21

Odp: Już przyszła Zima

Ja tez nie lobię zimy nie wiem kto ja wymyślił wink

Rolnik z powołania:-)

22

a mi ona tam nie  szkodzi   pada to niech pada ...  jak naraize jest jakieś 30cm  i sypie .. drogi że tak powiem super białe i dziur nie ma smile   i zaczyna sie zarobek z wyciaganiem samochodów pod nasza górkę big_smile  godzina czasu 400zł jest big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

23 Ostatnio edytowany przez krzychu (2010-11-29 17:11:30)

Pajej napisał/a:

Ja tez nie lobię zimy nie wiem kto ja wymyślił wink

Prezes PiS Jarosław Kaczyński żeby już nie musiał obrażać się na każdego z osobna wymyślił zimę i ludzie się męczą big_smilewink

24

Mysle ze chyba wcześniej wymyślili bo jak dziadek zyl to mówił ze od kad pamięta zima była a on byl starszy od kaczki

Rolnik z powołania:-)

25

Ta zima nie dośc że zrobic mi nic nie pozwala to musiałem na szybko dziś spawac pług i wyszło mi coś koślawo bo czasu nie było ale działa o dziwo a pada cały czas a dopiero dziś lokomotywę płynem zalewałem żeby odśnieżyc i o dziwo odpaliła tylko na jednej świecy żarowej ciężko ale zaskoczył.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

26

U mnie zima kojarzy się tylko z kuligami :smiley: A jak się zapowiada to już w ten weekend będzie pierwszy. big_smile

27

ja też stoję z robotą byłem w katowicach 3 dni  było zimno ale trochę reklam po montowaliśmy na ich krzywych chałupach ( tam poziomnica słuzy do określenia tego jak krzywy jest budynek a nie do ustawiania poziomo reklam )  no ale cóż w niedzielę pokończyliśmy to co sie dało i gazem do domu zanim nas zima dopadnie.

28 Ostatnio edytowany przez zorak (2010-11-29 20:58:42)

krzychu napisał/a:

Zorak a czemu ty marzysz żeby był mróz i śnieg do końca lutego ? to w pole wjedziesz pod koniec marca big_smile

Dlaczego ?? oj z wielu powodów:
- nie ma już takich zim jak za łepka, napadało na początku grudnia po pas i trzymało do marca,
- wolę pół metra śniegu i -10 stopni przez 3 miesiące niż połowa grudnia śnieżna i mroźna, później do końca stycznia ciepło a w lutym znów zima,
- uprawy pod śniegiem nie wymarzną,
- jest czas spokojnie w garażu coś pogrzebać,
- z dzieckiem bałwana polepię, tunele wykopię, a i spacery z rodziną po śniegu są przyjemne,
jamir a to że niektórym (np Tobie) nie daje skończyć zleceń ?? no cóż nic na to nie poradzimy a zamiast się złościć lepiej cieszyć oko i hartować się na mrozie. Takie jest odwieczne prawo natury i cytując pewnego pracownika ciepłowni z filmu "miś" - "ja rozumiem że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno"
Ja lubię zimę i na pewno wolę zimę białą niż chlapę i ciapę.

gg 5118068

29

Mnie wkurza tylko że trzeba kiszonki odśnieżać- a w taka pogode jak dziś to mam pełny silos śniegu.... sad

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

30

u mnie tragedia tylko jeden pług dzisiaj widziałem sad  a na podwozu z 20cm ściegu a pod spodem lud aż na buty założyłem łańcuchy do odgarniania śniegu

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

31 Ostatnio edytowany przez Pietia (2010-11-30 10:36:25)

U nas wczoraj TIR rozwalił ludziom dom jełop jeden. Stracil panowanie nad samochodem wanna wypełniona piaskiem.

Pokazywali to nawet w Wiadomościach

http://elka.fm//content/view/45799/430/

32

no oglądałem to w wiadomościach ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

33

fortschritt 323 napisał/a:

u mnie tragedia tylko jeden pług dzisiaj widziałem sad  a na podwozu z 20cm ściegu a pod spodem lud aż na buty założyłem łańcuchy do odgarniania śniegu

e to u ciebie nie jest tak dużo śniegu u mnie na powierzchni płaskiej jest 40 cm ;/ i - 7

Sprzedam U-4514

34

U mnie jest mrozu po kolana a śniegu minus 9

35

u nas w ząbkowickim - gdzie mieszkam i w strzelińskim - gdzie pracuje leży około 45 cm śniegu ..... paraliż ogólny. kążdy zdziwiony. że śnieg spadł .... ja bym sie zdziwił jakby żaby spadły, a że śnieg to mnie nie dziwi - jego czas juz .... Panowie Ci co marudzą że zima nie dobra - jak nie będzie pożądnych mrozów to na wiosne i latem bedziecie nażekać ze komary tną .... że robale rzepak wpier...alają .... że ziemia ciężko sie uprawia, że chwasty na wiosne większe niż uprawa.... zima jest potrzebna i nie ma co jej wyganiac ...

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

36

U mnie sniegu jest bardzo mało a do tego siarczysty mróz z dosć silnym wiatrem a temperatura na tą chwile wacha się w -10 ale na wietrze wydaje się zimniej.

37

a  ja twierdze niech pada  ale szkoda mi tylko powodzainów..............

38

W tym kraju wszystko potrafi się spóźnić, tylko zima pospieszyć. Miała być planowo 22 grudnia o godz. 0:39, a przywiało ją prawie miesiąc wcześniej. Pługa nie mam śnieg ujeżdżam Forszajem jak ratrakiem, dzisiaj dziad nawet nie chciał odpalić, roczne aku i już mają dosyć, olej w hydraulice zanim się nie rozgrzeje to wyje jak wściekły, silnik na zimno ma kłopot z ciśnieniem, na wyższych obrotach spada ale cóż jest super polski syf diesel2 czyli cuda muszą się dziać hmm
Oby tylko wiosna się pospieszyła i przyszła w styczniu wink

39

masakra pada 2 godziny i już 10cm a na podwórku po poniedziałku nie ma miejsca na śnieg

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

40

Trzeba by zmienić temat tego wątku na np. przyszła zima.