Odp: Już przyszła Zima
Ja tez nie lobię zimy nie wiem kto ja wymyślił
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a mi ona tam nie szkodzi pada to niech pada ... jak naraize jest jakieś 30cm i sypie .. drogi że tak powiem super białe i dziur nie ma i zaczyna sie zarobek z wyciaganiem samochodów pod nasza górkę godzina czasu 400zł jest
Prezes PiS Jarosław Kaczyński żeby już nie musiał obrażać się na każdego z osobna wymyślił zimę i ludzie się męczą
Mysle ze chyba wcześniej wymyślili bo jak dziadek zyl to mówił ze od kad pamięta zima była a on byl starszy od kaczki
Ta zima nie dośc że zrobic mi nic nie pozwala to musiałem na szybko dziś spawac pług i wyszło mi coś koślawo bo czasu nie było ale działa o dziwo a pada cały czas a dopiero dziś lokomotywę płynem zalewałem żeby odśnieżyc i o dziwo odpaliła tylko na jednej świecy żarowej ciężko ale zaskoczył.
U mnie zima kojarzy się tylko z kuligami :smiley: A jak się zapowiada to już w ten weekend będzie pierwszy.
ja też stoję z robotą byłem w katowicach 3 dni było zimno ale trochę reklam po montowaliśmy na ich krzywych chałupach ( tam poziomnica słuzy do określenia tego jak krzywy jest budynek a nie do ustawiania poziomo reklam ) no ale cóż w niedzielę pokończyliśmy to co sie dało i gazem do domu zanim nas zima dopadnie.
Zorak a czemu ty marzysz żeby był mróz i śnieg do końca lutego ? to w pole wjedziesz pod koniec marca
Dlaczego ?? oj z wielu powodów:
- nie ma już takich zim jak za łepka, napadało na początku grudnia po pas i trzymało do marca,
- wolę pół metra śniegu i -10 stopni przez 3 miesiące niż połowa grudnia śnieżna i mroźna, później do końca stycznia ciepło a w lutym znów zima,
- uprawy pod śniegiem nie wymarzną,
- jest czas spokojnie w garażu coś pogrzebać,
- z dzieckiem bałwana polepię, tunele wykopię, a i spacery z rodziną po śniegu są przyjemne,
jamir a to że niektórym (np Tobie) nie daje skończyć zleceń ?? no cóż nic na to nie poradzimy a zamiast się złościć lepiej cieszyć oko i hartować się na mrozie. Takie jest odwieczne prawo natury i cytując pewnego pracownika ciepłowni z filmu "miś" - "ja rozumiem że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno"
Ja lubię zimę i na pewno wolę zimę białą niż chlapę i ciapę.
Mnie wkurza tylko że trzeba kiszonki odśnieżać- a w taka pogode jak dziś to mam pełny silos śniegu....
u mnie tragedia tylko jeden pług dzisiaj widziałem a na podwozu z 20cm ściegu a pod spodem lud aż na buty założyłem łańcuchy do odgarniania śniegu
U nas wczoraj TIR rozwalił ludziom dom jełop jeden. Stracil panowanie nad samochodem wanna wypełniona piaskiem.
Pokazywali to nawet w Wiadomościach
no oglądałem to w wiadomościach ...
u mnie tragedia tylko jeden pług dzisiaj widziałem a na podwozu z 20cm ściegu a pod spodem lud aż na buty założyłem łańcuchy do odgarniania śniegu
e to u ciebie nie jest tak dużo śniegu u mnie na powierzchni płaskiej jest 40 cm ;/ i - 7
U mnie jest mrozu po kolana a śniegu minus 9
u nas w ząbkowickim - gdzie mieszkam i w strzelińskim - gdzie pracuje leży około 45 cm śniegu ..... paraliż ogólny. kążdy zdziwiony. że śnieg spadł .... ja bym sie zdziwił jakby żaby spadły, a że śnieg to mnie nie dziwi - jego czas juz .... Panowie Ci co marudzą że zima nie dobra - jak nie będzie pożądnych mrozów to na wiosne i latem bedziecie nażekać ze komary tną .... że robale rzepak wpier...alają .... że ziemia ciężko sie uprawia, że chwasty na wiosne większe niż uprawa.... zima jest potrzebna i nie ma co jej wyganiac ...
U mnie sniegu jest bardzo mało a do tego siarczysty mróz z dosć silnym wiatrem a temperatura na tą chwile wacha się w -10 ale na wietrze wydaje się zimniej.
a ja twierdze niech pada ale szkoda mi tylko powodzainów..............
W tym kraju wszystko potrafi się spóźnić, tylko zima pospieszyć. Miała być planowo 22 grudnia o godz. 0:39, a przywiało ją prawie miesiąc wcześniej. Pługa nie mam śnieg ujeżdżam Forszajem jak ratrakiem, dzisiaj dziad nawet nie chciał odpalić, roczne aku i już mają dosyć, olej w hydraulice zanim się nie rozgrzeje to wyje jak wściekły, silnik na zimno ma kłopot z ciśnieniem, na wyższych obrotach spada ale cóż jest super polski syf diesel2 czyli cuda muszą się dziać
Oby tylko wiosna się pospieszyła i przyszła w styczniu
masakra pada 2 godziny i już 10cm a na podwórku po poniedziałku nie ma miejsca na śnieg
Trzeba by zmienić temat tego wątku na np. przyszła zima.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo