41

Odp: Co Kupić Za 20 Tys ?

A z fendt-em to jest jak z PANZERKAMPFWAGEN tygrys ,wspaniała maszyna ale wojny to Ty nim nie wygrasz. Za te pieniądze kupisz fendta przed rokiem 1982. A do rocznika 1982 te ciągniki były robione z delikatniejszymi zwolnicami i skrzyniami .Silniki są te same.

42

Fendt-a za 20kzł to szałowego nie kupi, nie oszukujmy sie.... hmm

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

43

I jak wygląda sprawa zakupu? Jest coś na oku, coś konkretnego, czy jeszcze nić nie wiadomo?

44

jak narazie niema nic ciekawego przez zimę to albo  nic nikt nie przywozi albo nie wystawia ... jak na jarazie to lipa ale nie spieszy się  do wiosny mamy czas

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

45

wojtas napisał/a:

jak narazie niema nic ciekawego przez zimę to albo  nic nikt nie przywozi albo nie wystawia ... jak na jarazie to lipa ale nie spieszy się  do wiosny mamy czas

Zimą nie wszystkie chcą palić więc handlarzerka nie wystawia;)

46

http://moto.allegro.pl/case-internation … 10587.html

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445

47

widziałem to widziałem ale jakoś nie przemawia ten ciągnik za mną drogie części ... filtry nietypowe  i jakoś nie znam  miejsca  w razie co gdzie kupic części

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

48

Ten IH to chyba jeszcze nie Case, wygląd mają jak MTZ ale podobno są bardzo mądrze skonstruowane, są podobno proste i łatwe w naprawach.

49

Ale trzeba by było cos stargować na te tylne oponki....

50

wojtas jest w Twoim woj. nabór na modernizację ?? z 20 tysiakami mógłbyś startować do nowej maszynki. Na pewno starczyło by na nowego belarusa. Chyba że nie łapiesz się ?

gg 5118068

51

A prawda to ze na nowego białorusa nikt nie daje gwarancji w polsce

Rolnik z powołania:-)

52

swoimi czasy jak troszkę interesowałem się belarusem to pronar dawał gwarancję i kilku sprzedawców na allegro także ale nie wiem na jakich warunkach. Z tym że w pronarze z gwarancją był co najmniej 15% droższy niż u sprzedawców z allegro.

gg 5118068

53

mam 20 ha   3 byki    to nie wiem czy można sie łapac na modernizacje  jestę głupi w tym momecie ale chciał bym spróbowac   bo to było by nie głupie  co do tej gwarancji to masz rok na Belarusa   jest ich parę sztuk  w okolicy i każdy jak kupował to miał

54

a ja sie zalapalem na mlodego rolnika i 75tys wpadnie i teraz nie wiem bo chce kupic troktor 323 a slyszalem od jednego ze to tylko nowe maszyny moga byc a od innego ze z jakims wiekiem moze cos wiecie o tym

Fortschritt zt 423 a razy 2

55

22000 możesz przeznaczyć na co chcesz czyli na swojego wymażonego 323a bez faktóry. A resztę musisz wydać jak masz w biznes planie wszystko na fakturę.

56

Michu maszyny nowe albo coś kiedyś było ze ciągniki do 5 lat ale nie jestem pewien.
Tak jak pisze maksx na 75% z tych 75000 czyli na 52500zł  musisz mieć faktóry na to co podałeś w biznesplanie.

57

aha no ok chcialem wiedziec jak to jest z tym nowe czy uzywane dzieki chlopaki

Fortschritt zt 423 a razy 2

58

A ja mam kupić pole za te 22 tysie
(Może uda się zakombinować że jak kupie od goscia za mniej a u notariusza zapisze się więcej dobre i 2 - 3 tys)
to agregaćik do tego siewnika co go nie mam, przyczepę, może jakiś TUR tylko nie wiem do którego, rozsiewacz wapna, rozsiewacz nawozu, opryskiwacz... Kto mi dołoży brakująca sumkę??

59

rodzice?:D

60

Tata obiecał za sponsorować ten siewnik, a co do tej listy to mógłbym jeszcze kilka pozycji dopisać