim na schemacie 8603 poz. 8.Po założeniu jak pokazano nie załącza ,wszystko wskazuje na to że należy tryb odwrucić Mam rozebrane 2 ciągniki i 2 pompy po zamontowaniu wg.katalogu pompa nie załącza.Obejrzałem drugi zestaw i po lekkim utarciu zębów wygląda że było odwrotnie założone jak w katal.Jutro na 2 zestawie tak założę.Z pewnością wielu wyjmowało pompę jeśli ktoś pamięta jak to założyć proszę o pomoc.Dodam że dzwignia działa prawidłowo pompa jest sprawna ale zamieniam pompy bo jeden forsz słabiej podnosi i szukam przyczyn:pompa czy instalacja.

37

Okazuje się że faktycznie tryb nr.8 załączający główną pompę hydrauliczną po zamontowaniu odwrotnie jak pokazano w katalogu niem.str 8603 działa prawidłowo.Problem jednak pozostał i nadal słabo podnosi co sugeruje że pompa jest OK a układ hydraul.jest nieszczelny.Na początek zamontuje dodatkowe siłowniki.

38

Panowie jest problem... dzis wyjechalem z pługiem forszem... podnioslem opusciłem... i znowu podniosłem... potem opuscilem do polowy plug zeby poprawic troche i zgasiłem forsza... po odpaleniu hydraulika przestala działac... zero reakcji... pompa wlaczona... dodam tez ze po odpaleniu rowniez sterowanie mi zniklo...

39

Sprawdz stan oleju  - sprawdz sekcje w rozdzielaczu

40

A nie słyszysz takiego "syczenia" 
Mi zsunęła się lekko dźwigienka ta przy pompie. widocznie żle założyłem zabezpieczenie. No i rozłączało pompę zanim to obczaiłem minela godzina. Odpalam chodzi prze chwile a potem zdycha.....  Patyk załatwił sprawę.
Nie długo po tym sołtys miał ten sam problem co chwile pompa stawała. Okazało się ze sprężynka się wyciągnęła na szczęście miałem w kabinie kij od miotły po przełamaniu idealnie blokował ruch dźwigienki wink