21

Odp: plany na jutro

Dokładnie masz racje Sławku, rolnik zawsze siebie i swoją rodzinę wykarmi i nie będzie całkowicie uzależniony od rolnika chińskiego, czy tej przykładowej "biedronki", ale takie życie tylko po to żeby nie być głodnym, to o d..pe roztrzasnąć, w końcu nie samym chlebem żyje człowiek (rolnik), ale cóż, rolnik tępy nie jest i żeby ratować swój budżet podejmuje dodatkową prace, u nas na wsi na chyba 20 gospodarstw, tylko we dwóch nikt jeszcze nie pracuje po za gospodarstwem, ale to chyba z braku czasu, bo mają po 50-80 macior, produkują tuczniki i hektarów też trochę mają i...    i mają wielkie hałdy gnoju na każdym kawałku pola, bo płyta za mała, mają wielki smród na podwórku i wokół i na nic nie mają czasu, na okrągło wywalanie gnoju, proszenie macior, szczepienia, śrutowanie zboża i mieszanie paszy, non stop w kółko to samo i najważniejsze do czego zmierzam to to, że im też wystarcza tylko na chleb i cienko masła, więc co to za życie? za taką prace to powinno być stać rolnika na bardziej godne i dostatnie życie, a nie tak, że piorą jeszcze we frani, telewizor jeden stary samsung 20`i video akai, nie wspomnę już o meblach, aucie, itd.

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

22

wiesz co tatko jak ta cię czyta to jak byś mnie opisał poza farnią i akai non stop robota robota i robota a kasa zawsze na styk

23

no tak tylko tyle że my se możemy tylko o tym pogadac jaka prawda to chyba każdy wie że rolnik polski  zawsze ma pod górke jak nie gnębiony pogodą(ale to nie uniknione) to rząd swoje dołoży i czy my se o tym pogadamy czy nie pogadamy to  i tak gówno z tego bo  poza forum to i tak nie wyjdzie nikt o tym oficjalnie nie mówi  bo jak innym dobrze to co ja sie bede wychylał z szeregu ...  jeszcze za czasów Leppera (jaki był taki był) ale blokady organizowali  itp i jakoś zaczeło byc słychac że polski chłop istnieje i sie pomału dopomina o swoje a teraz co Leppera usadzili bo za dużo szalał i starał się załatwiac dla siebie swojej rodziny i po czesci dla nas rolników    ale raczej nie bedize juz dobrze puki sie ludzka mętalnosc nie zmieni  i nie pomyśla że co Polskie to dobre  bo zagraniczne lepsze bo maja 2 razy wiecej  bo albo hodowane na sterydac albo h*j wie co   ...

NO nie wiem może wyjedizemy forszajami na warszawe   zablokójemy ją całą a nie tylko jakąs uliczke  na którą zastosują milion objazdów   i wyjdą z założenia "pokiwczą pokwiczą i przestaną"

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

24

Musimy zauważyć kto nami rządzi tu na dole w samożądach ,sami nauczyciele i lekarze . Ci ludzie nic nie wiedzą o robieniu biznesu ,to jest budżetówka chodzi im tylko o podwyżki w sferze budżetowej. We Francji czy w Niemczech w samorządach zasiadają przeważnie właśnie rolnicy ,są merami miasteczek lub gmin. Tam ludzie się nie wstydzą że pochodzą z rodziny właścicieli ziemskich. To trzeba u nas zmienić. Ale na to trzeba czasu.

25

heheheh od razu przypomina mi się moja rodzinka wszyscy łapy w gównie mieli, wszyscy w ziemi ryli a teraz bardziej poznańscy od niejednego poznaniaka. a jak im kiszonka śmierdzi fuuuu, mam teraz 4x sztuk bydła, trochę mleka, jałówki i byczki, mam na oku 2 dodatkowe działalności jak dobrze pójdzie obie zrealizuje ale póki co jutro musze ogarnąć podwórze, wstawić wreszcie dmuchawę pod wiatę, rozsiewacz nawozów, zdjąć nadstawki z przyczepy, umyć heder w sieczkarce i schować pod wiatę, zpłatkować parę ton mieszanki, wyczyścić jeden patyk od cielaków, ogarnąć warsztat i wjechać 385 jak się do wstępnie rozkręcić, zawołać elektryka bo w kiblu coś instalacja zdechła, wymienić przeciekający zawór przy bojlerze, gdzieś jeszcze muszę wcisnąć jedzenie wink

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

26

czyli co jutro masz takie plany:D  to twoja doba trwa chyba 48 godzin big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

27

Witam o jednym Fenol jeszcze zapomniałeś - obowiązkowo przejrzeć forum no i co nie co napisać.

28

A ja jutro jade  ze złomem i to już drugi raz

29

Czyżbyś tez sprzątał garaż ? smile
trzeba wywieźć jeszcze puszki bo wejść nie można....

30

to ja pójdę do szkoły .. a później zamówię na allegro końcówki do wycinarki plazmowej i jak w sobotę przyjdą to potne cheder od e512 smile

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

31

po ki będziesz go ciął ?

32

Dokładnie Skorpion, posprzątałem garażo-warsztat i ogólnie pozbierałem dookoła złomu i nazbierało się tego za prawie 3tysiące, ale niestety do podziału na trzech

33

a ja jutro muszę odebrać golfa ze szpitala, suszone wysłodki wrzucić na magazyn, a wieczorem jechac na impre do wrocka big_smile

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

34

heja tylko do ostatniego punktu te musze trzeba wykreslic bo nie wierze ze musisz albo ci sie ni echce tongue pozdro

35

Andrew   gdzie dokładnie jedziesz ??

36

jeśli na Sunrise Festival 2010 to się spuzniłeś big_smile:)

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

37

a ja jutro sie kurna zenie

38

Wyrazy współczucia wink

39

Gratulacje i kondolencje big_smile

40