1 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-10-04 19:46:24)

Temat: Poszukuję chętnych do współpracy

Jak w temacie, a konkretnie chodzi mi o osoby, które byłyby w stanie i chciałyby podjąć z nami współpracę w zakresie prac wykonywanych w terenie u klienta - cała Polska. Głównie chodzi mi o wymontowywanie skrzyń biegów i sprzęgieł z traktorów ZT, a może nieraz tylko samego silnika i dostarczenie tego do nas do naprawy czy remontu, a i później odebranie tego od nas i dostarczenie z powrotem do klienta. W grę wchodziłoby jeszcze wmontowanie tego do traktora i może jeszcze jakieś inne prace związane z Fortschritt'ami, w zależności od tego co klient sobie zażyczy. Sami wiecie ile to wymaga pracy, umiejętności oraz czasu. Wymontowanie np. skrzyni biegów, dwóm osobom zajmuje to zazwyczaj dwa dni, potem trzeba jeszcze ją przewieźć kawał drogi, najlepiej na odpowiedniej przyczepie, a i z reguły po pewnym czasie jeszcze raz to samo tylko w odwrotnej kolejności więc zainteresowane osoby proszę o dokładne przemyślenie tematu.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

2

Odp: Poszukuję chętnych do współpracy

Praca jak każda ale nie dla jednego człowieka porozmawiam z wojtasem. Problem gdy remont wypadnie w sezonie prac polowych. No ale wszystko zależy od pieniędzy smile

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

3

Piotrze Polskę centralną chyba dał bym radę obstawic mam swoich ludzi i Sławka42 blisko.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

4

Mam wózek widłowy, poddartego busa. W razie potrzeby parobka. Oczekuję propozycji.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-10-07 11:30:56)

Powiem tak, z naszej strony, największym problemem jest nie tyle sam dojazd do klienta, co spędzenie łącznie kilku dni u niego. Powoduje to przeciąganie innych terminów oraz niepotrzebne nerwy u pozostałych oczekujących klientów i rodziny. Znajomi i okoliczni mechanicy z tych samych powodów również w ogóle nie chcę się podejmować tego tematu, więc pytam się tu, tym bardziej, że wielu z Was ma już dużo doświadczenia ze skrzyniami biegów i nie tylko. Gdyby udało się nam skrzyknąć w kilka osób, to moglibyśmy razem zrobić coś fajnego. Coś w stylu takiej grupy szybkiego reagowania, gdzie każdy miałby pod sobą jakąś część Polski. Wiadomo, nikt też nie będzie opuszczał domu i rodziny na kilka dni, tylko po to aby spełnić się społecznie czy charytatywnie. Tak to nawet w Caritasie nie ma wink Nie zawsze też jest na to czas, ale im więcej chętnych tym łatwiej znaleźć kogoś wolnego. Jeśli chodzi o kasę (dojazd, robocizna i ewentualne noclegi), to już każdy będzie sam się z klientem umawiał i rozliczał indywidualnie - najlepiej od razu i gotówką, bo różnie z tym bywa, chociaż najlepiej jakby się wspólnie uzgodniło jakiś cennik. Ja z tego tytułu nie będę oczekiwał żadnych profitów (chociaż miło by było wink - żartuję oczywiście) i będę tylko pełnił rolę swatki w tym romansie. Nie jest też tak, że co rusz zdarzają się takie "roboty". W sezonie jest ich oczywiście więcej, ale jakby nie patrzeć, od jakiegoś czasu zdarza się coraz więcej awarii skrzyń biegów, a i będzie się to nasilać. Krótko mówiąc, zaczyna się sezon na skrzynie i całą resztę, która do tej pory wytrzymywała te wszystkie tortury jakie zadawali im właściciele. Uczciwość, odpowiedzialność i pracowitość są przy tym bardzo mile widziane, a duża aktywność na forum sama już mówi wiele za siebie. Zapraszam tu do dyskusji i rozwiązywania wszelkich wątpliwości, a co do szczegółów, kontaktów i innych ważnych rzeczy, to proszę pisać do mnie na maila.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

6

To dla mnie ciekawa propozycja. Porozmawiam z moim kumplem Bodziem, na temat forszaja wie tyle co ja lub więcej - razem robiliśmy mojego i skrzynię jeszcze innego. On ma więcej czasu do swojej dyspozycji niż ja.

7

Panowie, będę zaszczycony. Temat naturalnie, z mojej strony cały czas aktualny. Nie obiecuję, że będziemy działać od razu, bo to ostatecznie i tak klient decyduje, ale na pewno coś się z tego urodzi smile W długie jesienne wieczory obgadamy jeszcze szczegóły, tak abyśmy mieli jasność wszystkiego.

www.rajstop.pl

8

Przedewszystkim Piotrze nie morzesz grać w tej bajce roli swatki, musisz mieć funkcje koordynatora i menadzera,który to pilnuje całej watachy. Jakiś czas miałem styczność z serwisantami wózków widłowych still ,linde,daewoo,toyotaitp,i uwież mi nie ma nic gorszego niż serwisantr który zabiera się  do sprawy jak pies do jeża, a innymi słowy psuje reputacje swojej firmie.Sam bym do ciebie dołączył,ale na to jest potrzebna linia kredytowa firmy ,narzędzia,nie jednokrotnie specjalne,odpowiednie auto,itp.Uwierz mi ,pojechać do klienta i zrobić z siebie pajaca,to mała frajda...

9

Ogólnie Wicher, masz rację. Diabeł tkwi w szczegółach. Murarz idzie na robotę ze swoją kielnią, kosiarz z kosą, taksówkarz z taksówką, dziwka z prezerwatywą. Chyba przesadziłem.
Nie będę gadał za Piotra. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak. Czym chcesz to odkręcaj, nawet gołymi rękoma jak Ci tak wygodnie. Skrzynia, sprzęgło, silnik, czy inne ustrojstwo ma być wyjęte, za z góry ustaloną stawkę, w ściśle określonym czasie. Masz możliwość, czas, ochotę, sprzęt, pomysł jak to pokonać, doświadczenie w temacie - idź na to. Nie wiesz w czym rzecz - odpuść sobie. Forszaj, to wbrew pozorom bardzo prosta maszyna. Żeby ją skutecznie naprawić, wystarczy ją dokładnie poznać. Każdy następny raz będzie lepszy - jak we współżyciu z własną żoną.
Rozmawiałem niedawno z Bodziem. Jest za, tak jak ja. Do dogrania zostają szczegóły na PW.

10 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-11-05 20:14:11)

Dzięki Sławku, że mnie wyręczyłeś wink Jest dokładnie tak jak piszesz. Tu nie chodzi o jakieś naprawy na miejscu u klienta, tylko tak jak napisałem na wstępie, chodzi głównie o wymontowanie i transport skrzyń biegów, sprzęgieł i wszystkiego co po drodze. To są dość proste sprawy ale największą przeszkodą jest tu zawsze czas, waga i transport. Potrzebne narzędzia każdy ma już u siebie w warsztacie. Potrzeba tylko czasu, transportu i odpowiedniej siły, co by można było to wszystko rozebrać, zapakować np. na przyczepę i to wszystko. Wszyscy Ci, którzy tu odpisali, poradzą sobie z tym z palcem w nosie. Tego jestem pewien, poza tym znamy się już długo (osobiście i nie), więc o to jestem już całkowicie spokojny, a w razie kłopotów zawsze są telefony.
My takich skrzyń u nas robimy kilka rocznie i właśnie na te kilka razy, chciałbym podjąć taką współpracę. Wiem, że to na pewno się uda, a później może i zrodzi się z tego coś całkiem fajnego...

Fajnie, że Bodzio się zgodził. Zgrany zespół to podstawa smile

www.rajstop.pl

11

Dobrze powiedziane z tą dziwką, a i ona ma zaplecze, jak by co będe wam kibicować...

12

Dzięki wink

www.rajstop.pl

13

Ja również szkoda że takowa brygada rr nie powstała kiedy ja nie miałem jak skrzyni do Grudziądza dostarczyć. Wierzę w was panowie. Przy okazji pozdrowienia dla Bodzia wink

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

14

Mam nadzieję, że właśnie taka brygada wink sprawi, iż do takich sytuacji już więcej nie będzie dochodziło...

www.rajstop.pl