1 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-09-25 22:08:18)

Temat: nasze głupie pomysły do których wstyd się przyznać bądź nie wstyd.....

No jak w tytule piszemy co głupiego zrobiliśmy czego potem żałowaliśmy bądź nie.
Zacznę
Dwa dni temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą w MF 255 przy okazji okazało się że z pod wtrysku ucieka kompresja. No i trzeba było wyjąc podkładkę miedzianą ale sie przykleiła do głowicy, no i to dość mocno. postanowiłem wkręcić w nią śrubę fi 10mm no i wyrwać.... nie dawałem rady. Tata wpadł na *** pomysł i pomógł mi rozrusznikiem.......  Ale ***... !!!! Śrubę z podkładką wyrwało mi z rąk  poleciała w pizdu na szczęście miałem tylko małe stłuczenie kciuka nic nie ucierpiało ......
w sumie nie do końca mój pomysł ale .... ciągnąłem tą śrubę

Odp: nasze głupie pomysły do których wstyd się przyznać bądź nie wstyd.....

ja dzisiaj czyściłem fortschrita i wpadłem no pomysł że wyczyszczę chłodnice i filtr  :play: powietrza , wiec podniosłem tę klapę z przodu ( mam urwany jeden zawias ) i nie wiem czemu wsadziłem tam głowę i dostałem tę klapom po łdie big_smile ale nic mi się nie stało ! :dance:

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

3

jak byłem mały byłem święcie przekonany że w telewizorze są prawdziwi ludzie, oglądałem telewizor z każdej strony i zastanawiałem się jak oni się tam zmieścili tata wyjaśnił mi ten fenomem gdy przyszedłem z młotkiem aby uwolnić tych biedaków tongue

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

4 Ostatnio edytowany przez krzychu (2010-11-21 21:46:18)

Ja w tym roku jesienią miałem jechać orać pod żyto 6rano wiał lekki wiatr forszaj stał na dworze ... chciałem wytrzeć szyby bo całe były w rosie więc otworzyłem drzwi wziąłem szmatę i ta szmata mi upadła schyliłem się po nią i gdy się już podnosiłem zawiał silniejszy wiatr zamknął drzwi i dostałem zamkiem w łeb zabolało mnie więc się potarłem a po chwili krew leciała z mojego łba niczym z zabitej świni big_smile
a mogłem zamknąć drzwi no ale jak bym wiedział że się przewrócę to bym usiadł smile

Ja jeszcze pamiętam jak z kumplem jechaliśmy rozj***** wsk125 po takiej ścieżce w łąkach dziurawa jak h** a to była wiosna po roztopach obok tej ścieżki idzie rów więc jedziemy było już ciemno motor bez świateł i nagle *** wjechałem w sporą dziurę z wsk siedzenie spadło i my razem z nim ja leże pod wsk noga boli bo mnie kolanko oparzyło a śmieje się do łez bo się po chwili okazało że kumpel wylądował w tym rowie lol oczywiście jak to po roztopach było tam z pół metra wody

5

a propos telewizji ja znów będąc dzieckiem myślałem że skoro stare filmy są czarno-białe to wniosek prosty świat kiedyś był czarno-biały i dopiero ludzie wymyślili kolory i zrobili świat kolorowy big_smile początki podstawówki to były tongue wspaniałe czasy big_smile

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie

6

Też tak myslałem

Rolnik z powołania:-)

7

no nie okraście się ale już się dawno tak nie uśmiałem to lepsze niż kabaret ja osobiście wsadziłem rękę jako 13 latek w kankę na mleko żeby ją wytrzeć , kankę rozcinał ojciec nożycami do blachy a najlepsze jak mnie walło jak sprawdzałem świece w komarku no i czego nigdy nie zapomnę to jak mój kot wywrócił wiadro z mlekiem do rynsztoka tylko na jego nieszczęście wiadro się zaklinowało a on w środku myślałem ze się popłacze ze śmiechu a najlepsze jak krowa nade-pła na ogon tego kota normalnie kot myślałem ze się wścieknie futro na jeża i gryzie krowę po racicy normalnie odlot no i jeszcze jedno kómpel miał owce i na jego łące była rzeka no i osy a tak szybko jak wtedy to w rzyciu nie spier.... a jak piekło

8

a jeszcze o osach zakładałem okno na strychu u kuzyna i sie nam trafiły osy ja po schodach na dól on nie widząc szansy ześlizgnął się  po dachu wprost do starego szamba naszczeście tylko 1,5 metra przykryte deskami ale walił przez tydzień cały musiał nocować w altance jego ślubna go pognała

9

To nie mój pomysł ale taki głupi ze postanowiłem napisać
Jak wiecie sprzedaje zborze na targowiskach. Przychodzi do mnie gościu. chwali się jaki on nie jest mądry w dziedzinie rolnictwa i tak od słowa do słowa mówi ze załatwi mi tania sól  100%. Jak się dopytałem o okazał sie ze on kupuje sól drogowa i daje ją na pola. Tłumaczył mi że dal znajomemu z ODR ten przebadał i powiedział ze to jest czysta sól, gość zrozumiał ze to jest czysty potas. Co najlepsze to nie dal sie przekonać ze sól drogowa a sól potasowa to co innego

Rolnik z powołania:-)

10 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-11-22 21:04:08)

przynajmniej jak zapier... wiosną z nawozem po polu to w poślizg nie wpadnie, więc się nie śmiej z chłopa ;-)

11

joker-konin napisał/a:

no nie okraście się ale już się dawno tak nie uśmiałem to lepsze niż kabaret ja osobiście wsadziłem rękę jako 13 latek w kankę na mleko żeby ją wytrzeć , kankę rozcinał ojciec nożycami do blachy a najlepsze jak mnie walło jak sprawdzałem świece w komarku no i czego nigdy nie zapomnę to jak mój kot wywrócił wiadro z mlekiem do rynsztoka tylko na jego nieszczęście wiadro się zaklinowało a on w środku myślałem ze się popłacze ze śmiechu a najlepsze jak krowa nade-pła na ogon tego kota normalnie kot myślałem ze się wścieknie futro na jeża i gryzie krowę po racicy normalnie odlot no i jeszcze jedno kómpel miał owce i na jego łące była rzeka no i osy a tak szybko jak wtedy to w rzyciu nie spier.... a jak piekło

samo sodo-maso

12

Ja w wieku 15 lat wjechałem turbowcem (U-1002) do ogródka przez betonowy płoty, dwa pola płyt poszły na kamienionke.... smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

13

Bendek napisał/a:

Ja w wieku 15 lat wjechałem turbowcem (U-1002) do ogródka przez betonowy płoty, dwa pola płyt poszły na kamienionke.... smile

ja mam 15lat a 323 jeżdżę od 2lat i nic nie rozwaliłem wink

Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi

14

kwestia czasu, masz w ogóle plot ? wink

15

mam betonowy i siatkę

16

no to już nie długo smile

17

Może nie tak dosłownie wjechalem do środka ogródka- trącilem słupek przednim kołem i dwa przęsla płyt wyleciały i popękały....

Jak sie dużo śmiga maszynami to myśle że na przełomie tylu lat to zawsze się coś odwali, straty muszą być... big_smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

18

Mi sąsiad swoim 323 prawie wjechał no ganek ale pusataki żużlowe powstrzymału ped maszyny robiły za  strefe kontrolowanego zgniotu

19

No ja wjechałem 60_tką z bronami do rowu tyłem tongue troche za daleko wycofałem tongue

20

Mojego ojca jakieś 10 lat temu przyczepa pszenicy zaczęła wyprzedzać z górki. Dyszel zblokował koło i ciągnik na dach

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie