Odp: 303, 300
mieszkacie na Dolnym Śląsku, dla mnie kraina wspaniała nr1 w Polsce. Mieszkać na Dolnym Śląsku to jak u Pana Boga za piecem.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » 303, 300
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mieszkacie na Dolnym Śląsku, dla mnie kraina wspaniała nr1 w Polsce. Mieszkać na Dolnym Śląsku to jak u Pana Boga za piecem.
Hehe, admin dobrze kombinuje, jestem z powiatu górowskiego. Co do Zetora to nie wymaga na szczęście poważniejszych napraw bo to oryginalny ZTS sprowadzony z niemiec, ale Bizon to już inna bajka. Czasami wolałbym go sprzedać i najac kogoś do koszenia, mniejszy stres Forsza kupuję dlatego, że Zetora mam na spółke i czasami wkurza mnie to. Forsz nie będzie szczególnie przemęczany ale musi sprostac maszynom dostosowanym do Zetora. Wagowo jest odpowiedni, a moc jakoś ujdzie, ważne że 1 z przodu. Obawiam sie tylko o podnośnik, ale w razie co jakiś siłownik dołożymy i gitara. Kiedyś w starej 1204 dorobiłem siłownik od widlaka to 5 skib wachadłowy Krone z zabezpieczeniami non stop bez problemu podnosiła.
Nie wiem gdzie umieścić to ładne zdjęcie, dobra przerobka.
To twój ? No piękna przeróbka :beer:
Prześliczny forszaj
Od czego ta kabina ? Od jakiegoś Forda?
i dlaczego zbiornik paliwa jest gdzie indziej ?
no śliczna bestia ....
To zdjęcie umieściłem na naszym forum 4 lata temu
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa ,w jaki sposób połączył silnik-sprzęgło-skrzynia bo ten ciągnik jest skrócony a z doświadczenia wiem że silnik nie może być na sztywno ze sprzęgłem.
Rafi mieszkasz kawałeczek odemnie
moim zdaniem nie jest skrócony
Na pewno nie jest skrócony
To nie moj ciągnik, podoba mi się, jak jest przerobeny.
Wygląda, że ma rury wydechowej z Ifa W50, czy nie?
Macie racje to kabina jest wysunięta do przodu.
Jest to ta sama kabina z C360?
nowe kabiny do C360 od 2000Zl
Ale drzwi są inne te od 60 są węższe o jakieś 10cm.I na pewno ta na 303 jest szersza ,ktoś się sporo namęczył żeby to przerobić.
Moim zdaniem to jest kabina od Landini.
albo od fergusona
a co zrobic zeby dac takie kola do przodu bo z tylu ma normalne
i jaki to rozmiar
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » 303, 300
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo