Odp: Ursus C-360
Instrukcja jest już wrzucona jest tu do c -360 jest też sam naprawiam c - 360 http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1920
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Instrukcja jest już wrzucona jest tu do c -360 jest też sam naprawiam c - 360 http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1920
ok już mam wielkie dzięki
Witam wszystkich,mam takie pytanie,otóż padł mi wsteczny bieg przy c-360,jak jedzie się do tyłu to wali w skrzyni,poszły łożyska na wałku od wstecznego.Czy da wymienić się wałek i łożyska bez rozpoławiania ciagnika,każda opinia mile widziana.
Na pewno musisz go rozbierać w drobny mak
jak wałek wstecznego ten z boku to musisz odkręcić jego blokadę, jest za skrzynką od aku. i wycisnąć go aż wyjdzie tryb, nie wiem trzy trzeba demontować most bo jak na głównym wałku to musisz odjechać mostem i i wyjąc od tyłu, co do bocznego to dam później znać mam ściągnięty dekiel więc zobaczę
Panowie a jeżeli mam włączoną pompę i np użyję podnośnika słychać chrobotanie w skrzyni, co jakiś czas coś słychać, tak jakby co obrót wałka.co to może być ?
Wracam do tematu, pompa przy niskich obrotach ciśnienie daje na 0. Na około 2000 obr daje różnie, ale 120/140. Podnośnik ma problemy z dźwiganiem
pompa na niskich obrotach daje 0 to co ty chcesz pompa trup ...
U mnie znowu bardzo słabo podnosił więc kupiłem nową pompę i cały osprzęt, zamontowałem na drugiej pokrywie i ku mojemu zdziwieniu wyciągając starą pompę okazało się że zawór bezpieczeństwa jakimś cudem się obluzował. Tak więc podejrzewam że polatała by jeszcze ta pompa ale jak już była nowa to założyłem i teraz jest malina cyk i maszyna podniesiona (a ile paliwa zeszło na gazowaniu żeby grudziądza podnieść), w poniedziałek musiałem przestawić phxa to bez problemu podniósł
pompa na niskich obrotach daje 0 to co ty chcesz pompa trup ...
na jesieni włożyłem nową, wzmacnianą od zetora więc za trupa jej nie uważam
scorpion ... z ciekawości sprawdziłem dziś w mojej C360 z 86 roku jeszcze pompa oryginalna i na max obrotach daje 160atm a na wolnych tak z 800obr to daje 30 atm to albo ja mam niezniszczalną albo ty masz trupa ....
Moja c355 jest z 73 roku i to jej 3 pompa.Poprzednia nie była zła ale przy wycinarce były problemy. Rozebrałem całą dupę i co do chrobotania z postu nr 46 to chyba wyrobiony napęd pompy. Nowe tłoczysko które dałem razem z pompą jet gorzej porysowane niż te stare. A zastanawiam się czy te wariacje ciśnienia to nie wina rozdzielacza.
Scorpion a w jakim stanie masz zawory przeciążeniowe? Jeden jest przy pompie, drugi na tłoczysku. A poza tym to jakiś czas temu był już rozkminiany temat podnośnika c-360. Może tu znajdziesz parę przydatnych info na ten temat. http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1686&p=3 po 50 poście.
To może być problem w tych zaworach albo w rozdzielaczu .Chodź przy naszej 360 już nie jest udźwig wyśmienity ale jaszcze z rozsiewaczem sobie dobrze radzi. Ja bym na samym początku sprawdził bym rozdzielacz oprócz pompy to najczęstszy problem .
Myślę że problem zażegnany. Przy obrotach około 800 daje 120. Zawór ustawiony na około 150 .
Czy można wymienić jedną głowiće nie odkręcając reszty? Mi pękłą druga i nie wiem czy odkręcać wszystkie czy tylko jedną?
odkręcaj wszystkie mniej roboty ale i jedną mozna też ... trzeba odkręcic kolektory i jazda wyciągnąc można w sumie jak się wyciagnie na zewnątrz wszystkie to też trzeba .... chyba że szpilki ci sie wykręcą
Popuść kolektory, i spróbuj wykręcić szpilki z tej co pękła. odkręć głowicę, a potem składając najpierw dokręć kolektor wydechowy a potem skręć głowicę. Takie naprawy to w środku pola można wykonywać. Godzina i naprzód.
A wolny spływ oleju lepiej będzie wykombinować tak że dopasować wejście w miejsce gdzie jest wlew oleju do skrzyni, miedzy nogami i tam podłączyć wąż czy może bawić się w wspawywanie w skrzynie rurek ?
Ja już mam dorobiony do praski wolny spływ
Tak jak piszesz w miejscu korka wlewu oleju do skrzyni...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo