Odp: Jaki powienien byc akumulator?
przykra to mao powiedizane ale bardo kosztowną
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Jaki powienien byc akumulator?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
przykra to mao powiedizane ale bardo kosztowną
ja mam 120 Ah i 850 rozruchu kupowałem w grene po 400 zł centra heavy duty. taniego badziewia nie kupię nigdy. Kupiłem raz do kombajnu i się naciąłem bo po dwóch latach poszły na złom. Wcześniej miałem centrę przez 7 lat potem to gówno przez 2 lata i znów mam centre od 4 lat i nie zanosi się żebym musiał szykować kasę na nowe
Mogę dodać tylko jedno jak jest rozrusznik walnięty czasami klemy albo alternator słabo ładuje bo naprawdę najróżniejsze cuda się dzieją to nawet najlepszej firmy akumulator długo nie wytrzyma.
Ja jak od początku mojej historii z forszajem miałem E 512, to kupiłem mu 2x190Ah, jak kupiłem ciągnik to były aku:90 i 120 Ah i kręcił bez problemu, jak w kombajnie od 2002 roku siadły te 190 tki, to kupiłem 120Ah i dają rade bez problemu, a w razie czego to mam prostownik rozruchowy 24V zasilany na siłę odpali każdy silnik, nawet bez aku
Przypomniała mi się ciekawa historia dla kolegi to nie była ciekawa historia a było to tak kolega ma fergusona 3080 i padłu mu akumulator więc podłączył spawarke z rozruchem i zamiast zapalić ciągnik spalił sterowniki i musiał zapłacić za używane 2tyś.
Część chłopaki szukacie akumualorów mam sprawdzonego dostawcę ściąga z je Niemiec po bardzo atrakcyjnych cenach ma wszystkie modele nowe i używane w bardzo dobrych cenach sam ostatnio brałem dwie 170 i zapłaciłem cos koło 280 zł./sztuka Za używane, ale stan idealny i daje jeszcze gwarancję.
Tu są namiary na gościa:
Prusie / Trzebnicy 0609 95 18 95
to teraz piszesz jak ja juz zakupiłem a niemieckie akumulatory to za szybko nie padają mam jeden w ciągniku i kręci jak szalony
Wiecie co wam powiem o używanych aku i oponach ? :nooo::nooo::nooo::nooo::nooo:
nie później jak tydzień temu padł aku w aucie żony, nagle się skończył, ale miał już 5 lat od nowości u mnie, więc załatwiłem aku od kumpla co wozi auta na części z niemiec, za 100 zł dał mi aku który działał 1 dzień :uuuu: na szczęście kase oddał, pojechałem i kupiłem nówke 55Ah za 170 zł z dwuletnią gwarancją. ŻADNYCH używanych copów nigdy nie kupie :nooo: a co by było jak bym kupił taki aku na giełdzie i po tygodniu by padł?, policzyć paliwo, czas, nerwy :hmmm: Panowie nie warto! Nowe jest nowe
co do używanych aku to sie zgodzę z tatą. Jakbym miał kupić używkę to wolałbym chyba iść na piwo i przepić, zagrać w karty, może jakieś koleżanki ( byle mało używane)
Albo zagrałbym w totka
W Szczecinie Na Gryfickiej Kupowalem Po 330 Zl Szt 125 Ah I Bez Kaucji Za Stare Akumultory , A Maja Centry , Jenoxy ,boscha ,a Cena Centr Styczen
KRET311 gdzie mieszkasz?
Witam mam mały dylemat jaki kupic akumulator do 303 czy 140 Ah 800 A czy 120 Ah i 1000 A
pytam się gdyż opinie są różne a boje sie że 120 może być troche zamała bo do tej pory miał załóżony 165 Ah 1100 A
To zależy od stanu technicznego ....
silnika,
rozrusznika,
kabelków, przełącznika 24/12
No i czy go np palisz zimą,
Najlepiej odpowiesz sobie chyba sam.....
Koledzy zakładają od 90 do 180
Ja bym kupił 120/1000
Silnik raczej będzie do roboty rozrusznik kręci ładnie kable wszystkie miedziane są ok
Zimą raczej nieodpalam bo jest mi niepotrzebny niby 120 powinna być OK ale ojciec ma dylemat
a masz w jak tylko na sezon ..... ja mam 120 centry (nie pamiętam ile na rozruchu) i styka
No to niebędziemy przepłacać i bierzemy 120 Ah 1000 A
Dzięki za pomoc plusik dla Ciebie
Mam problem, wreszcie nadszedł czas i wymieniłem akumulatory u forsza. Miałem stare samochodowe 80tki a teraz kupiłem 120 centry za 440 zeta. I jest problem z trudem kręci naładowane na maksa. I nie odpalę ciągnika. Przed zimą na starych lepiej szedł niż na tych nowych. Co może być walnięte? działał a teraz klops. klemy mam nowe
Wymień kabel łączący baterie i te co idą na rozrusznik albo daj bezpośrednio prąd na rozrusznik i zobacz czy się poprawi bo czasem kable mają już dośc i chocbyś się modlił to nie odpalisz.
jeżeli to wina kabli to wydałem 880zł na akumulatory które nie są mi teraz potrzebne, no nic jutro wybiorę się na złom bo za kabel do spawarki wołają 15 zł za metr.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Jaki powienien byc akumulator?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo