Odp: GG FORUMOWE
oczywiście oryginały
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
oczywiście oryginały
oczywiście oryginały
Ale jakie oryginały, sprecyzuj forszajowskie ?
tak, tak ale to było 5 lat temu i tak jak pisałem ciągnik jest bardzo dużo eksploatowany i te łączniki wytrzymują
No u mnie też forsz będzie raczej na wakacjach jak pracował ale bubla nie założę ,do takiej porządnej maszyny nigdy!! :uuuu:
Jak kogoś interesuje. w Łagiewnikach koło Kruszwicy, jadąc w kierunku Sokolnik, po prawej stronie, stoi w wersji złom (chyba) zt 303 Biało czerwony, o ile dobrze pamiętam. byłem tm dziś przejazdem i żucił mi się w oczy. Jeśli to ciągnik któregoś z kolegów to z góry sorki, ale myślę że jest do wzięcia.
rozmawiałem kiedyś z jego właścicielem jak mi pękła rurka od wtrysków w żniwa i mi sprzedał komplet od drugiego silnika z tej stodoły to go kupił po cenie złomu tylko mu nowe opony założył szkoda że się z nim prędzej nie zgadałem bo przy 12 zmieniałem mówił że chodził super tylko coś ze skrzynią mu wypadło i kupił sobie 1224 a ten już stoi tam bodajże z 5 lat jak nie więcej ale podejrzewam że go by sprzedał też po cenie złomu tylko złom drogi za gruby płacą coś koło 1zł miałem go zachandlować ale mi silnik przy 3-p padł na jesień i zt 303 przeszło bokiem gość mieszka naprzeciw agromy w tym bliżniaku dodam że mówił że go na złom nie odda bo to barbarzyństwo
Tak myślałem że długo stoi bo dużo krzaczorów na około urosło. szkoda tego traktorka. mógłby nawet na części go pogonić, a tak to tylko gnije
Panowie, ile dać za zebranie pokosu trawy z 1 ha ? czyli ja posiewam nawozy, zbieram to co urosło i coś płace. Ile ?
nic a jesli coś płacisz to masz coś nie pokolei ... wystarczy że własciciel ma dopłatę ... co najwyżej to zapłac podatek nic więcej
W mojej okolicy to właściciela jeszcze kasujemy za koszenie na normalnych łąkach i dodatkowo za zbieranie tam gdzie mają ekologię. Tylko dobry sąsiad lub kolega ma skoszone i pozbierane za darmo tzn za siano.
Jaki podatek przecież jak łąka nie jest użytkowana to dziczeje więc jak posiałeś i zbierasz to gośc powinien dopłacic że mu źródło dochodu utrzymujesz w stanie używalności. Marek mnie wyprzedził troszkę hehe.
Dlatego pytam, ziemia jest dobrze utrzymana, dosyć świeży ugór, i to nie dzierżawa tylko jednorazowa zbiórka
Zdarzyło wam się urwać dźwignie zmiany biegów w forszaju? bo mnie to wczoraj spotkało
Znajomy też urawał a ja o ile sie niemyle to mam też spawaną
W 32x też łatwo pękają ale jak skrzynia jest trochę spracowana to szybciuteńko się zakleszcza. I jak byś zwali podłogę, przystawkę wajch, ustawił co trzeba i z powrotem wszystko poskładał i to zwłaszcza wtedy gdy cisną terminy to byś kulturalniej się z nimi obchodził. Ja mam tak, że jak pod dużym obciążeniu zaduszę Knura na biegu - zdarza się, bo to wbrew pozorom, słaby i delikatny traktor - to nie ma opcji normalnie wyrzucić biegu ani grupy. Wtedy zaciągam ręczny do oporu, i przekręcam kluczyk. Rozrusznik zrobi takie łee.. czasem trzeba zrobić to drugi raz i już wajchy leciutko wyskakują na luz.
U mnie też są spawane wajchy od biegów i zauważyłem że i skrzynia była rozdeklowana od góry bo silikon widać i był dorznięty bo i nic nie jest jak powinno być , wiadomo nie nówka i swoje przeżył
Wstyd mi się pytać ale jak sie otwiera dach w 323 ? :red:
po co chcesz to robić? Zdejmij osłone wentylatorów nad przednią szybą, zobaczysz tam chyba pięć śrub, wykręć i wieko do góry
Dzięki za odpowiedź , pytam się bo nieraz widziałem jak 323 jeździły z otwartymi dachami myślałem ze jest opcja otwarcia dachu bo zawiasy z tyłu dachu są :hmmm: bo u mnie dmuchawy nie działają to się ugotuję w tej puszce zwanej kabiną No i ten wiatr we włosach
Sebastian te dmuchawy u góry nie są naj lepsze dużo hałasują i jak je włączysz to radio szumi . przynajmniej u mnie nie wiem czy wszystkie 323 tak mają
Sebastian te dmuchawy u góry nie są naj lepsze dużo hałasują i jak je włączysz to radio szumi . przynajmniej u mnie nie wiem czy wszystkie 323 tak mają
Aha a czy te nawiewy coś dają czy warto je robić czy zrobić tak
http://www.youtube.com/watch?v=MLVe51ql … re=related ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo