Moje doświadczenia nie są specjalnie duże bo specjalnie nie mam wyboru. Koncentrat schaumann nie powiem o nim nic złego ma ładny owocowy zapach , dziś liczyłem ile by mnie kosztowało danie tak jak każą na opakowaniu- nieporozumienie. witaminy używam polfarm i nie widzę w nich niczego pozytywnego tzn nie widzę aby zwierzakom jakoś sierść zaczęła błyszczeć itd więc pewnie będzie zmiana. Stosuję też śrutę rzepakową też dostarczaną przez schaumann. Mlekomiksy dla cieląt. najpierw stosowałem lenomilk i mleko tej firmy dla młodszych cieląt ale nie jest to dobre rozwiązanie, stosowałem też kromilk z lnem nutreny i mogę śmiało powiedzieć że najlepsze mleko dla starszych cieląt to sprayfo pomarańczowe. Rozpuszcza się idealnie i cielaki piją jak opętane, nie ma biegunek a mleko sam wypije jest bardzo dobre, swoją drogą dziwię się że koksiarze jeszcze nie odkryli że takie mleko ma 27% białka eeee tam oni wolą superkaban`a
mleko dla cieląt od 3 dnia czy nutreny czy milkivitu są zbyt silne, za duży koncentrat i mam są tym problemy z laksą. Sprayfo dla najmłodszych cieląt to już droga sprawa 20zł więcej niż za milkivit. Prawie nie stosuję tego mleka tylko przechodzę do mleka dla cieląt starszych. Sprayfo pomarańczowe jest 1zł droższe niż lenomilk więc nie ma nad czym się zastanawiać.
wodorowęglan wapnia kupuję jakś turecki. i takw ygląda całe moje żywienie treściwkami.
dla cielaków do paszy dodaję też dolfos przeznaczony dla cielaków, korzystam też ze starterów dla cieląt też schaumann tu mogę powiedzieć że jest jak każdy inny cielaki wpierniczają aż fyrczy i jest w tym problem bo to tanie nie jest. chłopaki a jakie Wy stosujecie pasze i co i nich powiecie? dodam jeszcze ceny w moim sklepie wieczorem.
Dario zrób proszę wątek z tych postów na temat pasz
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]