Odp: ZT 325 podobieństwa i różnice
ja jak zaciągnę ręczny to psika i jak nacisnę nożny hamulec też psika
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » ZT 325 podobieństwa i różnice
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli masz to czego ja nie ma mam, hamulec ręczny do przyczep jak zaciągasz w ciagniku zaciąga się też w przyczepie ręczny.
To też mam ale cholerstwo psuje się często i powietrze z tego zaworu całkowicie ucieka Od jesieni powietrza w ciągniku nie mam przez to
No to u ciebie jest OK. U mnie te zawory pozamarzały.
Panowie dajcie jakieś fotki gdzie są te zawory od tego ręcznego.
Podejrzewam że ręczny mechanicznie popycha zawór powietrzny, ale zamierzam to rozebrać, porobię wtedy foty i wrzucę je w dziale hamulce.
aktualnie mam zrzucone koło bo robię pneumatykę więc zrobie na weekend zdjęcia
Misiek mógł byś to opisac, jest super fotka dzięki ale nic mi nie mówi niestety.
Jest to ten zawór pneumatyczny od hamulca ręcznego. Dzięki niemu przy zaciągnięciu hamulca hamują również przyczepy. Gdy przestaje działać <po zaciągnięciu ręcznego wyleciało całe powietrze z układu i już nie napełnia się> należy go rozebrać i przeczyścić. W tym roku wymieniłem uszczelniacz w nim. Polski uszczelniacz był o 1mm większy ale działa
W zasadzie powinno to być w dziale hamulce lub pneumatyka to niech ktoś to przerzuci
W którym miejscu jest to zamontowane i jak podłączone bo zasadę działania to znam.
Jak zrzucisz prawe koło to powinieneś mieć taki widok jak u mnie na 1 zdjęciu. Jak to dokładnie jest podłączone to Ci teraz nie powiem bo mam już złożony ciągnik
Dzięki, widzę tam dźwignię ze sprężyną ale nie wiem którędy idzie i jak jest to podłączone od dźwigni co zaciągasz ręczny w kabinie, sorki że tak wypytuję ze szczegółami ale niestety nie mam tego i nie wiem jak podłączyc. A instalację masz 2 czy 1 obwodową?
Instalacje mam 2 obwodową. Jak będę w piątek w domu i będzie coś widać to porobię zdjęcia
Dzięki Misiek.
NO i posprzątane. Profilaktycznie zawiesiłem kolegę Thisisforszaj na 2 tygodnie
Mareczku prawidłowo tak trzymać
Porządek musi być , Mareczku reakcja jak zwykle bardzo odpowiednia.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » ZT 325 podobieństwa i różnice
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo