301

Odp: problemy z hydraulika

Dźwignia blokująca podnośnik jest w normalnej pozycji, ale myślę, że nie ma ona nic wspólnego z hydraulika zewnętrzną, która jak napisałem też nie działa. Czy jest możliwe, że pompa główna działa przy pomocy pompy wspomagania ? tzn jeśli pompa wspomagania nie działa lub jest słaba albo zapowietrzona to wtedy nie działa też pompa główna. Posta napisałem w tym temacie ponieważ jest tu opisanych dużo różnych problemów związanych z hydrauliką. Jeśli ma to ułatwić szukanie to jestem za tym aby przenieść posty dotyczące tematu do nowego wątku.

302

Pompa wspomagania i pompa hydrauliki mają tylko wspólny olej i zbiornik, praca jednej nie powinna mieć wpływu na drugą. Może zakłócać pracę jeśli ciągnie gdzieś powietrze i ładuje spieniony olej do zbiornika, ale w Twoim przypadku jeśli podnosi a nie opuszcza to coś na prawdę dziwnego.

303

Miałem kiedyś taki przypadek odkręcił mi się tłok w siłowniku.

304

Panowie może jeszcze nie napisałem wszystkiego dzieje się tak: podniesie do oporu tzn włączyłem podnoszenie pług podniósł się na maksa i rozdzielacz sam się wyłączył to znaczy wyskoczyła dźwigienka z pozycji podnoszenia w neutralne. Po tym jest zero reakcji czyli nie chce opuścić a także nie działają gniazda zewnętrzne. Bez zaczepionej maszyny działał normalnie. Odkręcony tłok w siłowniku raczej nie robił by problemu z gniazdami zewnętrznymi (może się mylę proszę o sprostowanie)

305

A  czy sama hydraulika zewnętrzna działa?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

306

nie nic nie działa , cały rozdzielacz jest martwy, zero odzewu wydaje mi się, że pompa główna chodzi wiec nie wiem co to może być

307

Jak podniesiesz maksymalnie do góry, dźwignia wskoczy na 0 to na razie jest normalnie, ale czy przy okazji nie wyłącza ci się pompa ?
Może pod obciążeniem wysprzęgla się lub zawór przeciążeniowy się zacina na otwartym i nie masz ciśnienia. Możesz spróbować "palnąć" go młoteczkiem, ale delikatnie. Zaznaczyłem go niżej na obrazku, tylko delikatnie bo to liche jest smile
http://www.fotoload.pl/123aa7/ef8923f62b4f6d567e75ec1265c8f79414128_min.jpg

308

ok dzięki spróbuje teraz muszę z powrotem zamontować pompę bo też myślałem, że może się coś z załączaniem stało ale wszystko wygląda ok

309

witam dopiero nabyłem taki ciagnik forschritt model 300 i mam problemy z podnosnikem sam podnosi i opuszcza w czasie jazdy co to morze być??

310

To rozdzielacz wstaw fotkę a łatwiej będzie nam wytłumaczyć ustawienia jak nie ustawienia to coś popsute w rozdzielaczu tak czy siak jakiś kierunek się wybierze .

311

optymista powiedziałby że automatycznie koryguje wysokość big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

312

bob112 musisz napisać coś więcej to  może będziemy w stanie pomóc , jak masz ustawiony rozdzielacz na pokrętle ,co mówił o podnośniku poprzedni właściciel ?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

313

kupiłem go od flejtucha i wogólę nie dbał o i on sam nie wiedział co jest z nim nie tak a fotke rozdzielacza jutro wstawię .Jak podnosi to słychać szum wysokiego cisnienia oleju.potrzebuję zdjecia dzwigni pompy bo nie mam jej jest na drucie uwiazana a tagrze potrzebuje widełki do wom bo niema gdzie można je kupić?? za informacje dziekuje:)

314

mam problem z olejem z podnosnika przy pracy olej przeplywa do skrzyni biegow w zt
303

315

Trzeba uszczelnić siłownik w plecaku.

316

Olej może przepływać takimi drogami jak siłownik(maczety) w plecaku,pęknięcie lub rozkręcenie rurki siłownika w plecaku i uszkodzony symering w pompie głównej. Do bob112 powiedz coś więcej o objawach czy jest różnica na pusto czy z czymś zaczepionym.

317

Tomku czy nie miały być manszety ? wink

318

Pewnie ostrzył maczetę, bo planuje iść bronić krzyża i mu się pokopało big_smile

319

Po czesku to są manżety, a Czech mówił, że gumiczki

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

320

witajcie na pusto i na podczepionym szumi olej