Odp: ILE to ma koni
Panowie może ktoś podpowie. w moim zt300 silnik nie wkręci większych obrotów jak 1400obr/min gdzie się podkręca pompę na większe obroty? nie chce przesadzać ale te 1800obr/min to by sie przydało.:hmmm:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » ILE to ma koni
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie może ktoś podpowie. w moim zt300 silnik nie wkręci większych obrotów jak 1400obr/min gdzie się podkręca pompę na większe obroty? nie chce przesadzać ale te 1800obr/min to by sie przydało.:hmmm:
a jak dasz gazu ręka na pompie tym cyngzwajsem to też się więcej nie wkręci czy co ?? jeśli nie chce mu sie więcej to może poprostu pompa trup ale by miał i tragiczne problemy z odpalaniem
Czy próbowałeś poruszać listwą od dawki paliwa w pompie? Ja mam tak co roku. kombajn wiadomo 2 miesiące w roku jeździ. Jak go odpalam pierwszy raz w sezonie to albo nie chce załapać tylko popierduje, albo wejdzie na 1000 obr/min i koniec. wtedy odkręcam dekiel od regulatora obr. i ruszam ręcznie dźwignią od listwy zębatej(jest na samej górze tuż pod dekielkiem). Zakładam dekiel i jest jak ta lala. ponoć ta listwa tak ma że lubi się zacinać i ta sprężynka od regulatora jej nie ciągnie.
U mnie na tabliczce znamionowej i w dowodzie napisane jest 89KW co by dawało ok 120KM, Fortschritt ZT 303-D z 1984roku
Witam serdecznie wszystkich, też bardzo jestem ciekaw ile "kucyków" ma mój forszaj ZT303-D Zadnych dokumentów nie posiadam i jest tylko kawałek tabliczki znamionowej, plastikowej na ramie...
Tego dowiesz się tylko u wróżki. Tabliczka z reguły nigdy nie ma już nic wspólnego z "dzisiejszą" mocą silnika.
Koledzy mam prośbę , czy ktoś mi wstawi foty tabliczki znamionowej silnika 323 bo po jej znalezieniu i zwaleniu z niej grubej warstwy brudu nic nie pisze tylko parę cyfr jest wbite a opisów co te cyfry znaczą nie ma, zatarte są
jutro ci wstawię
Wielkie Dzięki :smiley: !
Zamiast tabliczki, masz tu najbardziej interesujące Cię dane konfiguracji w jakich występował ten silnik. I tak Sebastian nie wiesz co masz u siebie, więc wybierz sobie ten słupek, który najbardziej Ci pasuje Na pewno będzie to ten pierwszy z lewej
Dzięki! to bardzo interesujące co tu pisze :hmmm: Ciekawe jaki mam wsadzony pewnie zwykły ale bym chciał mieć ten pierwszy w tedy by mi nikt we wsi nie podskoczył he he :satan: !
nie dałem rady dziś urodziny mamy nie wiedziałem jutro wstawie
Ten pierwszy ma 2300 obr a ja w swoim 323 mam 2700 to dopiero odejście na ulicy ponad 50 śmiga.
A mój się nie wkręca na 1800 ;D wiec ciekawe ile ja jeżdżę
Musisz kupić bardziej optymistyczny obrotomierz
Dzisiaj został wystawiony na próbę uciąg ZT 323. Kumpel ciągnął przyczepę 16 ton(przyczepa+ładunek) i już miał wjeżdżać do mnie na podwórko(bieg III,1) i tu niespodzianka, z pod tylnych opon dym, przód metr w górze, tylko zamiast pod górę to przyczepa w dół. Dobrze, że w przyczepie było dość wiatru, że koleś co z boku stał hamulec na zaworze włączył bo byłoby nieciekawie. Dopiero na dwa Knury została wciągnięta.
PS górka jest taka że Sławka żona wolała pieszo iść niż autem jechać ale to nie jest odosobniony przypadek
Ja mam kumpla w Strzelcach Dolnych, całkiem blisko mają Wisłę i jak wyleje to nie ma w ogóle przejazdu, dlatego większość ma domy na górce, całkiem ładny, stromy podjazd i 60tką
z dołu wozi zboże taką małą wywrotką jak mieli drogowcy i to jeszcze z rozpędu pokonuje
Poprzedni wlasciciel mojego forsza miał kombajn 514 z silnikiem 4 cyl Ifa z turbo.Mowil,ze juz kiedy go kupil tak bylo zamontowane-sam przyznal,ze wpierwszy raz widzi 4 z turbo.Kosi nim juz piaty sezon i jest bezawaryjny.Czy to mozliwe,ze ktos sam to dolozyl,czy byly takie cuda oryginalnie?
Ja ciągam przyczepę 18ton łącznie z ładunkiem i pod górę jedzie na szosowej 3 i daje rade próbowałem na szosowej 4 i na samej górze nie miał siły .A jeżeli chodzi o turbo to w ostatnich latach produkcji były silniki z turbo i w samochodach były wstawiane na pewno być może, że w kombajnach też. Mój ojciec pracował i wstawiał je do aut w IFA.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » ILE to ma koni
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo