41

Odp: Dokarmianie dzikich zwierząt

Przeraża  mnie  taka  gadka  o zakładaniu  wnyków .  Wiecie  że  sarna  złapana  w  taki  wnyk  placze  jak  człowiek? Normalnie łzy  jej  lecą  i  to  podobno  bardzo  mocno.  Trzeba  pamiętać  o  tym  że  to  człowiek  zagarnął  tereny  które  były  naturalnym  siedliskiem  dzikiej  zwierzyny i  to  ludzie  są  szkodnikami  a  nie  zwierzyna.  DEarujcie  sobie  te  wnyki  i  skupcie  się  na  odstraszaniu  a  nie  zabijaniu

Zorak  daję  Ci  plusa  za to  ze  sciągasz   te  wszystkie  sidła

42

sarny dziki w moim regionie to pestka najgorsze są lisy  tego dziadostwa  się pozbyc nie można .. macie jakies sprawdzone sposoby ?? na lisa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

43

kopią ci nory ? było parę sztuk ale znajomy posiedział,huknął parę razy i znikły wink więcej żadne nie kopały, co innego w rzepaku, maja przez drogę 12 ha rzepaku i 6 kukurydzy, 2 rodzinki po około 6 sztuk, po żniwach i kuku wszystko niknie

44

nie chodzi mi o pole gorzej bo te cholery przyłażą wykopią dziurę pod płotem i zapraszaja kury na obiad ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

45

wojtas napisał/a:

sarny dziki w moim regionie to pestka najgorsze są lisy  tego dziadostwa  się pozbyc nie można .. macie jakies sprawdzone sposoby ?? na lisa

Do tego choler...go lisa to nawet myśliwy nie chcą strzelac choc mogą bo szkoda na to dziadostwo śrutu więc radzę walkę we własnym zakresie, mogę wypozyczyc mojego Tofika ale to drogo będzie kosztowac bo wtedy ja będę miał lisy na głowie.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

46

Dragon szkodniki się zwalcza mam nadzieje że pracujesz nad jakimś skutecznym środkiem na ludzi  żeby nie zakłócali życia wszelkiej zwierzynie

47

Bolek  co  było  pierwsze Twoje  pole  czy  naturalne  pastwisko? To chyba  normalne  że  zwierzyna musi się  gdzieś  żywić skoro  ludzie  zaorali  pastwisko  o  zrobili  sobie  pole, jeżeli  jest   za  durzo zwierzyny  to trzeba  iść  do  nadleśnictwa  i  kół  łowieckich postarać  się  o  odstrzał  .  Zakładanie  wnyków  to  barbarzyństwo , zwierze  ginie  w  potwornych  męczarniach ...

48

Dragon jak możesz strzelać do tych bezbronnych saren sadysta jesteś bez serca chłopów wystrzelać to lepsze rozwiązanie pola zarosną i będzie raj dla zwierząt .A wieśniaki będą mili kłopot z głowy będą z nieba patrzeć  jak pięknie zwierzyna sobie bzyka bez stresu po wszystkich polach

49

Ja tylko zwracam  uwagę  na  humanitaryzm . Jeżeli populacja dzikiej zwierzyny  jest  zbyt  wielka  to  do  jej  zmiejszania trzeba  użyć  bardziej humanitarnych sposobów  niż  zakładanie sideł  i  wnyków

50

Najpierw pisałeś że to ludzie są szkodnikami teraz piszesz o humanitarnym  zabijaniu zwierząt  pogubiłeś się  chyba w swoich naukowych wywodach

51

Bolek, dobrze gadasz ! Chłop jest bardziej szkodliwy niż sarna i dzik razem wzięte. Proponuję Ci, tę nowatorską metodę wypróbować na sobie.

52

Bolek ty to masz ciężki życie zwierzaki cię wykorzystują a ty taki biedny nienawidzisz ich i cierpisz jak łażą ci po polu mam radę wydłub sobie oczy i po problemie.A tak poważnie z powodu wysokiego śniegu padają już koźlaki.Pewnie cie to ucieszyło.

53

wojtas napisał/a:

... najgorsze są lisy  tego dziadostwa  się pozbyc nie można .. macie jakies sprawdzone sposoby ?? na lisa

zagroda gdzie chodzą kury jest ze sztachet wysokości ok 140 cm i lis przeskakiwał kiedy chciał i zabierał co chciał. Całość ogrodziłem dodatkowo powyżej sztachet siatką o wysokości 120 cm więc całość ma 260 cm i spokój bo lisy już nie przeskakują. W pobliżu gospodarstwa (w promieniu 1 km) mam ok 7 rodzin lisich i jak jestem na obchodzie i ściągam sidła to zawsze wrzucę coś do nory. A to jakiś korzeń a to patyk, przysypię ziemią wejścia. Wyprowadzają się na kilka tygodni ale później i tak wracają. Raczej nie do wytępienia.

gg 5118068

54

ja mam  całe obejscie  ogrodzone ...  za domem gdzie trzymam maszyny  jest ogrodzenie z podkładów betonowych ...  nie zbyt pięknie ale trwałe (i tak od pól to niech będzie)  a reszte mam ogrodzone siatką i płotem drewnianym o wys 150cm  i nic  lisy sobie z tego nie robią nie da sie góra idą dołem ...

55

nic tylko miny przeciwpiechotne  big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

56

@Sławek, przeczytaj dokładnie wcześniejsze  wpisy to nie  będziesz pisał głupot że to ja piszę że człowiek to szkodnik  taki  tu jest na ty m forum;

@0812, po twoim ostatnim wpisie odniosłem wrażenie że Ty mózg już sobie wydłubałeś.

57

Pan Bóg powiedział do ludzi "weźcie sobie tą ziemię we władanie" więc ludzie wzieli. Rolnicy wykarczowali lasy i założyli na tym miejscu swoje pola. Górnicy wykopali doły i wydobywają swoje kopaliny. A łowczy ze swoją trzodą myśliwych modlą się i robią wszystko żeby populacja dzikej zwierzyny była jak najliczniejsza ,poniewarz przyjadą koledzy dewizowcy nierzadko nie całkiem trzeźwi i chcieli by coś ustrzelić na tym polskim safari. Jak nie będzie zwierzyny nic nie ustrzelą i nie zostawią euro w kasie koła. To jest biznes jak każdy inny. A ekolodzy , pseudo ekolodzy czy lewacy to też jest biznes...

58

Ci ekolodzy to banda idiotów albo uprawiają jakąś politykę.

59

Ja wynoszę codziennie trochę ziarna gorszej jakości co nie nadaję się na paszę siano lub słomę co krowy nie zjedzą i wyrzucę ze żłobów to wyniosę na pole jak mam wyrzucić w gnój to wolę dać tej zwierzynie żeby jakoś tą cholerną zimę przetrwały wink

60

Przetrwały albo obrzękówki dostały he he...krzychu kurde ekolog...niezła utylizacja odpadów.