1

Temat: wysiew łubinu siewnikiem do kukurydzy

Panowie taka sprawa że łubin i kukurydza mają zbliżone obsady i głębokość siewu. łubin zalecany w rozstawie 20cm, kukurydza wiadomo. Chce posiać łubin siewnikiem do kuku i zastanawiam się jakie mogą być konsekwencje no z pewnością się nie wyłoży czego mogę się spodziwać w następstwie takiego manewru?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: wysiew łubinu siewnikiem do kukurydzy

Kontroli z ARiMR

3

? ej no głebokoś ok obsada ok tylko rozstaw inny wyłoży sie gdyby dyło za gęsto a tu jest zupełnie na odwrót. mnie interesuje wzajemna interakcja roślin

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

4

Fenol weż pod uwagę zdolność kiełkowania, kukurydzę posiejesz 90000 tyś i jest git , a łubin jednak zdolność kiełkowania ma nie bardzo , więc oby nie było za żadko .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

5

poczytałem i znam częściową odpowiedz, mianowicie łubin w tej sytuacji będzie niższy jeżeli przy rozstawie 12cm osiąga 1,2 m a wg hodowcy przy rostawie 22cm jego wysokość to 0,8m to nie będzie już tak walczył o dostęp do światła, pozostaje kwestia chwastów w międzyrzędziach ale nie będę ryzykował posieje tradycyjnie tym razem w sugerowanej rozstawie ok 22cm ale może i więcej tongue

6

siema ap-ropo siewników do kukurydzy kupiłem game do buraków nie ma ktoś opylić tarczki do kukurydzy od gamy albo wie gdzie tanio dostać