1

Temat: Co Kupić Za 20 Tys ?

Panowie nie chce tworzyć nowego wątku więc wpinam się tu ...
mam na ciągnik przeznaczone 20 tysiaków mam do wyboru fendta 611  deutza DX110  lub jakiegoś MTZ ale nic ciekawego w pobliżu nie widzę już ... a dziś mi fajnego z przed nosa zwinęli :[  szkoda ...  w co się pchać  ??  czy ktoś pracował na takich maszynach  albo czy ktoś miał z tym styczność ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Co Kupić Za 20 Tys ?

Ja tylko z MTZ ale o tym wynalazku to ty już swoje wiesz

Rolnik z powołania:-)

3

wynalazek nie wynalazek ale jedzie i robi do tego mało pali  teraz to jest ważne

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Czy ja mówie ze kiepski jakbym nie natrafił sie na forszaja to śmigałbym MTZ

Rolnik z powołania:-)

5 Ostatnio edytowany przez blazej1694 (2010-12-28 18:28:17)

MTZ to maszyna nie do zdarcia , części są wszechobecne i za rozsądną cenę. Wujas ma fendta takiego starego favorita coś około 60 km. To jak mu tulej poszła to jeden komplet kosztował tyle co do 8011 całość na 4 tłoki.. Ale 360 do tego fencika nie ma startu ,oprócz tej tulei zero problemów. tongue

6

MTZ to maszyna nie do zdarcia

Jak się ciągle remontuje to nie ma się czasu go zedrzeć, mam takiego znajomego, który miał MTZ-a, a nawet chyba kilka w swoim życiu i też takie cuda opowiadał. Miał trochę pecha do mnie bo co przyjechałem do niego to on robił właśnie remont tego ruskiego cudu techniki. Kupowanie MTZ-a to wspieranie reżimu Łukaszenki i Putina wink

7

tak prawde mówiąc to mam kolego ce ma fendta 611   robił pompę  olejowa  2 tysiaki wyniosła go ...  ale nie o to mi chodzi i nie na 1 egzemplarzu mam sie sugerowac  wole wszelaką opinie

dario  w tym momęcie się z tobą nie zgodzę  jest kupa mtz w mojej okolicy za równo nowych jak i starych  i  tylko jeden partacz ma problemy z nim  jak i ze sobą ...  reszta pochwala  ja w sumie gdyby nie ta mała kabina to wolał bym się pozbyć strugaczki niż tego MTZ -a

8

taak, tyle ze za 20 tys jakiego Fenda czy Deutza kupisz ? za taki sprzęt trzeba troszkę już położyć kasy,
http://allegro.pl/renault-145-14-przedn … 06208.html
Rozglądałem sie za Reniami i są względnie tanie wink może przy tej akurat przebieg przygniata ale oprócz Forsza nic innego nie znajdziesz za tą kasę w porównywalnej cenie

9

Nie ważne czy kupisz Fendt-a, Deutz-Fahr-a, John Deere-a czy coś podobnego, ważne żeby to był ciągnik do pracy a nie złom. Niestety kupić dobry stary ciągnik jeszcze nie za drogo to jest szczęście porównywalne do trafienia szóstki w totolotku smile
Zresztą wejdź na niemiecki ebay i zobacz ile kosztuje stary ciągnik, który nadaje się jeszcze do pracy >> http://business.shop.ebay.de/Landtechni … 86.c0.m282
Tak koło 10 000 Euro by trzeba mieć plus koszt transportu i nie licz na cuda bo się nie zdarzają :beer:

Jeśli taki super jest MTZ to dokup może dużą kabinę do swojego i męcz się dalej wink

10

nie dokupie bo jutro już jedzie w świat tongue   a tego co  mi dzis podkupili to był  belarus   z przednim duża kabina radio  zaczep na tych szynach  suwakowych    rok pr 95 .. za 15 tysiaków big_smile

Fakt MTZ nie jest cudem techniki  forszaj  niema co sie sprzeczać ale tez nie ...  nie mamy sie co oszukiwać  na nowe nas nie stać ( w większości)  planuje wejśc w 1 typ ciągnika  ursusa  to zostawie C330  reszty się pozbędę  MTz fakt faktem mało pali  szybki jest to jest +
co do forszaja nic ciekawego nie ma  w okolicy a te co są do 15 tysiaków to nie warto zaglądać bo  żeby jeździć trzeba by było wsadzić ze 3 tysiaki   więc już wolę szukać coś innego

dzwoniłem dziś do kolesia za MTZ-em   powiedizał że nie ma już go ale ma fendta 610 i deutza więc jutro jadę oglądać   sa w cenach 18-20 tysiaków  zobaczę co to ...

11

Pewnie schował do stodoły, naklei jakąś inną naklejkę albo przemaluje błotnik i w nowym roku sprzeda ci za te 20 tyś. zł.
Ty będziesz szczęśliwy mając białoruski złom, on będzie szczęśliwy bo zarobi więcej i wszyscy będą szczęśliwi jak to w kraju szczęśliwości wink

12 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-12-28 20:12:32)

Wojtek pracowałem trochę maszynami fendt i są świetne, ale ja bym się nie zdecydował, nie za te pieniądze, pszenica nie da większego plonu po zaoraniu fendtem.
szkoda tego mtz, pasowałby idealnie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

13

Wojtas kup se zt323a i będzie gitez big_smile a tak na serio jak bym chyba fendta wybrał

14

tak suma sumarom po przeszukaniu neta zostanie mtz   jednak  ceny przystepne części  a o forszaju myślałem ale  ten skręt nawet po przerobieniu to katastrofa ... na podwórku na 3 razy nie zawrócę a co dopiero  zawrócić z przyczepami  na tym podwórku ...

fenol pasował by idealnie do czego ??  a może chcesz tura??

15

Panowie nie chce tworzyć nowego wątku więc wpinam się tu ...
mam na ciągnik przeznaczone 20 tysiaków mam do wyboru fendta 611  deutza DX110  lub jakiegoś MTZ ale nic ciekawego w pobliżu nie widzę już ... a dziś mi fajnego z przed nosa zwinęli :[  szkoda ...  w co się pchać  ??  czy ktoś pracował na takich maszynach  albo czy ktoś miał z tym styczność ??

Wojtas nie ładnie , moderator i taki numer? Załóż proszę nowy i nie tu :nooo:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

16

Ok sorki

17

@Scorpion - nie kupój tej Renówki ! Weź za tą się nie oglądaj i tego gościa.. Ja czasami jeżdzę z tatą do niego popatrzeć to niby fajny sprzęt ale dużo ma naklepane MTG albo cena z nieba yikes Naprawde..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

18 Ostatnio edytowany przez Bartosz955 (2010-12-28 21:37:55)

a to nie ten sam co miał kiedyś 323 z szuflą?? czy te Renualt nie ma oranżady w filtrach?? Czy mam omamy

19

Ale wpadziocha z tą oranżadą big_smile Pewnie będzie miał wizytę z urzędu celnego.

20

Wrzuciłem pierwszą z brzegu, tańszej nie było i dla tego ją wybrałem wink nie mam zamiaru jej kupować, ba , żebym miał chociaż za co