Odp: Zagadka
Mi wyszło ze to będzie 1125899906,842624 kilometra :stu:
ale policzyłem jeszcze raz i prawidłowa odpowiedź na zadanie Piotra K to chyba
90 071 992,54740992 km
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Zagadka
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi wyszło ze to będzie 1125899906,842624 kilometra :stu:
ale policzyłem jeszcze raz i prawidłowa odpowiedź na zadanie Piotra K to chyba
90 071 992,54740992 km
Mnie tam wyszło za dużo żeby to ogarnąć
0,16 * 2^49 = 9,00719925 * 10^13
Co do kroków to nigdzie nie dojdziesz bo tak można teoretycznie w nieskończoność.
W życiu nie zgadniecie,ale próbujcie Panowie
Jest to dosyc proste pytanie dla tych co mają chociaż podstawowe wiadomości nt. lotnictwa.
Natomiast odpowiedź jest dośc zaskakująca.
"Jaką najważniejszą zaletę posiadają maszyny latające o płacie wirującym w stosunku do maszyn o płacie stałym?"
malutka podpowiedź http://sendfile.pl/28246/bn.jpg płat stały
http://sendfile.pl/28250/inline.gif płat wirujący
odpowiedź wstawię w formie obrazka za 2 dni a teraz odpowiedzi.
Jamir moja odpowiedź brzmi ~ zaletą maszyny latającej o płacie wirowym jest to ze zniknięcie takiej maszyny z pola widzenia radaru nie oznacza jej rozbicia
to mniej wiecej tyle co z ziemi na słońce 150 milionów kilometrów tylko ze słońce jest raz bliżej raz dalej a bibuła też nie ma równej grubości
a co do samolotów hmmmm wiropłat może latać do tyłu...
Do piotrak w zależności od początku liczenia 0,16 czy 0,32 wychodzi 45035996315648 lub 90071992631296 mm.Do jamir12 śmigłowce maja jedną może dwie ,pierwsza to pionowy start i lądowanie a druga mogą zawisnąć w powietrzu.
Ten temat jest martwy od prawie dwóch lat, dawno kaplica i amen, a Ty w dzień zaduchów próbujesz go wskrzeszać
widzisz jaki fajny temat Dario ?
Cos Panowie ciężko wam idzie. Zwróccie uwagę na to że odpowiedź jest zaskakująca i nie dotyczy spraw technicznych no może tylko jednej. A i odpowiedź będzie dopiero w piątek wieczorem bo jutro mnie nie będzie więc macie czas na myślenie.
Potrafi wylądować z niepracującym silnikiem ??
Chociaż nie, to samolot też potrafi, ale wyląduje byle gdzie, a tego samolot nie potrafi
nie podpowiadaj wiem!
w jednym może rozbić się premier a w drugim prezydent ze świtą? co jest nagrodą? weekend w spa? udział w zdjęciach do M jak miłość? już nie mogę się doczekać.
Dario błagam wróć do Truskolasu
jest na co czekac. Powiem tyle sam nie zgadłem i raczej nikomu się nie uda ale odpowiedź jest zaje....sta.
Dlaczego blondynka nigdy nie powinna pełnić funkcji prezydenta?
o go(ją) ktoś wydyma?
Bo gdyby złamała sobie paznokieć, ogłosiłaby żałobę narodową.
jest na co czekac. Powiem tyle sam nie zgadłem i raczej nikomu się nie uda ale odpowiedź jest zaje....sta.
Jamir zapodawaj odpowiedź bo już wszyscy aż nogami przedreptujemy z ciekawości :
Odpowiedź jak pisałem w formie zdjęcia
A oto wyższośc maszyny o płacie wirującym nad płatem stałym
http://sendfile.pl/29169/inline.jpg
ha ha ha to pojechaliśmy po bandzie z odpowiedziami
dobre jamir +
to taka dupowata odpowiedź
to taka dupowata odpowiedź
ale jaka dupowata :angel:
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Zagadka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4