Odp: Powiedzcie coś o sobie
http://www.imageshack.us/ no na to
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.imageshack.us/ no na to
to wrzucaj na fothost.pl tam jest łatwiej bo po polsku
Ładna maszyna
Powiedzmy,że wstawiam zdjęcie swojego (jak się uda )
http://www.fothost.pl/show.php/49738_DSC03423.JPG.html
prawie....
i umiem!
a od czego nasz silnik w tym forszmajnie???????????????
sw 400
Gratulacje! I + oczywiście
piękną masz teraz maszynę:)
Witam , ja też pozdrawiam nowwo przybyłych i powiem szczeze ze bardzo mi sie podobaja wasze maszyny a szczegulnie boberka ,ja kiedys swego forsza tez tak pomaluje.Tych naj aktywniejszych forszajowców przepraszam ze bardzo zadko jestem na forum ale to nieznaczy ze nieinteresuje sie forszami . W naszych stronach bardzo mało jest tych maszyn i ciezko ludzi przekonac ze forsz to bardzo silna maszyna ,szybka (moze mało zwrotna ) ale dobra maszyna za nieduże pieniadze .Mój forsz chodzi bez zarzutów i jestem z niego zadowolony. U nas kazdy boi sie o czesci do tych maszyn ,lub narzekaja na to ze forsze maja awaryjne silniki lub ze w tych 323 lubi sie zakleszczac skrzynia ,ale ja uwazam ze jak bedzie madrze wajchował lub nabieżąco usuwał usterki lub regularnie wymieniał olej w silniku to maszyna bedzie mu słuzuc,jescze raz przepraszam ze zadko jestem na forum ale jak sie prowadzi firme wulkanizacyjna i usługi dla rolnictwa to czasem brakuje szasu bo jak niejedziesz komus po piasek to znowu bolowanie ,albo koło do wulkanizacji ,a jak przyjdzie niedziela to w papierach trza posiedziec i tak wkułko a tu żniwa za niedługo a po nich jesien bedzie i trza bedzie opony gromadzic bo zmiana zimowa przyjdzie , ale jesli chodzi o temat forsznitów to jestem na bieżąco ,nawet ostatnio swuj zapasowy silnik do forsza sprzedałem koledze do walca bo jego padł ,tak ze zawsze cos sie dzieje.
A tak jeszcze o sobie to muszę przyznać że jestem od 7 lat żołnierzem zawodowym a że wychowałem się na wsi i od początku mam miłośc do ziemi tak więc z i ziemi i z forszajków nie zrezygnuje!!!Dlatego że pracuje w Elblągu a ziemie mam po Górowem iławeckim to i tak daje rade wszysko pogodzić.To wszystko teraz to juz prawie wszystko o mnie wiecie.:)
A oto moje maszynki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ffb … 61885.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a8 … fd5ef.html
muszę przyznać że jestem od 7 lat żołnierzem zawodowym
No miło powitać kolejnego mundurowego :brawo:
witam wszystkich
chciałem podziękować za to forum , wszystkie inf, są dla mnie szalenie użyteczne.
Jestem "świerzo upieczonym rolnikiem" , a w ogóle całe moje życie upłyneło w dużym mieście, rodziny na wsi niestety niet, więc i podpytywać się o różne podstawowe nawet sprawy nie mam kogo.
postanowieliśmy z żoną uciec wreszcie z tego miejskiego kotła, no i od kilku lat jestem własciecielem 25 ha. w zachodnipomorskim ,dodatkowo 8 dzierżawię. chce docelowo osiąść tu na stałe, więc zaczeliśmy myśleć o uprawie tej ziemi która leży już długi czas odłogiem. po woli mam dosyć robienia mi łaski przez różne SKRy i zaczałłem myśleć o kupnie ciągnika na początek.zaczałem przglądać allegro ,a ponieważ na maszynach rolniczych nie znam się w ogóle ,podszedłem do tematu jak blondynka no i spodobał mi się taki fajny przysadzisty ciągnik o dziwnej niemieckiej nazwie ,który już na pierwszy rzut oka sprawiał wrażenie solidnego i mocnego. no i w końcu chciałem się dowiedzieć więcej i tak znalazłem się tu. Po przeanalizowaniu cen doszedłem do wniosku ,że nie są zawrotne, w porównaniu do 360-tki czy mtz-tów ,myślałem że jak niemiecki to zaraz bedzie niewiadomo jak drogi. Teraz już wiem że tylko ten (323) znaczy się i żaden inny. brakuje mi jednak porównań z innymi firmami np. w czym forschritt jes lepszy a w czym gorszy od ursusów zetorów czy mtz-ów, chętnie też dowiedział bym się jakie modele tych firm są odpowiednikami Forschritta 323.łatwiej było by porównać parametry. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
najwazniejsza zaleta forszajka jest stosunek mocy do ceny znajdz inny traktorek o mocy 120km za 20tys a wada to promien skretu ale o tym pogadamy gdzie indziej bo modowie nas opier... pozdrawiam i naprawde polecam forszajka
Na początek witam!!
Chcesz porównać forszaja do innych to proszę za ciągnik innej marki o podobnej mocy trzeba zapłacić 2 x tyle i co za to masz "markę" zetor , ursus, ferguson i to tyle , zetory , ursusy wiecej palą , a czy sie nie psują? Psują się jakkażde inne ja osobiście miałem zetora i wymieniłem go na fortschritta i nie żałuję , ale tak to już jest , że każdy chwali swoje. Poprostu porównaj ceny ciągników , części a przekonasz się że forszaj ma swoje zalety. :brawo:
Witam i pozdrawiam serdecznie, ja na początek daje Ci plusa na zachęte, oraz za odwage zostania "farmerem", w końcu nie każdy mieszczuch zdołałby podjąć się takiego zajęcia :brawo:.
Z nami nie zginiesz w świecie maszyn i ciągników, nie tylko Fortschrittów.
dzięki za miłe przyjęcie , teraz obiecuję uważnie czytać i nie mnożyć nieptrzebnie wątków
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo