Temat: Kupno ciągnika
Zamierzam na wiosnę kupić ciągnik w zastępstwo wysłużonej 4011, co byście zaproponowali kupić 360 czy coś innego w granicach 10-12 tys . Myślałem nad International- em.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno ciągnika
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamierzam na wiosnę kupić ciągnik w zastępstwo wysłużonej 4011, co byście zaproponowali kupić 360 czy coś innego w granicach 10-12 tys . Myślałem nad International- em.
sławku zamieniając 4011 na 360 to jak zamienić fiata 125 z pierwszych lat produkcji na fiata 125 po lifcie. Jestem przekonany że lepszym rozwiązaniem jest włożyć te 12 tyś w kapitalny remont 4011. Kasy wystarczy a i zapewne jeszcze zostanie. Założysz wspomaganie, nową kabinę, maskę, błotniki, zrobisz remont silnika, podnośnika jeśli trzeba to przodka a przodek amortyzowany więc o niebo lepszy jak w 360. Nie wiem w jakim masz ją stanie ale po takim remoncie posłuży znacznie lepiej i dłużej niż zakupiona 360 która za 10-12 tyś w idealnym stanie nie będzie. Jeśli już chcesz się pozbyć 4011 wg mnie nie na 360 bo się po prostu nie kalkuluje. W tych pieniądzach może MTZ 50 ??
niestety moja 40 wymaga kapitalnego remontu, silnik, skrzynia, zwolnice, przednie zawieszenie, tylny most itd ...
to może MTZ 550 taki z dużą kabiną
to nie kupi taniej takiego mtz 550 niż 14-15 tys i jak juz to brac MTz 555 ceny bardzo podobne i przedni napęd !!
Widziałem gdzies ogłoszenie LTZ z 200r za 14tyś to sie może opłacic
Widziałem gdzies ogłoszenie LTZ z 200r za 14tyś to sie może opłacic
To coś za tanio jak na moje oko :hmmm: LTZ-y podobno twarde są ale czy poręczne to nie wiem :hmmm:
Za 12-14 to polecam zetorka 6718 lub coś podobnego, przez dwa lata wymieniłem tylko stacyjke i aku. Też ma miekki przód ale niestety niema wspomagania, daliśmmy za niego 12,5 tyś
Patrzyłem na allegro ale nic małego zwrotnego do 10 tys nie ma
nie ma i raczej nie będzie. Za 10 chyba łatwiej kupić ciągnik 100 KM niż 50-60. Szkoda ale taka prawda
jak chcesz coś małego i zwrotnego to kup se T25
szkoda że nie ma forszaja mniejszego, poczekam do wiosny może coś się trafi
a może kolega zorak ma rację włóż te 12000 zł w remont 40 i będziesz miał sprawdzony dobry ciągnik taka kasa spokojnie wystarczy na remont całego ciągnika i jeszcze może zostanie na nową maskę błotniki i kabinę
kupując ciągnik takiej mocy za 12000zł masz pewność że kupisz lepszy? możesz trafić jeszcze gorszy i co w tedy? zresztą twoja kasa twoja sprawa ale na twoim miejscu remontował bym 40
patrząc na ceny i stan ciągników na allegro to chyba naprawdę lepiej jest wyremontować staruszka
Za te pieniążki to strasznie ciężko coś znaleźć
http://moto.allegro.pl/zetor-5911-ursus … 94338.html
Chyba najleprzym wyjściem jest remont tak jak radzą Panowie wyżej
Jak nic za te pieniądze zrobisz remont na dobrych częściach i jeszcze zostanie wiejski tuning
Do tych ciągników nie ma już dobrych części. Ja sprzedałem 5 lat temu sześćdziesiątkę i w to miejsce kupiłem mtz 82 i jeszcze mi pieniądze zostały.
Panowie a może wiecie kogoś co chciał by C330 bo muszę albo sprzedac alo zamienic na jakiś traktor z turem może byc duży byle by miał tura sprawnego.
ja tez chce sie moich szesdziesiatek pozbyc bo te czesci to poraszka i te ciagniki to juz w ogule masakra jedzie bo jedzie zrobilem w zeszlym roku silnik do jednej z nich masakra 3 tys wsadzilem w sam silnik ani sily ani nic bardzo chetnie bym zamienil na mtz 82 to jest ciagnik dla mnie nie do zdarcia a i czesci do nich tez jeszcze robia dosyc dobre i nawet oryginaly mozna dostac
ja tez chce sie moich szesdziesiatek pozbyc bo te czesci to poraszka i te ciagniki to juz w ogule masakra jedzie bo jedzie zrobilem w zeszlym roku silnik do jednej z nich masakra 3 tys wsadzilem w sam silnik ani sily ani nic bardzo chetnie bym zamienil na mtz 82 to jest ciagnik dla mnie nie do zdarcia a i czesci do nich tez jeszcze robia dosyc dobre i nawet oryginaly mozna dostac
Jak robisz remont to proponuje na oryginalnych częściach zetora ( nie jakieś tam niby czeskie). Ja tak zrobiłem i nie narzekam. Ciągniczek chodzi jak zegarek.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo