Odp: Co Kupić Za 20 Tys ?
Wojtas może to cię zainteresuje http://www.wymianaonline.pl/advert/id/4 … -rolniczy/
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Co Kupić Za 20 Tys ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas może to cię zainteresuje http://www.wymianaonline.pl/advert/id/4 … -rolniczy/
porządna maszyna ale jak walnie skrzynia to koszty remontu przekroczy cenę nabycia
remont silnika też może być bolesny
Czyli według was Maro i Bartosz955 najlepiej kupić jaki ciągnik ??? C360 bo się kurde nie psuje??? a wydajność jego to potęga???
Wszyscy tak boją się tych napraw a z Forszem to może inna historia ? też mówią że jak się skrzynia sypnie to koniec, moja 55 chodzi prawie 40 lat, i chwała jej za to, kilka remontów tez ma za sobą, ważne jest to żeby ciągnik nie był już maksymalnie wyeksploatowany, bo tam przewalił setki czy tysiące hektarów bez żadnego remontu,przychodzi do polski i przychodzi czas na remont a wtedy to naprawdę kosztowna sprawa
objexdziłem dziś cały dolnyśląsk i mam 3 sztuki czekam do środy będzie 5 sztuk do wyboru jeden to
Belarus 575 do niego 2 silnik 80 konny nowe oponki są zapalił miodzio biegi z boku nawiewy ogrzewanie radio cena 19 tysiaków
Drugi to MtZ 1025 cena 22 tysiaki opony jakieś 30-40% pali super turbinka gwiąza jak wsciekła i wszystko tak jak wyżej
3 to MTz 82 15 tysiaków wszystko ładnie pięknie tylko jakoś mi sie za bardzo nie widział koleś się zarzekał że go nie odpalał a blok lekko był ciepły
poczekam do środy znowu pojade na
Bolesławiec i sie zobaczy ostatecznie czym przyjadę nie ukrywam że te 2 pierwsze to sa super ten pierwszy to jak z pod igły 2 tys mtg pierwsza rejstracja w 2006r a rok pr 1998 koles mówił że tyle stał na jakiejś składnicy może i to prawda ale piękny to on był
maksx w zakupie jest pełna dowolność każdy kupuje to co uważa i to na co go stać. Kupno to połowa wydatków, zawsze trzeba liczyć sie z remontem i dokładką pary złotych. Części moga być produkowane w tej samej fabryce a powiedzmy do MTZa będą sporo tańsze niż powiedzmy do Fendta. Chyba, że się mylę..
części do MTz sa tanie mozna powiedziec e na tej samej półce cenowej co do sześcdziesiątki lub podobnych
jeśli nawet nie tańsze
Wziąłbym najmocniejszego, czas i nerwy zaoszczędzisz, tylko kaaaaaaaaasaaaaaa
Ja bym wziął tego pierwszego ale twój wybór
Wojtas, jak wygląda sprawa Twojego nowego nabytku? Znalazłeś coś ciekawego?
znalazłem i nie znalazłem szukam ... nie pali mi się az tak bardzo ... ale znajdę
Panowie macie jakąś styczność z tymi maszynami? Dostęp do części mam i poniekąd w tym roku w sklepie zrobili ponad 90 remontów pomp wtryskowych do tych ciągników, co oznacza że jeszcze sporo tego pracuje. Warto się pchać w coś takiego, czy już nie wracać do tej epoki?? Wiadomo, że komfort niewielki, lecz uciąg i amortyzacja sprzętu jest szybka, i w sumie to lubię wynalazki (patrz maszyny w profilu )
http://olx.pl/oferta/kirowiec-k-150-CID … efc6d54a37
Hmmm ten ma silnik jelcza i jest z "tej" epoki.
a może by tak zrobić wersję ala Mpopis?
Ciągnik dałem tylko jako przykład, a chodzi ogólnie właśnie o kirowca. Silnik na moje potrzeby oryginalny wystarczyłby.Ewentualnie zrobiłbym kabinę bardziej komfortową z kierownicą po środku, był gdzieś film jak facet tak zrobił i ciągnik zaraz zmienił wygląd. Silnik jakby był ze 200 koni to już z zapasem sporym a ogólnie można kupić w dużo lepszych pieniądzach. Półbiegi pod obciążeniem też ma także myślę, za jakby się człowiek wprawił to robota całkiem przyjemnie ubywałaby.
siedzenie na środku to chyba niemożliwe bo tam są dźwignie na pewno hydrauliki ale chyba też biegi
części do tego by znalazł bo to w sumie do dziś dnia produkowane jest jako bielarus poza tym mosty to kraz lub kamaz (tylko zwolnice mają)i resory też wały napędowe z ciężarówki by pewnie pasowały silnik często z jelcza, podnośnik z deta, tylko womy to chodliwy towar
sąsiad takim jeździł w lasach państwowych i mówił że to dobre ciągniki ale czy można wierzyć człowiekowi który chodzi w zimę boso :)
http://xtz.ua/shop/htz-17221-17021-p11
to nie historia, na Ukrainie dalej je produkują i nowe kosztują tyle co u nas 120 KM
kolega ma i uprawia nim ok 80 ha - bardzo zadowolony i patrząc jak mu robota idzie to tylko zazdrościć. Miał jednego ale w kiepskim stanie (tylko silnik po remoncie), kupił drugiego za 5,5 tyś z padniętym silnikiem. Przełożył od swojego a resztę sprzedał na złom - wyszedł na swoim. Ciąga zawieszaną, zagonową 6 i jakiś agregat 6m zawieszany.
ja bym spróbował z czystej ciekawości gdybym miał więcej ha
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Co Kupić Za 20 Tys ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo