Temat: Romet komar 2350
jednym słowem służy mi jako dojazdówka na pole moja pieszczota
Komarek jest po wujku 75 rok idealny do jazdy po polu lepszy od niejednej chińskiego pudła
THE Best
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Romet komar 2350
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jednym słowem służy mi jako dojazdówka na pole moja pieszczota
Komarek jest po wujku 75 rok idealny do jazdy po polu lepszy od niejednej chińskiego pudła
Ludzie teraz nie mają szacunku dla takich sprzętów. W zeszłym tygodniu widziałem taki pojazd na złomie. Nawet nie był w najgorszym stanie i jedno kolo było napompowane.
I to pomyśleć , ze tu tylko wyczyścisz gaźnik i jedziesz ew. świece się wymieni
kiedyś kiedyś gdzieś około 1995r to takim komarkiem to na oprysku próbowalismy jeździc ahh to były czasy teraz to jakoś te łepki wyobraźni nie mają .... piękna maszynka ...
dzięki ja mam 13 lat i już umiem takie małe naprawy typu wyczyszczenie świecy gaźnika ustawienie obrotów u nas kiedyś to chłopaki po 10 lat mięli i szpanowali motorynkami teraz to tylko ja po prostu nie lubię chińskiego szprota z jaj może jakąś laskę wyrwę komarkiem ładną jadę nim na proszki i na zalew w Mietkowie może jakaś poleci
Pamiętam jak dwadzieścia parę lat temu to był jedyny środek lokomocji proboszcza z sąsiedniej parafii i to tylko przy ważniejszych okazjach go użytkował. Jak on się biedny nim napedałował pod górkę(bo to był jeszcze na pedały).
Wiesz będę nim laski wyrywał Xd jak wujek teraz po 20 paru laty siadł na niego to mówię Ci jak mnie zadowolił jego uśmiech , że wsiada na to po tylu latach
U mnie po dziadku stoi komar z 1965 roku. Odpalany na pedały, z ramą bez amortyzacji tylnego koła. Do tego mam do niego stary dowód rejestracyjny (pojazd wyrejestrowany) jak i tabliczkę rejestracyjną z tamtych czasów. Stan od ok.10 lat nie odpalany, w oryginale ok. 98%. Może kiedyś się zmobilizuję i wypuści z tłumika niebieską chmurę dymu, albo postoi kolejne X lat.
Keicam84 rób go rób bo ta maszyna jak Cię przewiezie to zobaczysz jak się zadowolisz Komar to jest sprzęt
maziak z kąd ty jesteś jak mówisz o zalewie mietkowskim ?? spowiadaj się !!
Wojtas ja z Nowej Wsi Kąckiej
aha bo już myslałem że gdzieś z okolic bliższych ... ale i tak nie daleko bo to jakieś 40km do ciebie a do szeryfa bliżej :walka:
Może kiedyś do Szefunia wstąpię Komarkiem
Mój tato ma takiego komarka też taki kolorek tylko że nowszy. bo silnik kwadratowy, rokcznik osiemdziesiaty ktorys chyba 5-6. jezdzielm nim jak bylem w podstawowce. teraz stoi w garazu ale kiedys trzeba jeszcze nim pojezdzic
Bombay to ty masz Komarka tego Ogara czy Komara ?
Bart16n masz racje z Jawki to był ogar "200" a z polskim "kwadracikiem" ogar 205 no i była motorynka komar 2352 silnik kwadracik komar 2351 "okrągły" na przodzie miał teleskopy no i 2350 "okrągły" przód na sprężynach było tego więcej wiele
Bart16n Dzięki Wielkie muszę dbać w końcu to on mnie wozi po wsi mój sąsiad 2 domy dalej to tak zaglądał na komarka posłuży mi do końca mojego Ziemskiego życia
komar romet sprawdze jaki rok i moze jakies zdjecie i pokaze
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Romet komar 2350
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo