Temat: problemy z hydraulika
ja mam problem z hydraulika. Kiedy obracam pług w górze to mi sie wyłacza pompa. wie ktos moze jak to dziadostwo naprawić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja mam problem z hydraulika. Kiedy obracam pług w górze to mi sie wyłacza pompa. wie ktos moze jak to dziadostwo naprawić
Jak to się wyłącza ? Wyskakuje z zębatki? czy opada pług?
tak wogóle to mam 303 i wyskakuje z zębatki i plug zostaje w powietrzu w połowie obrucony i musze na nowo włacząc pompe.
Według mnie to przyczyną może być jakieś łożysko ale ciężko tak zdiagnozować. Może załóż jakąś sprężynę żeby trzymała tą dźwignię od pompy , albo wyciągnij pompę i sprawdź co się dzieje. Mi w ciągu 2 lat eksploatacji 303 wyskoczyła tylko raz.
POMOCY ja mam tak przy 323 ale nie wiem jak to naprawic czy piszecie o tej dzwigni ktora ja mam urwana ta kolo prawej nogi pomocy co robic musze skonczyc siewy
Karlos -to w końcu która dżwignie urwałeś tą od WOM-u czy tą od włączania pompy ?
od pompry juz byla urwane ja urwalem wczoraj od womu a dzis od grup biegow ale nie idzie o to co urwalem tylko jak naprawic ale jak widac dzwignienki juz przyspawalem :crez:
no niech ktos mi napisze co mam zrobic czy moze od razu zadzwonic do mechanika i niech robi
Jeśli wyskakuje ci sprzęgiełko od włączania pompy, to poprostu od spodu przykręć dźwigienke przy pompie jakimś drutem, tak aby cały czas było włączone, bo masz widocznie wyrąbane sprzęgiełko i gdy pompa dostaje obciążenie, to sprzęgiełko wyskakuje, jest podobnej budowy jak sprzęgiełko od włączania sprężarki w 360, narazie to pomoże, ale musisz to rozebrać i popodcinać ząbki w tym sprzęgiełku, bo są wyjechane.
Ale on nie wie gdzie to jest próbuje mu to wytłumaczyć na GG ale nie wiem czy w 323 jest tak samo jak w 303
wyciagam pompe jak sie dlugo nie bede odzywal to znaczy ze nie przezylem albo ja albo forszaj
w 323 pompe wlancza sie ta dziwignia ktora jest na moim zdieciu kilka postow wyzej a mnie pomogla wymiana pompy a dokonalem tego z wielka pomoca taty marty ktory ma wielkiego plusa sam nie dal bym rady
Potrzebuję przewodu hydraulicznego, tego metalowego co idzie od tyłu pod spodem i wchodzi od dołu do wspomagania sprzęgła. Gdzie mam szukać? Pasuje od jakiegos innego pojazdu?
rurka od oleju hydraulicznego (idzie chyba od pompy, gdzies z okolicy tylnego mostu)
Nie wiem czy to problem czy nie, (na mój rozum nie powinno tak być), ale jak wcisnę sprzęgło, nawet jeśli tylko pierwszy stopień, to nie działa mi podnośnik. Czy to normalne?
Podnośnik napędzany jest przez pompę hydrauliczną, która przestaje działać po uruchomieniu drugiego stopnia sprzęgła, poprostu napędza ją wałek w skrzyni, który ma napęd z drugiego stopnia. Więc w Twoim przypadku widocznie po wcisnięciu sprzęgła rozsprzęgla się pierwszy i drugi stopień, czy masz dobrze wyregulowane łapki w sprzęgle??? :hmmm:
Właśnie wszystko kręci się wokół tego mojego nieszczęsnego sprzęgła:/ a ja ciągle nie mam czasu poważnie się nim zająć:/ ehhh..
Mam problem w 323 pompa hydrauliczna (główna) strasznie burzy mi olej . Wyciągałem ja już dwa razy dokładnie ją uszczelniłem sprawdziłem wszystkie przewody zbiornik od oleju także i dalej robi to samo. Czy ktoś może mi pomóc. Z góry wielkie dzięki.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo