241 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-10-24 23:21:51)

Odp: Sprzegło 323A

Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość wink
A tak poważnie, to rozkręć go porządnie, wymyj, wyczyść, przedmuchaj i wymień co uszkodzone. Potem to samo zrób z pompką sprzęgła, hamulca oraz z ich wspomaganiami, z wysprzęglikiem, z siłownikiem zaworu powietrza hamulców i z filtrem oleju hydrauliczno-przekładniowego. Dobrze by było jeszcze przeczyścić przy tym całą tą instalację. Instrukcje do tego potrzebne masz u mnie na stronie, w /sprawach firmowych/ i niżej w /plikach do pobrania/.
Pompę wspomagania masz przerobioną na paski więc tu, poza samą pompą, nie powinieneś mieć większych problemów.
Powodzenia wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

242

tak wiec po odkreceniu tego zaworu i wyczyszczeniu wspomaganie dziala jak sie nalezy duzy plus dla Wojtasa za pomoc w znalezieniu przyczyny braku wspomagania jeszcze raz dzieki

243

Spoko smile wkońcu po to to forum jest  by pomagać

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

244

Oby wszystko działało jak należy i jak najdłużej...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

245

Jak że powoli zaczynam remoncik mojego nowego nabytku bardzo proszę o podanie mi wymiarów siłownika, średnica długość tłoka (A) ,i  ewentualnie długość wysuwu

http://img180.imageshack.us/img180/1808/img2627ir.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

246

ja może tak z innej beczki czy zna ktoś może minimalne zużycie tarcz sprzęgła? tak się zastanawiam czy może to jest przyczyną moich problemów bo mój forsz wcześniej chodził z turem.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

247

Minimalna grubość to coś koło 8 mm.

248

Witam jestem nowy na forum .Jakie powinno byc cisnienie w ukladzie pneumatycznym w fortschritt 323 .Bo umnie musi byc 9 atm. Zeby zadzialal drugi stopien sprzegla.

249

oj to masz cos z siłownikiem pneumatycznym

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

250

Raczej ze sprzeglem prawdo podbnie silownik mam dobry bo to sie stalo powymianie tarczy pierwszego stopnia.

251

Sprawdzałeś ciśnienie innym manometrem ?

252

sprawdzalem

253

Nie zapchane masz gdzieś przewody? albo przepuszczający siłownik albo ciężko pracujący cały układ wysprzęglania albo regulacja do d..u

254

Z przewodami silownikiem wspomaganiem i regulcja raczej jest dobrze bo bylo rozebrane i sprawdzone.Pierwszy stopien sprzegla dziala lekko i dobrze

255

Może masz źle wyregulowany 2 stopień.

256

Bylo regulowane z piec razy albo i wiecej i to samo .Moze trzeba przetoczyc docisk sprzegla.

257

Mogło być i 10 razy, ale potrzeba raz a dobrze wyregulować smile

258

Bylo regulowane wedlug instrukcji PIOTRA K

259 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-01-27 11:53:14)

Skoro prędzej było O.K., a po wymianie tarczy już nie, to na początek stawiałbym na źle wyregulowany drugi stopień lub coś nie tak ze sprzęgłem. Śruby od drugiego stopnia lubią się przekręcać przy kontrowaniu, a tam wystarczy różnica już od 0,1mm aby drugi stopień zaczął źle chodzić. Czasami też łebki od tych śrub odciskają się w płycie i wtedy, podobnie jak przy zaworach, regulacja na szczelinomierz nie udaje się najlepiej.

www.rajstop.pl

260

Panowie ponawiam prośbę bez tego ani rusz

Jak że powoli zaczynam remoncik mojego nowego nabytku bardzo proszę o podanie mi wymiarów siłownika, średnica długość tłoka (A)

http://img180.imageshack.us/img180/1808/img2627ir.jpg

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty