Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Zaczepy
Panowie czy zaczep dolny z Z-300/303 będzie pasował do ZT-323A
pewnie ze tak to wszystko to samo jest.
Dziękuje i (+)
Mam pytanie dotyczące dolnego zaczepu chodzi mi o to czy są w forsztajach takie zaczepy na bolec zakładane na hak coś takiego jak w M.F. Chodzi mi o to, bo do haku nie podczepię rolki a jeśli otwór w prasie byłby nawet odpowiedniej wielkości to z uwagi na niewielką odległość haka od ciągnika będzie problem ze skrętem i wałkiem
Czy można założyć coś takiego jak listwa zaczepu dolnego, lub belka zaczepowa od c-385, ale czy ona nie będzie przeszkadzała jak założę wałek. Jeśli znaleźliście coś odpowiedniego - poproszę o linki. :uuuu:
ja mam belkę zaczepową, wszytko pasuje z małym minusem. belka nie jest wahliwa poprzecznie, lepiej zamontować zaczep.
Co myślicie koledzy o tym aby taki zaczep wykorzystać przy ciągniku? Jako hitch po małych przeróbkach
http://allegro.pl/hak-zaczep-przyczepy- … 28843.html
Na ten hak można zapinać tylko zaczepy z bardzo dużym otworem (minimum 10cm.)
Zakładam taki do beczkowozu i samozbierającej bo obawiałem się o gumy przy oryginalnym górnym zaczepie.. Ale i tak trzeba było oszlifować sworzeń.
Koledzy jak zamontować te linki od zaczepu dolnego aby wszystko ładnie działało?? mile widziane dokładne zdjęcia :-)
Koledzy mam takie pytanie niewiecie jakie obciazenie moze pszenosic górny zaczep transportowy???? (mam w nim załozone te dwa swożnie pod gumami) A powiem w czym żecz mam rozsiewacz do nawozów ciagany o ład. 5t a zaczep ma przystosowany na górny zaczep transportowy,obciazenie na ucho zaczepu wynosi nie wiecej jak tona ,tak przynajmniej mysle.
spokojnie zaczepiaj .. ale zabezpiecz łąńcuchami .... tak na wszelki wypadek ..
fabryka podaje ze z bolcami 300kg, a bez 50kg
Ja do beczkowozu 5tys litrów i zbierającej (17m3 sieczki z kuku) zakładam już inny hak, sztywny, bez tej gumy bo trochę się obawiałem. A na tym z gumą ciągam przyczepy
ja ciagałem rozrzutnik 6 ton tandem tytana, pare kursów zrobiłem bez swożnia pod zaczepem ale się zabardzo wyginał to dla bezpieczenistwa dałem od dołu i tak już do konica ciągałem i nic z zaczepem się nie stało.
ja jakieś 8 ton zielonki na zbierającej wiozłem bez bolcy trochę bujało zaczepem ale nic się nie stało.
Ja na górnym zaczepie ciagam talerzówkę nie wiem ile ona waży ale mysę ze ze 1,5 -2,5 tony i nie mam poprzecznych bolców i tak od kilku lat i nic sie nie dzieje.
Acha dzięki wielkie, to spokojnie wytrzyma rozsiewacz ma pojemnosc 5t ale kola sa prawie ze nasrodku
Panowie ma ktoś może dokładne zdjęcie tego elementu mocującego haka co przykręca się do skrzyni biegów? Ja przy swoim 303 w ogóle nie miałem tego dolnego zaczepu a z racji że teraz będzie współpracować z przyczepą tandem 10 ton to skombinowałem tego dolnego haka od kuzyna tylko nie miał właśnie tego elementu do przykręcenia. Chyba że może ma ktoś takie coś na zbyciu?
Moze bede miał ale jeszcze musze dokładnie sprawdzic
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Zaczepy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo