1

Temat: Przeróbka kabiny 323

Zaczyna robić się ciepło nasz nowy nabytek nie został jeszcze pomalowany i przyszedł mi pomysł aby skrócić kabinę w 323 przed malowaniem dlaczego?
1. U dołu będzie wstawiona szyba jak w ZTS lepszy widok na ramiona podnośnika
2. Ładniej wygląda jak dla mnie
3. Większe koła będą
4. miejsce pasażera będzie na błotniku

Foto przerobione w paint błotniki z tyłu chcę zrobić jak ten prototyp ma.

http://img535.imageshack.us/img535/1521/toloi.th.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/3876/image361z.th.jpg

Co wy na to ?

Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

2

Odp: Przeróbka kabiny 323

Pomysł ciekawy, tylko jak z trudnością wykonania

3

Wykonanie jak patrzyłem nie jest trudne całą tylną ścianę odciąć i wyciąć tyle ile trzeba i potem półautomatem to razem zespawać. Jak się ociepli bardziej i będę miał więcej czasu to zacznę tą rzeźbę wtedy wstawię foty. Szyby na allegro są na wymiar można dorobić niedrogo.

Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

4

Szyby to sobie mógłbyś chyba oryginalne podocinac, po co odrazu nowe.Zrobisz zresztą co ci się podoba ale ja bym zostawił oryginał.

GG:760504

5

Oryginalne powinny być hartowane i raczej ich nie dotniesz, chyba że na drobny mak smile

6

lepiej zrób sobie boczne uchylne takie jak w moim 323

7

Zauwazylem to zanim napisales.Jak to zrobiles uchylane,jesli mozna?

8

to zrobili jeszcze na zachodzie ,wywalili szyby pospawali mniejszą ramkę zawiasy to chyba z poniemieckich drzwi bo takie solidne uszczelki typowe z metra cięte a szyby to chyba dorabiane na wymiar ale wygoda to jest nie da się ukryć.

9

Wiem,tak samo jest mtz 82.Jak kolego ten silnik ,ktory wstawiles?Czytalem forum na ten temat i zdania sa podzielone-z przewaga na nie!

10

silnik z wojskowego autosana nowszej wersji według symbolu na tabliczce ma ponoć 170km ,trochę jest roboty z montażem i to nie jest tak jak ktoś napisał na forum że to zrobił w 2 dni jak już siedzi w ramie to musi tam zostać bez względu na skutki za długo przy nim klęczałem jak go skończę to wstawię foty

11

To teraz liaz jest juz Tobie nie potrzebny............ Ja mam liaza st 180,ktory tez jest mi nie potrzebny i chce go sprzedac za 12500 i nie ma chetnych.Silnik po remoncie,skrzynia tez,wszystko sprawne,pali na dotyk i jedzie-nie ma chetnych.Wystawialem go na Allegro jesien zime i nic..................

12

Jeszcze kilka miesiecy i nie bedzie sie oplacalo go sprzedawac....

13

mój st jest prawie przyspawany do pb6m i tylko to robi chyba że trzeba coś wyciągnąć z błota mam przy nim 8 prawie nowych kół i te koła są droższe od tego ciągnika

14

Tak to juz jest....... Jak policze,to wszystkie remonty kosztowaly 7 tys-opony 80 %-chyba go nie sprzedam hehe

15

ponoć chińczyki są już w afryce jak przyjdą do nas to je kupią za żyletki:)

16

Calkiem mozliwe,ze w Polsce bedzie tak,jak w Czechach od dziesieciu lat .Polacy beda Czechami,a Chinczycy Polakami???????????

17

W 303 w lepszych wersjach boczne okna były oryginalnie odchylane, może w 323 też tak zrobili?

18

Sam się zastanawiałem nad skruceniem kabiny w 323 . Orginalnej szyby nie utniesz jest firma gdzieś w centrum Polski ktura dorobi ci na wymiar i nawet dowiezie do ciebie . Jak znajde numer to go wstawie.

19

mazi a co to za fortsznitt ten na drugim zdjęciu . Masz więcej fotek?

20

Umnie w Fortschricie i Zetoze Koparko-ladowarkach sa szyby klejone dorabialem je w zakladzie szklarskim .