Odp: Radia CB
a kto tu nie oszukuje ?? policja oszukuje to my nie możemy ?? CB to potęga
Ty możesz bo jesteś niereligijny
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Radia CB
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a kto tu nie oszukuje ?? policja oszukuje to my nie możemy ?? CB to potęga
CB faktycznie potęga 4 Watty mocy prawie jak Radio Maria w domofonach słychać
wojtas napisał/a:a kto tu nie oszukuje ?? policja oszukuje to my nie możemy ?? CB to potęga
CB służy nie tylko do zawiadamiania sie o misiach ale tez o sytuacji na drodze wyborem drogi w nieznanym terenie. Jak raz miałem do wyboru dwie grogi wybrałem te o 5km krótszą i... droga rozkopana do ziemi stoisz 30 min jedziesz 5 jak się dowiedziałem ze ta druga była w stanie ok to sie załamałem a wystarczyło się tylko mobilów zapytać tylko trzeba mieć CB
Koledzy z tymi tymi drogimi antenami to nie do końca prawda że tylko one są dobre. Mam antenkę firmy Sunker za 80 PLN plus radyjko Maxon CM10 za 220 PLN i trzy lata chodzi bez żadnych problemów,fakt że kupione w sklepie z radiami CB i antenka od razu dostrojona do auta. Zasięg około sześciu kilometrów na dość mocno skręconym radiu. Odpukać w niemalowane ale przez te trzy lata nie zapłaciłem żadnego mandatu a nie wspomnę ile razy przydało się w trasie. Można powiedzieć że CB to prawie jak nawigacja.
Pajej musisz sobie odpowiedzieć sam, do czego praktycznie potrzebujesz tego CB radia(może szpan że będzie antena) ???
Jak mówisz musisz kupić siewnik a co ty masz zamiar zjechać pół Polski( my zrobiliśmy objazdowkę w jeden dzień 1050 km ja szukałem MTZ, ale to był jeden wypad i szczerze nieudany jeden szrot większy od drugiego trzeciego) taki sprzęt kupuje się w swojej okolicy maksymalnie 100 km od domu , bardzo drogi transport?. Podam Ci powód, dla którego ja nie kupiłem i nie kupię radia po prostu nie widzę takiej potrzeby a robię przebiegi rzędu 30 tys. na rok wystarczy starać się jeździć zgodnie z przepisami i zachować trochę tolerancji z prędkościami to wystarcza.
Posłuchaj kolegów jak masz kupić g… i potem żałować daj sobie spokój pamiętaj jedna zasadę, którą staram się stosować jesteśmy za biedni, aby kupować tanie rzeczy i dwa razy tracić wiem, co mówię sam to już przechodziłem i wolę dołożyć i mieć droższe i lepszej jakości, a podejrzewam, że sam też się przekonałeś, o czym mówię.
PS
Jak można kupić super radio z całym zestawem powiedzmy za 199 zł. jak w sklepie dobra antena zaczyna się od 200 – 250 zł Sam sobie odpowiedz?
A znasz takie przysłowie jak zabłądzisz (KONIEC JĘZYKA ZA PRZEWODNIKA) zawsze się sprawdza.
Powiem Ci moja historię latem wybraliśmy się całą rodzina do Chorwacji na wakacje był to, tzw. wyjazd na wariackich papierach nigdy wcześniej się nie wybierałem w tamte strony samochodem, a wciągu 30 dni załatwiłem wszystko włącznie z paszportami dzieciaków i noclegiem. Trasa do pokonania 1300 km przez 4 państwa kilka wariantów trasy szybka, wolna, ekonomiczna zajęło mi to tydzień wyszukanie na forum o Chorwacji wszystkich niezbędnych informacji i co ustawienie GPS + porządny atlas + wypisane kierunki jazdy trafiliśmy bezbłędnie.
A naczytałem się takich informacji, że tylko CB musi być, bo inaczej przechlapane.
Pietia zgodzę się z Tobą choc robię troszkę więcej kilometrów ale mając radio staram się jechac raczej zgodnie z przepisami używam go głównie aby miec na bieżąco wiadomości z drogi teraz mam trochę spokoju ale w sezonie to robię ok 3tyś tygodniowo teraz jakieś 1,5tyś tyg.
Kto mówi ze ja jestem wariatem i nie liczę się z przepisami a CB jest pomocne nikt chyba nie zaprzeczy, jeździłem ze znajomym tirem miał kiepskie CB a jeszcze kaska zakłócała, SQ miał dość dobrze skręcony a i tak dogadywał się zawsze ktoś jedzie z przeciwka i można się go zapytać zasięgu nie trzeba mi na 20km wystarczy 4 a dobry sprzęt jest mi zbędny bo dużo nie jeżdżę
Pajej cos dla Ciebie tanio i lepsze niż z allegro mogę zobaczyc co to warte jak chcesz http://sieradzak.pl/towar,towid,38873 i antenka http://sieradzak.pl/towar,towid,38863
Co to za radio? i antena tez ciekawa...
Jakby to nie był dla Ciebie problem to sprawdź.
OK ale dopiero po nowym roku podjadę.
Nie wiem czy wcześniej nie skocze na giełdę ale jak kupie to na pewno napisze
Pajej masz już to CB radio bo jest coś takiego http://sieradzak.pl/towar,towid,44461
Szczerze to zanim namyśliłem sie na CB to już stało mi sie zbędne. kupiłem to co miałem kupić więc wycieczek nie planuje
http://allegro.pl/radio-cb-tti-tcb-771- … 71125.html
http://allegro.pl/antena-cb-alan-midlan … 07086.html
koledzy taki zestawik, będę z niego zadowolony? (jestem zielony w te klocki jeśli macie coś lepszego za podobną cenę lub ciut większą to będę wdzięczny)
Nad tym TTI się nie zastanawiaj mam to samo już któryś rok i super radio dobrze ściąga i nadaje a antena nawet lepsza niż mam więc powinno byc jeszcze lepiej i nie wierz w te 15km bo to bajka ale zestawik super.
blazej jak chcesz jakies radio to tylko z automatyczna regulacja szumow "ASC"
w radia tti sa najtansze z ta funkcja a jedna z tanszych anten "SIRIO" sa bdb
chociaz najbardziej polecam "presidenta" caly zestaw ale to juz jes kasa
ja kupiłbym presidenta ale potrzebuję radio które ma zasilanie na 12/24 V to takie mi starczy , bo szukałem i nie ma presidenta z 12/24V tylko 12V
Mam takie radio jak pokazałeś razem z anteną Presidenta, szczerze polecam ten zestaw bardzo ładnie ściąga.Lepiej wydać od razu trochę więcej kasy jak jeździsz sporo zwraca się bardzo szybko tak jak w moim wypadku he he
Błażej w tym sprzęcie co masz 24V zamontuj falownik (przetwornicę) który przetwarza Ci prąd z 24 na 12Volt na allegro dostaniesz bez problemu ceny ok 80-100zł ja będę montował do kombajnu
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Radia CB
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo