Temat: Forsz Przemka
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Forsz Przemka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super ORZEŁ!!!
To się dałeś na wrzucanie zdjęć ale sprzęt ładny ładny
Fenol kupujesz pomiot od Wozniaka z pod Konienna zapomniałem gdzie dokładnie jest ta ferma u nas kasuja 10 zł/ tona. A zapisy na 7 mies. do przodu
no to dokładnie tak samo u mnie 10zł, zapis rok wcześniej, gdy było zawiane to był po 6 zł jak teraz jest lepiej to cenę też dali lepszą.
ferma jest w Kleczewie, masz tu nr telefonu na wagę pracuje tam miły człowiek
632700733
ale nie sądzę że się załapiesz jest wielu chętnych, jak pierwszy raz brałem to zapisałem się wiosną a odbierałem styczeń/luty, jedno masz jak w banku nie oleją Cię przyjdzie twoja kolej będziesz miał pomiot.
Fenolku ja mam Woźniak obok siebie dokladnie 6 km. od domu a będę wozil tylko mam mały problem z 323 z powietrzem na przyczepy poszukuje używanych zaworów bo moje padły zrobiłem już pierwsze zakupy czeski RUR 6 ton z talerzami z tyłu do pomiotu niby idealny zobaczyny jak to pojdzie
PS.
Jak był snieg na poczatku stycznia nitk nie chciał przyjechac wozili sami wannami po 30 ton na pole tylko jak dojechac jak pełno śniegu bylo. a oplaciło się bardzo jak wanny iusiadły wyciadali je dwoma JD po 200 km. tak u nas wyglądało
Fenolku ja mam Woźniak obok siebie dokladnie 6 km. od domu a będę wozil tylko mam mały problem z 323 z powietrzem na przyczepy poszukuje używanych zaworów bo moje padły zrobiłem już pierwsze zakupy czeski RUR 6 ton z talerzami z tyłu do pomiotu niby idealny zobaczyny jak to pojdzie
PS.
Jak był snieg na poczatku stycznia nitk nie chciał przyjechac wozili sami wannami po 30 ton na pole tylko jak dojechac jak pełno śniegu bylo. a oplaciło się bardzo jak wanny iusiadły wyciadali je dwoma JD po 200 km. tak u nas wyglądało
Moj ziomal ja też z okolic rawicza pozdro
no ładny forszaj , robisz fote tych osłon na silnik ? + dal ciebie
fajny nawet blachy przy silniku ma nie spadają ci te blachy bo jak kiedyś oglądałem zt323 to się oparłem o tą blachę na silniku i spadła
Ostatnio przywieźli mi szlakę na drogę tez było zabawy z wyciąganiem
A twój Forsz prezentuje się nieźle
blachy spadają, zatrzask to cienka zgrzana blaszka poprawiłem to dwoma nitami, oj tak właśnie chciałbym mieć dostarczany pomiot duża ilość za jednym zamachem
teraz tylko to rozwieźć sąsiedzi się ucieszą
Masz obsolutna rację juz się dopytywali jak mozna to załatwić z dostawą na pole lub sami z tego co się orientuje u nas czeka sie 8 miesięcy. Tylu jest chętnych potrafia pokonywac do 60 km. traktorami z Trzebnicy do Żylic nawet ich trasa nie przeszkadza na brandyski ładuja po 30 ton z przodu JD lub DF albo FEND 180-200km i jazda w pole
Fenol tak się prezentuje nasz czeski RUR do pomiotu rozrzuca ładnie tak na 7-8 m. :smiley::smiley::smiley:
Uploaded with ImageShack.us
Ten MTZ to się łamie czy tak dziwnie mu maskę skroili ?
Dario taka jest maska
nie mów że już śmigasz po polu ?!!!
Fenol praktycznie 2/3 rozwiezioe zostło 9 h. po RŚ ale tam są miejsca że nie wjadę i wolę trochę poczekać i wszystko za jednym razem rozrzucić. W domu praktycznie wszystko na mrozie zostało rozwiezione ze sprzętem na poczatku były małe kłopoty ale już pracuje bardzo ładnie to wszystko wygląda tak że warty polecenia tylo części w Czechach to jest mały minus.
nie mów że już śmigasz po polu ?!!!
U mnie chłopaki w poniedziałek owies siali, a ja dopiero w sobotę skończyłem konstruować włókobronę i na raz przeleciałem wszystkie pola, a w poniedziałek planuję poprawić na gotowo i siać owies
Marku szybki jesteś
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Forsz Przemka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo