Odp: Wkład filtra oleju na Aukcji WOŚP Na Allegro
Chyba będzie lepiej bo 50 już jest, kto da więcej.
E-516 na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Wkład filtra oleju na Aukcji WOŚP Na Allegro
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chyba będzie lepiej bo 50 już jest, kto da więcej.
witam wszystkich moje konto to przemeknw1
(konto syna)
Widzę, że rośnie zainteresowanie filtrem, a do końca aukcji to chyba osiągnie jakąś zawrotną cenę...
Chciałem dołorzyć pare złotych a tu zon koniec ałkcji
Piotrek wkleił link do zeszłorocznej aukcji .
A może każdy z zainteresowanych wpłaci po 2zł a Piotr ładnie włoży filtr w słoik zawiezie Owsiakowi żeby licytował i w ten sposób sprzedamy go wspólnie niech by zebrac tylko od połowy użytkowników forum to już by była niezła sumka.
a gdzie jest tego roczna
A może każdy z zainteresowanych wpłaci po 2zł a Piotr ładnie włoży filtr w słoik zawiezie Owsiakowi żeby licytował i w ten sposób sprzedamy go wspólnie niech by zebrac tylko od połowy użytkowników forum to już by była niezła sumka.
dobry pomysł :brawo: ale czy na tej orkiestrze będą chętni :hmmm: na filtr oleju fortschritt i ifa ?
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=442526 to jest tego roczna aukcja.
jamir12 napisał/a:A może każdy z zainteresowanych wpłaci po 2zł a Piotr ładnie włoży filtr w słoik zawiezie Owsiakowi żeby licytował i w ten sposób sprzedamy go wspólnie niech by zebrac tylko od połowy użytkowników forum to już by była niezła sumka.
dobry pomysł :brawo: ale czy na tej orkiestrze będą chętni :hmmm: na filtr oleju fortschritt i ifa ?
Myślę że chętni by byli chocby z sentymentu do dzieci a mogli byśmy dac coś wszyscy.
w jaki sposób trzeba by przesyłać pieniądze ?
czemu w słoik ?
włoży filtr w słoik
scorpion no tego chyba jeszcze nie wiemy
Myślę że jak Piotr by podał jakieś konto to ja na pewno wyślę i pewnie nie jeden z nas i zrobili byśmy coś wspólnie dla dzieci.Czemu w słoik bo akurat to mi przyszło na myśl a w butelkę nie da się wciśnąc.
a podejrzewam, że wyjdzie jak zwykle...
Gdyby miało być inaczej to ktoś z całym szacunkiem co do szczytności celu (chociaż uważam, że orkiestra jest wielkim kurestwem)
musiałby z bardzo wysoka upaść na głowę i kupić sobie wkład filtra do starego ciągnika za ok 100-150 zł. gdy ten wkład z Mann-Filter kosztuje 20-25 zł. ?
Ale teraz to Dario pojechałeś po bandzie na całego, aż się niesmacznie zrobiło. Rozumiem, że zawsze i wszędzie znajdzie się jakiś malkontent, ale żeby zaraz coś takiego? Jeżeli jednak jest coś na rzeczy, to prosimy dokładniej.
Wyobraź sobie, że jak kupujesz np. ten wkład (podobnie jak i wiele innych rzeczy na tego typu aukcjach) to wcale nie kupujesz go za tą przysłowiową stówkę, tylko tą właśnie stówkę ofiarujesz na ten szczytny cel, a wkład dostajesz tylko w zamian, powiedzmy jako dowód wdzięczności. Jak Ty go wylicytujesz, to żeby było Ci lżej na sercu, moje dzieci markerem kwiatka na nim Ci wymalują i jeszcze ładne "Dziękujemy" z nimi tam wypiszę. A skoro tak bardzo materialistycznie do tego podchodzisz, to ja sprzedam Ci go za dychę, pod warunkiem, że dziewięć dych wrzucisz do puszki z serduszkiem. W portfelu ubędzie Cu tyle samo, a wkład dostaniesz tak tanio jak nigdy dotąd. W sumie wszyscy będą dalej zadowoleni, tylko że Orkistra zbierze dychę mniej. Ot, cała filozofia....
Dziękuję wszystkim za udział w tej aukcji. Już trochę się uzbierało, ale mimo wszystko nadal liczę na więcej....
Link do zeszłorocznej licytacji jest w pierwszym poście tego wątku, ale on też jest z zeszłego roku, więc musi on być nieaktualny. Tegoroczny link umieściłem w poście sprzed dwóch dni, dokładnie tu - http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 695#p48695
Jeśli chodzi o płatność za tą aukcję, to proszę to dokładnie sprawdzić w poradniku aukcji WOŚP z Allegro - http://aukcje.wosp.org.pl/help.php?tid= … amp;zoom=N , zwłaszcza tu http://aukcje.wosp.org.pl/help_item.php … amp;zoom=N .
Napisane jest tam, że "...numer rachunku generowany jest dynamicznie; dla każdej płatności każdorazowo przypisywane jest subkonto o unikalnym identyfikatorze, podawane każdorazowo zwycięzcy przez Płacę z Allegro..." i pieniądze należy przelać dokładnie na ten numer konta, jaki otrzymamy w mailu zwrotnym z Allegro, potwierdzającym wygranie aukcji. Wpłata na jakiekolwiek inne konto WOŚP, będzie traktowana jako darowizna niemająca związku z aukcją.
Jamir, to dobry pomysł, ale sam "wkład w słoiku" to chyba jednak trochę za mało. W tym roku nie wpadłem na ten pomysł, ale w przyszłym roku zrobię "Złoty Tłok", podobny do tego, który zrobiłem na zlot IFY. W miarę możliwości, postaram się też, aby cała góra tego pucharu, pochodziła z silnika któregoś z forumowiczów. Wyślę go bezpośrednio Jurkowi i zobaczymy co z tego wyniknie....?
a żadnego już tłoka nie mas zna stanie ??:D
Można by go jeszcze olejem zalac a od takiej społeczności jak nasza myślę że by się sprzedał za niezłe pieniądze, przecież dziwniejsze rzeczy sprzedają. Można by spróbowac.
ja jako tominstal daje za niego 87 zł panowie ruszyć portwele kto da więcej
a żadnego już tłoka nie mas zna stanie ??:D
Można by go jeszcze olejem zalac a od takiej społeczności jak nasza myślę że by się sprzedał za niezłe pieniądze, przecież dziwniejsze rzeczy sprzedają. Można by spróbowac.
no właśnie złoty tłok ja myślę że na pewno by byli chętni , nawet jakiś fan motoryzacji kupił by sobie złoty tłok ? przecież jeszcze takiego czegoś na orkiestrze nie było .
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Wkład filtra oleju na Aukcji WOŚP Na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo